TIP DANA: Brajton – Mančester siti: Građani drže sve u svojim rukama, nova titula na vidiku!

U četvrtak je nešto slabija ponuda nego inače, a za vas smo ovog puta analizirali duel između Brajtona i Mančester sitija, što je ujedno i poslednji susret 34. kola engleske Premijer lige.
Početak susreta između ova dva tima je zakazan za 21h.

Brajton: Jako loše partije u poslednje vreme!

Od jednog tima koji je godinama tavorio u nižim ligama, za veoma kratko vreme smo došli do toga da Brajton polako ali sigurno počinje da pripada samom kremu engleskog fudbala, a sve to zbog sjajnih rezultata koje ova ekipa postiže u poslednjih par sezona.
Popularni Galebovi su igrali dosta dobro i prošle sezone, i to pošto su puleni Roberta De Zerbija koji radi sjajan posao na klupi ovog tima na kraju zauzeli odlično šesto mesto na tabeli, uz pet bodova manjka u odnosu na petoplasirani Liverpul.
Kao što je to dobro poznato ta šesta pozicija u najkvalitetnijoj ligi na svetu donosi plasman u Ligu Evrope, a moramo napomenuti da je to bilo prvo učešće ovog tima u drugom po kvalitetu evropskom klupskom takmičenju.
Tu je ova ekipa bez većih problema uspela da izbori plasman u nokaut fazu, ali je tamo engleski predstavnik glatko eliminisan od Rome, i sve je bilo poznato već nakon prvog meča u Rimu koji su puleni Danijelea De Rosija dobili rezultatom 4:0.
Generalni utisak o dosadašnjem učinku Galebova u Premijer ligi je solidan, uz konstataciju da Brajton ne igra toliko dobro kao što je to bio slučaj prošle sezone. U ovom trenutku se izabranici Roberta De Zerbija nalaze na sredini tabele, preciznije na jedanaestoj poziciji i kako sada stvari stoje sva je prilika da ovu ekipu naredne sezone nećemo gledati u evropskim takmičenjima.
U poslednje vreme Brajton ima dosta problema pa tako ova ekipa na poslednja četiri susreta u prvenstvu nije uspela da upiše trijumf, a u tom periodu su Galebovi doživeli dva poraza i dva remija.
U prošlom kolu je ova ekipa remizirala na gostovanju kod Barnlija, a taj susret protiv tima koji se grčevito bori za opstanak je završen rezultatom 1:1,
Kada su u pitanju partije na domaćem terenu, do sada je Brajton odigrao sedamnaest mečeva na svom stadionu i ostvario sedam trijumfa, šest remija i samo dva poraza, a videćemo da li će se taj skor pokvariti nakon duela protiv Mančester sitija, kome su bodovi preko potrebni u borbi za naslov prvaka Engleske.

Mančester siti: Građani drže sve u svojim rukama!

Nažalost, Siti neće uspeti da odbrani naslov šampiona Evrope, pošto je ova ekipa nedavno u četvrtfinalu eliminisana od Real Madrida i to nakon slabijeg izvođenja jedanaesteraca.
Upravo “ušati” trofej i jeste bio primarni cilj ovog kluba, međutim, generalni utisak je da popularni Građani i ove sezone igraju na veoma visokom nivou.
Pre svega, kada je u pitanju engleska Premijer liga, u ovom trenutku se puleni Pepa Gvardiole nalaze na trećem mestu na tabeli uz četiri boda manjka u odnosu na prvoplasirani Arsenal, međutim, Siti trenutno ima dva meča manjka u odnosu na lidera na tabeli, i ukoliko Građani slave na oba zaostala duela doći će do prve pozicije na tabeli uz dva boda viška u odnosu na Tobdžije.
Poznato je da godinama unazad fudbaleri Mančester sitija igraju fenomenalno u završnoj fazi šampionata, a to smo najbolje videli prošle sezone kada je ova ekipa uspela da prestigne Arsenal, koji je u prvom delu šampionata imao čak i dvocifrenu bodovnu prednost.
Sigurno je da je svima u klubu izuzetno teško pala eliminacija iz Lige šampiona, međutim, nakon toga su fudbaleri aktuelnog šampiona Engleske pokazali karakter i slavili u polufinalu FA Kupa na Vembliju protiv Čelsija, a taj susret je završen rezultatom 1:0 i jedini pogodak je postigao Bernardo Silva koji se tako iskupio navijačima Građana za očajno izveden jedanaesterac u meču protiv Real Madrida.
Protivnik u velikom finalu FA Kupa biće gradski rival Mančester junajted i sigurno je da je Siti veliki favorit na tom duelu.
Na poslednjih pet mečeva u ovogodišnjem izdanju najkvalitetnijeg ranga engleskog fudbala puleni Pepa Gvardiole su ostvarili tri trijumfa uz dva remija, i to veoma zanimljivo protiv glavnih konkurenata u borbi za naslov prvaka Engleske.
U prošlom kolu je Siti odigrao jedan sjajan meč na domaćem terenu protiv Lutona, a taj duel je završen rezultatom 5:1. Pre toga su Građani savladali i Kristal Palas na strani kada je bilo 2:4.
Inače, do sada je aktuelni šampion Engleske odigrao petnaest mečeva na strani i ostvario deset trijumfa, dva remija, ali i tri poraza, što Siti trenutno čini drugom najboljom gostujućom ekipom u Premijer ligi, iza Arsenala koji je osvoji četiri boda više na strani.

Naš predlog

Kao što smo već napomenuli, isključivo od Sitija zavisi da li će doći do novog naslova prvaka Engleske, a mišljenja smo da popularni Građani ovu priliki neće propustiti, pa vam savetuejmo da odigrate 2 za koju je kladionica Meridianbet pripremila koeficijent 1.39.

Za očekivati je da puleni Pepa Gvardiole od prvog minuta krenu ofanzivno ka golu Brajtona, zbog čega vam hrabro preporučujemo da se fokusirate na prelaz 2-2 uz kvotu 1.94 u Meridianu.

Za kraj, sva je prilika da ćemo prisustvovati pravoj goleadi, zbog čega vam predlažemo da fokus usmerite na igru 4+ za koju je kladionica Meridianbet pripremila koeficijent 2.20.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.