Najava i analiza: Bundesliga, 31. kolo: Novi šampion čeka Švabe, derbi je u Lajpcigu a duel davljenika u Majncu

U Bundesligi su mnoge stvari jasne na četiri kola pre kraja prvenstva. Novi šampion je Bajer iz Leverkuzena koji je prekinuo dominaciju Bajerna koja je trajala 11 godina i po prvi put osvojio titulu u svojoj istoriji. U Ligu šampiona će, pored Farmaceuta, Bajern, Lajpcig, Dortmund i Štutgart, pošto će Nemci, zbog novog sistema takmičenja i dobrih rezultata u Evrope, imati pet predstavnika. Najzanimljive je na dnu, iz lige ispada Darmštat, dok Keln svoju, verovatno poslednju, šansu ima ima na gostovanju u Majncu protiv direktnog konkurenta. Kvote iz utakmica koje smo analizirali bile su aktuelne u vreme sastavljanja predloga.

Bohum – Hofenhajm – GG3+ @ 1.65 u Mozzartbet

Samo dva osvojena boda u poslednjih osam kola ima Bohum i nije ni čudo da je pao na 16. mesto, ono koje na kraju sezone vodi u baraž za opstanak. Ispali su fudbaleri ovog tima iz forme u najgorem mogućem trenutku, a zanimljivo je da im je poslednja pobeda ona protiv Bajerna na svom terenu još 18. februara. Možda će ih skupo koštati poraz u Kelnu gde su vodili do sudijske nadknade a onda primili dva gola. Da su tu slavili, ako ništa drugo, barem bi imali obezbeđen baraž. U meču sa Hofenhajmom imaju imperativ poede a to može biti jako opasno. Gosti su dobili dva od prethodna tri meča ali su poraženi na poslednja tri gostovanja. Hof i dalje ima šansu da se izbori za igranje u Evropi ali bi u preostala četiri kola morali da osvoje dosta bodova. Činjenica je da remi ne odgovara nijednoj ni drugoj ekipi, pa je logično da golova bude. Naš predlog je igra GG3+ za koju se u kladionici Mozzartbet dobija koeficijent koji iznosi 1.65.

Augzburg – Verder – 1 @ 1.82 u Primobet

Domaći tim je, čini nam se, svoju šansu za izlazak u Evropu prošustio u prošlom kolu u Frankfurtu. Vodili su protiv Ajntrahta, direktnog konkurenta, ali su na kraju poraženi i sada zaostaju šest bodova za Orlovima. U igri je još 12 bodova i svakako da Augzburg ima šansu, ali nisu samo oni pratioci Ajntrahta, tu su i Frajburg, koji ima bod više od njih, ali i Hofenhajm sa istim brojem poena. Bilo kako bilo, sezona za Bavarce je uspešna, mnogi su videli Augzburg kao jednog od glavnih kandidata za selidbu u Cvajtu, ali su oni dobrim partijama i rezultatim, još jednom, opovrgli pesimistične prognoze. Za Verder se tako nešto još ne može reći, njihov cilj jeste bio opstanak ali su još par bodova udaljeni od njega. Zeleni sa Vezera imaju 34 boda, sedam više od prvog tima ispod crte. Prošlonedljeni trijumf nad odličnim Štutgartom bio je veoma važan, pogotovo jer je stigao posle 7 kola bez pobede. Ovde je Augzburg favorit i očekujemo pobedu domaćeg tima. Jedinica se procenjuje kvotom 1.82 u kladionici Primobet.

Bajern – Ajntraht – 1x,4+ @ 2.11 u Meridianbet

Moralo se jednom i to dogoditi, Bajern više nije šampion Bundeslige. Ipak, sezona još nije završena za Bavarce, njima tek predstoje najbitniji mečevi, a to su dva polufinalna u Ligi šampiona. Već u utorak čeka ih prvi protiv Reala u Minhenu dok je revanš u Madridu 8. maja. Ukoliko bi ušli u finale i kasnije osvojili elitno takmičenje, svi bi zaboravili posrtanja u prvenstvu i blamažu u DFB kupu kada su ispali od trećeligaša. Čak i da Bajern postane prvak Evrope misija Tomasa Tuhela u Minhenu je završena i prvi zadatak rukovodstva je pronalaženje novog trenera. Ajntraht će pokušati da iskoristi Barjernovu zaokupljenost ”kraljevskim klubom” i neporažen napusti Alijanc arenu, što će mu mnogo zančiti u borbi za još jednu evropsku priču. Pobeda nad Augzburgom dovela ih je na prag Lige konferencija i ostalo je samo da naprave još taj jedan korak. Jesenas je u Frankfurtu bilo neverovatnih 5:1 za Ajntraht, ali je zato Bajern prošle sezone u gradu na Majni slavio sa 6:1. U svakom slučaju golovi su prva opcija, a uz duplu šansu na domaćina predlažemo i barem četiri pogotka. Za 1x,4+ kovta je 2.11 u kladionici Meridianbet.

Frajburg – Volfsburg – 1 @ 2.25 u MaxBet

Vukovi su dobili najvažniji meč u sezoni, pobedili su u prošlom kolu Bohum na svom terenu minimalnim rezultatom i tako mnogo lakše dišu u finišu prvenstva. Došao je Volfsburg u situaciju da se grčevito bori za opstanak, što je malo ko uopšte mogao i da pretpostavi na početku sezone. U međuvremenu je umesto Nika Kovača stigao i Ralf Hazenhitl ali napretka nije bilo i Volfsburg je, pre pobede nad Bohumom, imao samo jedan trijumf u 14 uzastopnih utakmica. Još uvek nisu u sigurnoj zoni, sakupili su 31 bod, što je samo 4 više od prvog tima ispod crte i da bi ostali u ligi moraće da savladaju još nekog rivala. Ne verujemo da će to uspeti u Frajburgu, domaći tim je znatno podigao formu posle ispadanja iz Evrope i ponovo je kandidat za plasman u neki od evropskih kupova, treću godinu uzastopno. Naš predlog je jedinica sa kvotom 2.25 u kladionici MaxBet.

RB Lajpcig – Dortmund – 1,2+ @ 1.85 u MaxBet

Dueli Bikova i Milionera obično su svake sezone rešavali neka važna pitanja ali su na kraju i jedni i drugi završavali u Ligi šampiona. Borusija je prošle sezone ostala bez titule na neverovatan način, a ove nije bila ni blizu takvog podviga. Međutim, mogli bi Milinoeri da naprave i veći ukoliko uspeju da trijumfuju u Ligi šampiona, a od ”ušatog” pehara deli ih samo eliminacija dva rivala. U polufinalu će igrati protiv Pari Sen Žermena, protiv koga su igrali i u grupi, i svakako ih ne treba otpisivati unapred. Zbog tog prvog meča sa Pariđanima, koji je zakazan za 1. maj, možda im okršaj na Red Bul areni u Lajpcigu nije u prvom planu i moguće je da će Edin Terzić malo kombinovati tim, pogotovo posle vesti da će pet timova iz Bundeslige u Ligu šampiona naredne jeseni. Za Bikove je utakmica važnija utoliko jer nemaju neko drugo takmičenje a i u seriji su od 7 mečeva bez poraza, sa tri vezane pobede iza sebe. Naš predlog je pobeda domaćina uz bar dva gola, a za kombinaciju 1,2+ u kladionici MaxBet se dobija koeficijent koji iznosi 1.85.

Leverkuzen – Štutgart – 1x,4+ @ 2.80 u Meridianbet

Mada su već osvojili ono najvažnije, titulu u Nemačkoj, za Farmaceute tek dolaze važni mečevi, mada su im svi bitni na svoj način. Pored Salatare Leverkuzen je na korak od osvajanja DFB kupa u Nemačkoj, u finalu će igrati sa drugoligašem Kajzerslauternom i apsolutni su favoriti za duplu krunu. Mogla bi to lako da bude i tripleta ako na kraju osvoje i Ligu Evrope, a prvi meč polufinala u ovom takmičenju igraju već u četvrtak na rimskom Olimpiku protiv Rome. Velika želja svih u Bajeru je da sezonu završe bez poraza pto bi bio nesvakidašnji uspeh, a što je jednom pošlo za rukom engleskom Arsenalu. Do tog cilja deli ih samo osam utakmica, koliko će maksimalno odigrati do kraja sezone. Štutgart je sve iznenadio ovako odigranom sezonom. Tim koji se spasio ispadanja tek u baražu prošle sezone sada se izborio za Ligu šampiona a ima šansu da završi i na drugom mestu na tabeli. Sada su treći zbog poraza u Bremenu u prethodnom kolu, ali i to je odličan plasman za Švabe. Očekujte napadačku igru na Baj areni i dosta golova, a naš predlog je dupla šansa na domaćina uz bar četiri pogotka. Za 1x,4+ koeficijent u kladionici Meridianbet iznosi 2.80.

Menhengladbah – Union Berlin – 1 @ 2.20 u Primobet

Posle tri uzastopna poraza Union je ponovo u opasnoj zoni. Samo dva boda su Berlinci od zone ispadanja i predstoji im velika borba da im se desi ono najgore, da u sezoni u kojoj su igrali u Ligi šampiona ispadnu u Cvajtu. U prošlom kolu su ugostili ”ljutiti” Bajern i izgubili sa 5:1. Taj počasni pogodak bio je prvi koji su dali posle tri meča, a taj sušni period trajao je skoro 400 minuta. Posle gostovanja u menhegladbahu Union igra dve vezane utakmice protiv direktnih konkurenata u bici za opstanak, prvo sa Bohumom u Berlinu a onda gostuju u Kelnu. Pitanje je da li je to dobro pošto bi u slučaju neuspeha najverovatnije skliznuli ispod crte. Zato bi bilo važno da makar ostanu neporaženi na Borusija parku. I Ždrepci imaju svoje motive do kraja sezone, do Evrope ne mogu a za opstanak im sigurno treba još par bodova. Sakupili su ih 31, to je samo dva više od Uniona i jasno je da bi i njima status bio upitan ako izgube od Uniona. Izgubio je Menhegladbah prethodna dva meča, a u poslednjih sedam kola imaju samo jednu pobedu. Naš predlog je pobeda domaćina a za nju se u kladionici Primobet dobija kvota 2.20.

Majnc – Keln – 0-2 @ 2.10 u Primobet

Jarčevi su sami sebi pucali u nogu izgubivši na svom terenu od otpisanog Darmštata u prethodnom kolu. Ko je mogao da pomisli da će tim, koji je prethodni put pobedio još u oktobru prošle godine, uspeti da pobedi ekipu kojoj je trijumf značio život. Sada je Keln u jako teškoj situaciji i ako se iz Majnca vrati praznih šaka već može da pakuje kofere za drugu ligu. Možda je povoljna okolnost da gostuju kod direktnog konkurenta u borbi za opstanak i drže sudbinu u svojim rukuma. Koliko će im to pomoći u trenutku kada je Majnc bez poraza na poslednjih pet utakmica u kojima su imali tri pobede i dva remija, a primili su samo dva gola za tih 450 minuta igre. Za Majnc se pojavila šansa da izbegnu i baraž, što se činilo nemogućim u jednom delu sezone. Sada su ostavili iza sebe i Bohum i ako sačuvaju 15. poziciju opstaće u Bundesligi i bez traumatičnih baraž mečeva protiv trećeplasirane ekipe Cvajte. Biće ovo borba na život i smrt, ne verujemo da će oba tima i naredne sezone biti u Bundelsigi a pobednik će imati mnogo veće šanse. Odigrajte na mali broj golova, za 0-2 gola koeficijent je 2.10 u Primobet kladionici.

Darmštat – Hajdenhajm – GG3+ @ 1.87 u Mozzartbet

Kolo zatvara duel novajlija u Bundelsigi. Hajdenjahm je debitant ali će i naredne sezone biti deo elite, dok će Darmštat, ako ne ne desi svetsko čudo, nazad u Cvajtu. Ljiljani su napravili veliko iznenađenje u prošlom kolu i pobedili u Kelnu, čime su, najverovatnije, povukli Jarčeve sa sobom u drugu ligu. Bile je to prva pobeda Darmštata još od one protiv Augzburga početkom oktobra prošle godine. Tada su Ljiljani slavili na dva uzastopna meča, kod kuće sa Verderom i na gostovanju u Augzburgu. Sledeću, treću pobedu u sezoni, zabeležili su prošle subote u Kelnu. Hajdenhajm je pravo osveženje u eliti, klub iz ovog gradića nije brenovao favorite i pobedio je čak i Bajern pre tri sedmice. U prošlom kolu su pružili veliki otpor i Lajpcigu ali su poklekli u finišu meča i izgubili sa 2:1. Trenutno su na 10. mestu, još uvek nisu matematički obezbedili opstanak ali smo ubeđeni da opstaju čak i da sve izgube. Na kraju krajeva teško da će klubovi ispod njih uspeti da pobeđuju u preostalim utakmicama, pogotovo jer ima i međusobnih okršaja. Golovi su pravi izbor i biće ih puno. Za GG3+ kvota je 1.87 u kladionici Mozzartbet.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.