Najava i analiza: Serija A, 34. kolo: Duel dva najtrofejnija italijanska kluba i još dosta zanimljivih mečeva!

Od petka su na programu mečevi 34. kola Serije A. Podsećamo vas da je Inter nakon trijumfa u prošlom kolu nad ekipom Milana i zvanično stigao do novog naslova prvaka, pa nam preostaje da vidimo ko će izboriti plasman u evropska takmičenja, ali i ko će ispasti iz Serije A.
Ovo kolo nam donosi pregršt veoma interesantnih mečeva, a derbi kola se igra u Torinu gde će snage odmeriti dva najtrofejnija italijanska tima, Juventus i Milan.
Pored toga izdvajamo i duele između Intera i Torina, kao i Napolija i Rome, što bi potencijalno mogao da bude meč sa velikim brojem pogodaka.
Bolonja u veoma važnom meču na svom stadionu dočekuje ekipu Udinezea, dok će Atalanta seriju sjajnih rezultata pokušati da nastavi na domaćemterenu protiv Empolija.
Biće veoma interesantno i u duelu između Lacija i Verone, pogotovu što Rimljani deluju preporođeno od kako je na klupu ovog kluba seo Igor Tudor.

Frosinone – Salernitana – 1 @ 1.43 u Meridianbet

Prvi duel ovog kola se igra u Rimu, gde će Frosinone u derbiju začelja ugostiti ekipu Salernitane. Ruku na srce, Salernitana praktično više nema nikakvih šansi da dođe do opstanka u društvu najboljih, što se ne može reći i za Frosinone koji se trenutno nalazi na osamnaestoj poziciji na tabeli uz isti broj bodova kao i sedamnaestoplasirani Udineze. U prošlom kolu je ova ekipa uspela da izvuče bod na gostovanju kod Torina, a taj duel je završen bez pogodaka.
Salernitana je u dosadašnjem toku šampionata ostvarila samo dva trijumfa, a već dugo Očoa i drugari ne znaju za pobedu u Seriji A, i deluje da to sve neće biti slučaj ni ovog puta, pogotovu što ekipi Frosinonea gori pod nogama, pa vam toplo preporučujemo da se oprobate sa jedinicom za koju je kladionica Meridianbet pripremila kvotu 1.43.

Leće – Monca – GG @ 2.05 u Maxbet

Prvi duel subotnjeg programa Serije A se igra na jugu Italije, gde će fudbaleri Lećea ugostiti Moncu. Leće je u poslednja dva kola odigrao dva sjajna meča i najverovatnije i definitivno obezbedio opstanak u društvu najboljih, pošto se Leće trenutno nalazi na trinaestom mestu na tabeli i ima čak sedam bodova viška u odnosu na timove koji su stacionirani u opasnoj zoni. U prošlom kolu je ova ekipa pomalo i neočekivano slavila na gostovanju kod Sasuola kome gori pod nogama i to sa više nego ubedljivih 0:3.
Monca je u poslednje vreme odigrala nekoliko ne toliko dobrih mečeva, ali ovaj tim neće imati brige oko opstanka, o čemu svedoči i trenutno jedanaesto mesto na tabeli.
U prošlom kolu su Paladinovi puleni poraženi na svom stadionu od Atalante, a taj susret je završen rezultatom 1:2.
Mišljenja smo da će nam ovaj meč doneti makar po jedan pogodak na obe strane, pa hrabro savetujemo igru GG uz kvotu 2.05 u Maxbetu.

Juventus – Milan – 3+ @ 2.00 u Meridianbet

Derbi kola, ali i generalno najveći derbi italijanskog fudbala se igra u Torinu, gde će snage odmeriti dva najtrofejnija kluba, Juventus i Milan.
Juve igra jako loše u poslednje vreme, a potvrda toga se desila i u prošlom kolu kada je Stara dama samo remizirala na gostovanju kod Kaljarija, a taj meč je završen rezultatom 2:2. Ipak, u međuvremenu su Bjankoneri uspeli da dođu do polufinala italijanskog Kupa i to nakon poraza od Lacija (2:1), ali je u prvom duelu klub iz Torina slavio sa 2:0, pa će u velikom finalu odmeriti snage sa Atalantom.
Milan ne igra baš najbolje u poslednje vreme, a nažalost u prošlom kolu su Rosoneri ponovo poraženi od svog gradskog rivala, a taj meč je Inter rešio u svoju korist rezultatom 2:1, nakon čega se nekadašnji šampion Evrope nalazi na drugom mestu na tabeli uz pet bodova viška u odnosu na trećeplasirani Juventus, i sva je prilika da će Milan do kraja i ostati na drugoj poziciji, što donosi plasman u Ligu šampiona, a upravo to i jeste bio primarni cilj.
Smatramo da će nam ovaj duel između dva italijanska velikana doneti dosta pogodaka, pa preporučujemo da se oprobate sa igrom 3+ uz kvotu 2.00 u Meridianu.

Lacio – Verona – 1 @ 1.62 u Mozzartbet

Lacio izgleda preporođeno od kako je na klupu ovog tima seo Igor Tudor i ostaje žal što ova ekipa sredinom nedelje nije uspela da dođe do plasmana u veliko finale italijanskog Kupa, iako su Lacijali na svom Olimpiku savladali Juventus sa 2:1, ali to nažalost nije bilo dovoljno za prolazak dalje, pošto su Bjankoneri na prvom meču slavili sa 2:0.
Bilo kako bilo i u Seriji A su vidljive drastične promene, a u prošlom kolu su Rimljani došli do trijumfa na jednom od najtežih gostovanja u Seriji A kod Đenove, kada je bilo 0:1.
Što se tiče Verone, ovoj ekipi predstoji velika borba za opstanak u društvu najboljih, a trenutno se ovaj tim nalazi na petnaestom mestu na tabeli uz tri boda viška u odnosu na najugroženije timove na tabeli. U prošlom kolu je ova ekipa golom u poslednjim sekundama slavila na svom stadionu protiv Udinezea, a taj meč je završen rezultatom 1:0.
Ipak, Lacio igra možda i najbolje od početka sezone, pa savetujemo da se opredelite za jedinicu uz kvotu 1.62 u kladionici Mozzartbet.

Inter – Torino – 3+ @ 2.02 u Meridianbet

Inter je u prošlom kolu i definitivno obezbedio naslov prvaka Italije, i to na najlepši mogući način pošto je ovaj tim sa 2:1 slavio protiv svog gradskog rivala Milana. Ostaje žal za nešto boljim plasmanom u Ligi šampiona, gde je novi šampion Italije eliminisan u četvrtfinalu od Atletiko Madrida nakon slabijeg izvođenja jedanaesteraca. Deluje da će Simone Inzagi koji radi sjajan posao na klupi ovog tima u poslednjim kolima dati šansu fudbalerima koji su do sada imali nešto manju minutažu, pa treba izbeći prognoziranje konačnog ishoda.
Torino je po starom običaju stacioniran na sredini tabele, konkretno na desetoj poziciji, pa i Bikove do kraja očekuje nekoliko izuzetno mirnih mečeva. U prošlom kolu je ova ekipa samo remizirala na svom stadionu protiv Frosinonea kada nije bilo pogodaka, a deluje da će ih ovog puta i te kako biti, pa savetujemo igru 3+ uz kvotu 2.02 u Meridianu.

Bolonja – Udineze – X2 @ 2.25 u Primobet

Bolonja igra perfektno ove sezone i sada već slobodno možemo konstatovati da će puleni Tijaga Mote naredne sezone igrati u Ligi šampiona, što je nešto što apsolutno niko nije mogao da pretpostavi. U prošlom kolu je ova ekipa nadigrala direktnog konkurenta za četvrtu poziciju, ekipu Rome, i to na sred Olimpika kada je bilo 1:3 za pulene Tijaga Mote koji radi sjajan posao u ovom klubu i za njegove usluge se trenutno otimaju svi na Apeninima.
Što se tiče Udinezea, crno-beli odavno nisu bili u većim problemima, i vrlo lako se može dogoditi čak da ovu ekipu naredne sezone gledamo u Seriji B. Trenutno su Zebre na sedamnaestom mestu na tabeli i imaju isti broj bodova kao i osamnaestoplasirani Frosinone. U međuvremenu je novi trener ovog kluba postao legendarni Fabio Kanavaro, a videćemo da li će nekadašnji kapiten Azura pomoći Udinezeu da dođe do opstanka, iako je trenutno situacija krajnje alarmantna.
Hrabro vam ovog puta savetujemo da se oprobate sa duplom šansom X2 koju kladionica Primobet plaća sa kvotom 2.25.

Atalanta – Empoli – 1 @ 1.45 u Mozzartbet

Atalanta je sredinom nedelje došla do plasmana u finale italijanskog Kupa, i to pošto je ova ekipa na svom stadionu slavila protiv Fiorentine, rezultatom 4:1, uz konstataciju da je tim iz Bergama dosta teže stigao do trijumfa nego što to rezultat pokazuje.
U Seriji A je u međuvremenu ova ekipa slavila na nimalo prijatnom gostovanju kod Monce, pa se trenutno popularna Boginja nalazi na šestom mestu na tabeli uz četiri boda manjka u odnosu na petoplasiranu Romu, a na sve to Vučica ima i meč manje, što znači da je tim iz Bergama i dalje u igri za plasman u Ligu šampiona.
Empoli se nalazi na šesnaestom mestu na tabeli, a u prošlom kolu je klub iz Toskane ostvario neverovatno važan trijumf na svom stadionu kada je savladan favorizovani Napoli, a taj duel je završen rezultatom 1:0.
Ipak, Atalanti su bodovi preko potrebni, a i bez toga smo mišljenja da Boginja neće imati previše problema na ovom susretu pa preporučujemo jedinicu uz kvotu 1.45 u Mozzartu.

Napoli – Roma – GG @ 1.78 u Maxbet

Drugi derbi kola se igra na stadionu “Diego Armando Maradona” gde će snage odmeriti Napoli i Roma. Napoli je sve dalje od plasmana u Ligu Evrope, pošto se tim podno Vezuva trenutno nalazi na osmom mestu na tabeli uz pet bodova manjka u odnosu na šestoplasiranu Atalantu.
U prošlom kolu su Napolitanci svojim navijačima priredili novo razočarenje, pošto je ova ekipa na gostovanju kod Empolija poražena rezultatom 1:0.
Roma igra sjajno od dolaska De Rosija, a u nastavku meča protiv Udinezea ova ekipa je slavila sa 1:2, i to golom Kristantea u poslednjim sekundama utakmice. Trenutno se Vučica nalazi na petom mestu na tabeli i drži sve u svojim rukama kada je u pitanju plasman u Ligu šampiona, pošto trenutno Rimljani imaju četiri boda viška u odnosu na Atalantu, a poznato je da od ove sezone i peto mesto donosi plasman u Ligu šampiona.
Ovaj meč je od velike važnosti i za jednu i za drugu ekipu i smatramo se ni Napoli ni Roma neće štedeti, pa preporučujemo da fokus usmerite na igru GG uz kvotu 1.78 u Maxbetu.

Fiorentina – Sasuolo – 3+ @ 1.75 u Meridianbet

Fiorentina drugu godinu zaredom igra sjajno u Ligi konferencije, pošto je ova ekipa ponovo stigla do polufinala trećeg po kvalitetu evropskog klupskog takmičenja, gde će ova ekipa odmeriti snage protiv Klub Briža i sigurno je da je italijanski predstavnik veliki favorit u tom dvomeču.
Što se tiče Serije A, očekivali smo od Viole saasvim sigurno dosta više, pošto se trenutno prošlosezonski finalista Lige konferencija nalazi na devetom mestu na tabeli i kako sada stvari stoje sva je prilika da ovu ekipu naredne sezone nećemo gledati u evropskim takmičenjima.
Sasuolo će imati dosta muke da sačuva prvoligaški status, pošto se ova ekipa nalazi na pretposlednjem mestu na tabeli, uz dva boda manjka u odnosu na timove koji se nalaze u bezbednoj zoni. U prošlom kolu su Neroverdi doživeli pravu katastrofu na svom stadionu od Lećea, kada je bilo 0:3.
I jedni i drugi silno žele trijumf na ovom duelu, a u takvoj situaciji je najbolje da se opredelite za golove, odnosno igru 3+ uz kvotu 1.75 u Meridianu.

Đenova – Kaljari – 1 @ 2.27 u Primobet

Poslednji duel kola se igra na Marasiju gde će fudbaleri Đenove ugostiti Kaljari. Popularni Grifoni ove sezone igraju dosta dobro, a ono što je sasvim sigurno najbitnije je da ćemo ovu ekipu i naredne godine gledati u elitnom rangu italijanskog fudbala. Puleni Alberta Đilardina se trenutno nalaze na dvanaestom mestu na tabeli uz čak jedanaest bodova viška od timova koji su stacionirani u opasnoj zoni.
U prošlom kolu je Đenova poražena na svom stadionu od Lacija, koji u poslednje vreme beleži dosta dobre rezultate.
Kaljari se nalazi na četrnaestom mestu na tabeli i deluje da je tim iz Sardinije u najboljem mogućem trenutku ušao u seriju dobrih rezultata. U prošlom kolu je tim sa Sardinije remizirao na svom stadionu protiv Juventusa, a ako uzmemo u obzir da je pre toga ova ekipa odolela i Interu na strani, možemo izreći samo reči hvale za tim koji sa klupe predvodi legendarni Klaudio Ranijeri.
Ipak, vreme je i za jednu pobedu Đenove, pa hrabro savetujemo da se opredelite za jedinicu uz kvotu 2.27 u Primobetu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.