TIP DANA: Lajpcig – Dortmund: Liga šampiona na talonu!

Subota nam donosi nekoliko vrhunskih mečeva širom Evrope, a za vas smo ovog puta analizirali susret koji će biti odigran na Red Bul Areni gde će fudbaleri Lajpciga ugostiti Borusiju iz Dortmunda, što će ujedno biti i direktan duel u borbi za Ligu šampiona, pošto se trenutno domaćin nalazi na četvrtom mestu na tabeli, uz dva boda viška u odnosu na petoplasirani Dortmund, pa će pobednik ovog meča držati sve u svojim rukama po pitanju plasmana u najkvalitetnije evropsko klupsko takmičenje.
Početak susreta je zakazan za 15 časova i 30 minuta.

Lajpcig: Bikovima odgovara i bod!

Ova sezona je krenula spektakularno po ekipu Lajpciga, pošto su popularni Bikovi pred početak šampionata osvojili Superkup Nemačke i to nakon velike pobede u duelu protiv Bajerna iz Minhena, uz konstataciju da je taj duel završen rezultatom 3:0, uz tri pogotka Dani Olma.
Naravno, prošle sezone su izabranici Marka Rozea ostvarili plasman u Ligu šampiona, što i jeste primarni cilj godinama unazad, a na sve to je ova ekipa uspela da dođe i do drugog uzastopnog trofeja u nemačkom Kupu, ujedno i drugog u svojoj kratkoj istoriji.
Što se tiče nemačkog šampionata, trenutno popularni Bikovi zauzimaju četvrtu poziciju na tabeli uz dva boda viška u odnosu na petoplasirani Dortmund, pa dolazimo do zaključka da Red Bul apsolutno sve drži u svojim rukama po pitanju plasmana u elitno klupsko takmičenje, a na sve to ovaj tim će u ovo kolu ugostiti upravo Borusiju, i ukoliko pobedi, pobeći će popularnim Milionerima na čak pet bodova viška, što bi po svemu sudeći moglo da predstavlja i nenadoknadivu bodovnu razliku.
Na poslednjih pet mečeva u elitnom rangu nemačkog fudbala Lajpcig je ostvario čak četiri trijumfa uz samo jedan remi i to protiv Majnca na domaćem terenu kada mimo svih očekivanja nije bilo pogodaka, pa je evidentno da su Bikovi u najboljem mogućem trenutku ušli u prepoznatljivu formu.
Inače, u prošlom kolu su puleni Marka Rozea ostvarili veoma važan trijumf na gostovanju kod Hajdenhajma, a taj duel je završen rezultatom 1:2, uz podatak da je aktuelni osvajač nemačkog Kupa do trijumfa stigao u finišu susreta.
Kada se radi o partijama na domaćem terenu do sada je Lajpcig odigrao petnaest mečeva na Red Bul Areni i ostvario deset trijumfa, tri remija i dva poraza.
Ne smemo zaboraviti ni dosta dobre partije nemačkog predstavnika u Ligi šampiona, gde je ova ekipa prvo bez većih problema stigla do plasmana u nokaut fazu, ali je tamo Lajpcig eliminisan od Real Madrida, iako je Red Bul pružio fenomenalan otpor u oba meča, a po mnogim mišljenjima je Lajpcig dobrano i oštećen na tim duelima.
Bilo kako bilo, ukupni utisak je i više nego dobar, i kako sada stvari stoje sva je prilika da ćemo Bikove i naredne sezone gledati u najkvalitetnijem evropskom klupskom takmičenju.

Dortmund: Milioneri moraju da krenu na sve ili ništa!

Dosta puta smo pomenuli, ali moramo ponovo. Dortmund je prošle sezone na jedan neverovatan način ostao bez naslova prvaka Nemačke, i to pošto je ova ekipa u poslednjem kolu samo remizirala na domaćem terenu protiv Majnca, kada je bilo 2:2, što je iskoristio Bajern iz Minhena i stigao do svoje jedanaeste uzastopne titule šampiona Nemačke.
Opšti utisak je bio da će upravo Dortmund biti ta ekipa koja će jednom prekinuti decenijsku dominaciju Bajerna u nemačkom šampionatu, međutim, to je uradio Leverkuzen koji je nedavno i zvanično stigao do svoje prve šampionske titule u istoriji, što je bio povod za veliko slavlje u ovom gradu.
Trenutno se Dortmund nalazi na petom mestu na tabeli i ono što nikako nije dobro je da ovom timu visi plasman u Ligu šampiona, pošto u ovom trenutku popularni Milioneri imaju dva boda manjka u odnosu na četvrtoplasirani Lajpcig, kod koga gostuju u ovom kolu.
Na poslednjih pet mečeva u Bundesligi ova ekipa je ostvarila tri trijumfa, uz jedan poraz, ali i jedan remi i to baš u prošlom kolu kada je bilo 1:1 protiv upravo Leverkuzena, uz podatak da je novi šampion Nemačke do izjednačenja stigao u sedmom minutu sudijske nadoknade.
Na gostovanjima je do sada još uvek aktuelni vicešampion Nemačke odigrao petnaest susreta i ostvario osam trijumfa, šest remija i samo jedan poraz, i uz Leverkuzen su Milioneri najbolja gostujuća ekipa u Bundesligi.
Nikako ne smemo a da ne pomenemo fantastične partije Dortmunda u ovogodišnjem izdanju Lige šampiona, pošto su pre svega izabranici Edina Terzića završili na prvom mestu u grupi, ostavivši iza sebe ekipe poput PSŽ-a, Milana i Njukasla.
U osmini finala je ova ekipa uspela da eliminiše PSV, dok je u četvrtfinalu nemački predstavnik napravio pravi podvig i eliminisao favorizovani Atletiko Madrid. Prvi duel na Vanda Metropolitanu završen je pobedom Madriđana od 2:1, da bi revanš na Signal Iduna Parku Borusija iz Dortmunda rešila u svoju korist rezultatom 4:2, i zaista se treba podsetiti kada je ekipa koju sa klupe predvodi Čolo Simeone primila četiri pogotka na jednom meču i to u nokaut fazi Lige šampiona.
Protivnik u polufinalu je PSŽ, i svakako da ova ekipa ima šta da poruči i popularnim Svecima, koji silno žele da stignu do prvog finala elitnog takmičenja posle četiri godine posta.

Naš predlog

Veoma zanimljiv duel za klađenje, a kao što smo već na samom startu analize napomenuli, ulog je plasman u Ligu šampiona, pa smatramo da se ni jedna ni druga ekipa neće previše štedeti, i naša primarna prognoza je igra GG uz kvotu 1.47.

Ne smemo zaboraviti ni da Borusiju već u sredu očekuje prvi duel polufinale Lige šampiona protiv PSŽ-a, pa se vrlo lako može desiti da trener gostiju odmori neke od svojih ključnih fudbalera, a to samo dodatno povećava šanse popularnim Bikovima da dođu do trijumfa, a samim tim po svemu sudeći i do plasmana u Ligu šampiona, pa vam predlažemo da se oprobate sa jedinicom za koju je kladionica Meridianbet odredila koeficijent 1.69.

Za kraj, iako je ulog ogroman, deluje nekako da nam međusobni meč između ova dva tima prosto mora doneti veliki broj pogodaka, najviše zbog toga što je defanzivni deo tima najslabija karika i jedne i druge ekipe, pa vam toplo preporučujemo da se fokusirate na igru 4+ koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 2.02.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.