Tip dana košarka: Monako – Fenerbahče: Ima li Obradović spreman odgovor?

Monako će u okviru drugog meča četvrtfinala Evrolige ugostiti ekipu Fenerbahčea. U prvom meču je nakon mnogo neizvjesnosti i odigranog produžetka slavila ekipa iz Istanbula, pa ostaje da se vidi da li je tim Saše Obradovića spremio odgovor. Utakmica je na programu od 19 časova.

Monako: Trijumf je imperativ!

Nema tima u Evroligi koji ima kraću tradiciju igranja u elitnom takmičenju od Monaka. Ovo je tek treća sezona u Evroligi i već treći put su dio najboljih osam. Jednostavno Kneževi su vrlo brzo pokazali kako se ekspresno može postati ozbiljan član elite, a sada žele da ponove prošlosezonski uspijeh kada su se plasirali na Fajnal for. Zadatak neće biti nimalo lak jer je na drugoj strani Fenerbahče sa Šarunasom Jasikevičijusom na klupi.
Monako kao trećeplasirani u ligaškom dijelu sezone igra protiv Fenerbahčea i ima prednost domaćeg terena u četvrtfinalnoj seriji koja se igra na tri pobjede.
Mnogi će reći da dvorana „Gaston Medesin” i ne pravi preveliku buku i razliku. Prostorije ispod stadiona u Monte Karlu, gdje se nalazi košarkaški parket, zaista ne izgledaju impozantno. Drvene stolice, kojih ima tek 5.000 ne plaše previše protivničke timove, posebno ne Fenerbahče koji umije da ima spektakularnu prednost.
U prvom meču smo vidjeli svašta, a Fenerbahče je uspio da se iščupa iz nimalo dobrog uvoda i na kraju odveo meč u produžetak gdje je na kraju dobio Monako rezultatom 91:95.
Monako je počeo silovit, a onda postepeno padao kako je vrijeme odmicalo. Posle dominantne prve četvrtine, ekipa Saše Obradovića izgubila je sve periode do kraja i imaće zbog čega da se češu po glavi. Ne samo zbog izgubljene utakmice, već prije svega što je desetkovani rival pokazao daleko veću želju i koncentracijom u najvažnijem periodu utakmice. Monako je dijelovao van balansa i harmonije kojom je zračio u dobrom dijelu sezone, što je na kraju skupo platio. I sada mora da zapne mnogo jače, ako želi da ostane u igri za četvrtfinale.
U domaćim redovima 19 poena Okoba, po 16 su upisali Lojd i Džejms koji je odigrao čak 40 minuta, čak i da Monako dobije naredni meč, sledeća dva igraju se u Istanbulu u kojem je Fenerbahče prvi dio sezone završio sa samo dva poraza.

Fenerbahče: Ova ekipa može mnogo!

Što se Fenerbahčea tiče, njihova sezona je bila znatno turbulentnija. Počeli su sa Dimitrisom Itudisom, ali uslijed lošijih rezultata uslijedio je otkaz i na njegovo mjesto stigao Šarunas Jasikevičijus. Sa Litvancem su stigle i pobjede. Fener je stigao do šestog mjesta na tabeli, a ali sa samopouzdanjem da mogu da dođu i do završnog turnira.
Zlata vrijedna pobjeda, ali možda skupo plaćena? Fenerbahče je do brejka stigao uprkos povredi Skotija Vilbekina, koji nije bio u stanju da nastavi utakmicu od sredine treće četvrtine kada se požalio na povredu. Otišao je pravo u svlačionicu i više se nije vraćao na parket. Nije u ovom trenutku jasno koja je priroda Vilbekinove povrede, ali je sa terena izašao šepajući što ukazuje da je možda stradao skočni zglob ili koljeno. Ostaje da se vidi i koliko bi potencijalno mogao najbolji strelac Fenerbahčea da bude van stroja, odnosno da li bi mogao da bude spreman za večerašnji meč.
Fenerbahče je i u Kneževinu stigao oslabljen neigranjem Džonatana Motlija zbog povrede noge, tako da pobjeda još i više dobija na vrijednosti! Ponajviše i zato što je Fenerbahče jako loše ušao u utakmicu i dozvolio protivniku ranu dvocifrenu prednost koju je Monako držao sve do pred kraj prvog poluvremena i nakratko na otvaranju nastavka, a onda je distanca počela da se topi što je na kraju dovelo do drame u kojoj se evropski šampion iz 2017. bolje snašao i napravio veliki rezultat!
Koliko je ova pobjeda značila svima u Fenerbahčeu najbolje se vidjelo kroz urlik Šarunasa Jasikevičijusa onog trenutka kada je postalo jasno da će im pripasti ova utakmica i da preuzimaju kontrolu ove serije.
Mogli su gosti i do pobjede prije dodatnih pet minuta, Marko Gudurić je preuzeo odgovornost u poslednjem napadu i probao da prodorom sa lijeve strane napravi razliku, izbacio je visoku loptu na tablu i ona je zaigrala na obruču, ali nije htjela kroz isti.
Fenerbahče je manjak igrača u rotaciji uspio da nadoknadi sjajnim šutem, prije svega za tri (14/30) uz 46,7 odsto, te gotovo 50 odsto iz igre. Još jedan bitan detalj bio je i skok u kojem je Fenerbahče izdominirao u odnosu na protivnika (41-30).

Naš prijedlog:

Domaći tim je favorit u ovom meču, a trijumf Monaka plaća se kvotom 1.52 u MeridianBet kladionici. Pobjeda gostiju plaća se kvotom 2.60.

Mišljenja smo da nas i večeras očekuje izuzetno zanimljiva i prije svega efikasna utakmica, pa vam predlažemo igru UP+ (granica 158.5) po kvoti 1.80 u MeridianBet kladionici. Takođe mišljenja smo da će domaći tim u ovom meču postići više od 80 poena, a kvota na igru D+ (granica 80.5) plaća se kvotom 1.85. Za vas koji jurite nešto veće kvote predlažemo da pokušate sa igrom 1&UP+ po kvoti 3.05 takođe u MeridianBet kladionici.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.