TIP DANA: Sosijedad – Real Madrid: Bitan meč za domaćina, kraljevskom klubu u mislima polufinale Lige šampiona!

U petak nas očekuje nekoliko veoma interesantnih susreta, a za vas smo ovog puta pripremili meč koji će biti odigran na Anoeti gde će fudbaleri Sosijadada ugostiti Real Madrid.
Početak susreta između ove dve ekipe je zakazan za 21h.

Sosijedad: Baskijci dugo bez poraza u La Ligi!

Prošle sezone je Sosijedad igrao veoma dobar fudbal, a to je na kraju ovoj ekipi donelo plasman u Ligu šampiona, što i jeste bio primarni cilj godinama unazad.
Kada smo se već dotakli ovog takmičenja, moramo napomenuti da je španski predstavnik bez većih problema stigao do plasmana u nokaut fazu, i to sa prvog mesta u grupi, ispred italijanskog Intera, koji je prošle sezone stigao do same završnice ovog takmičenja.
Nažalost, već u osmini finala je tim iz Baskije eliminisan i to dosta lakše nego što su svi očekivali, pošto je PSŽ bio bolji u oba susreta i potpuno zasluženo prošao dalje.
Naravno, nema se šta zameriti fudbalerima Sosijedada, jer primarni cilj u elitnom takmičenju i jeste bio prolazak u narednu fazu, a ono što nije dobro je što ovu ekipu kako sada stvari stoje sledeće sezone nećemo gledati u najkvalitetnijem evropskom klupskom takmičenju.
Naime, u ovom trenutku se tim sa Anoete nalazi na šestom mestu na tabeli uz čak deset bodova manjka u odnosu na četvrtoplasirani Atletiko Madrid, ali i sedam bodova manje od petoplasiranog Atletik Bilbaa, i deluje da Sosijedad neće čak uspeti da napadne ni to peto mesto koje donosi direktan plasman u Ligu Evrope, a da ne pričamo o četvrtoj poziciji, koja je baš dosta udaljena od ovog tima.
Na poslednjih pet mečeva u elitnom rangu španskog fudbala ova ekipa je bez poraza, a u tom periodu je Sosijedad ostvario tri trijumfa uz dva remija, i to oba u poslednja dva kola.
U prošlom kolu je ovosezonski predstavnik Španije u Ligi šampiona remizirao na veoma teškom gostovanju kod Hetafea, a taj duel u predgrađu Madrida je završen rezultatom 1:1, što ruku na srce i nije tako loše pošto je poznato da Hetafe retko greši na svom stadionu.
Pre toga je šestoplasirani tim na tabeli odigrao meč bez pobednika i protiv Almerije, što se sasvim sigurno smatra ogromnim kiksom, pošto je Almerija ekipa koja je ubedljvo najmanje pokazala od svih timova u ovogodišnjem izdanju La Lige, o čemu najbolje svedoči i selidba ove ekipe u Segundu.
Kada su u pitanju partije na domaćem terenu do sada je Sosijedad odigrao petnaest mečeva na Anoeti i ostvario po šest trijumfa i remija, i doživeo tri poraza, a ovog puta ovom timu predstoji izuzetno težak zadatak, pošto u goste dolazi lider na tabeli i trenutno najbolji španski tim.
Inače, u prvom delu šampionata je Real Madrid na svom terenu uspeo da savlada Sosijedad, rezultatom 2:1, a vredi napomenuti da su Baskijci prvi došli do pogotka na tom susretu, da bi Valverde i Hoselu doneli preokret najtrofejnijem klubu na svetu.

Real Madrid: Pobeda u El Klasiku je rešila špansko prvenstvo!

Mnogo lepih stvari se prethodnih nekoliko dana dešavalo u Realu, a tu pre svega mislimo na plasman ove ekipe u polufinale Lige šampiona, nakon trijumfa u dvomeču nad Mančester sitije, ali i pobede u El Klasiku protiv Barselone, kada je bilo 3:2, čime su Madriđani praktično stavili jednu ruku na šampionski pehar.
Krenimo redom. Pre svega moramo napomenuti da je kraljevski klub ove sezone već stigao do jednog trofeja, a to je Superkup Španije, gde je ova ekipa u velikom finalu demolirala ekipu Barselone sa ubedljivih 4:1.
Jedino takmičenje gde su puleni Karla Ančelotija do sada podbacili je španski Kup Kralja, mada moramo priznati da to takmičenje i nije bilo prioritetno ove sezone, pogotovu što je tim iz prestonice prošle sezone osvojio Kup i to nakon trijumfa nad Osasunom.
Kada se radi o ovogodišnjem izdanju Lige šampiona, španski predstavnik igra na veoma visokom nivou i kako sada stvari stoje utisak je da je ova ekipa verovatno i glavni favorit za osvajanje “ušatog” trofeja.
Grupu je ovaj tim naravno završio na prvom mestu na tabeli uz maksimalan broj bodova, a u osmini finala je eliminisan Lajpcig, uz konstataciju da se Madriđani baš i nisu proslavili na tim mečevima, ali se na kraju pamti samo prolazak u četvrtfinale, gde je španska ekipa odmerila snage u dvomeču protiv Mančester sitija, i po mnogim mišljenjima je to bilo finale pre finala.
Prvi duel u prestonici Španije je završen rezultatom 3:3, dok je u revanšu bilo 1:1, i na kraju je četa legendarnog Karla Ančelotija prošla dalje nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca i zakazala sebi dvomeč protiv Bajerna iz Minhena, koji ove sezone ima baš dosta problema, i deluje da su Madriđani veliki favoriti za plasman u veliko finale.
Pomenimo još i blistave partije najtrofejnijeg evropskog kluba u La Ligi, gde ovaj tim trenutno zauzima prvo mesto na tabeli uz čak jedaanest bodova viška u odnosu na drugoplasiranu Barselonu, a upravo Barsu je Real savladao u prošlom kolu na svom stadionu u jednom spektakularnom susretu koji je završen pobedom Madriđana od 3:2, uz gol Belingema u poslednjim trenucima susreta.
Za kraj, vrlo je izvesno da Karlo Ančeloti izvede nešto izmenjen sastav večeras, zbog činjenice da kraljevski klub već u utorak igra prvi meč polufinala Lige šampiona protiv Bajerna, pa će italijanski stručnjak po svemu sudeći odmoriti svoje nosioce večeras za taj duel u Minhenu.

Naš predlog

Pomenuli smo već da Madriđane već za nekoliko dana očekuje prvi polufinalni meč protiv Bajerna iz Minhena, pa je vrlo moguće da Karlo Ančeloti malo promeša karte, što automatski daje veće šanse Sosijedadu i mišljenja smo zaista da domaći tim neće izgubiti na ovom duelu pa vam savetujemo da se oprobate sa duplom šansom 1X uz kvotu 1.48.

Ne treba ovde očekivati previše pogodaka, pa vam savetujemo da odigrate igru 0-2 gola koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.77.

Za kraj, nije isključeno da nam ovaj susret na Anoeti na kraju ne donese pobednika, i po svemu sudeći je nerešen ishod i najrealnija prognoza za ovaj duel između Sosijedada i Real Madrida, zbog čega vam hrabro preporučujemo da probate sa X uz kvotu 3.25 u Meridianu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.