DERBI DANA: Juventus – Milan: Stara dama želi da razdvoji milanske rivale!

Subota je tradicionalno rezervisana za pregršt veoma zanimljivih mečeva širom Evrope, a stiče se utisak da se derbi dana igra u Torinu, gde će snage odmeriti Juventus i Milan, inače dva najtrofejnija italijanska kluba.
Početak ovog susreta između Bjankonera i Rosonera je zakazan za 18 časova.

Juventus: Košmarne partije u poslednje vreme!

Juventus je najtrofejniji italijanski tim, međutim, do svog poslednjeg Skudeta je Stara dama stigla još 2020. godine, i to pošto je klub iz Torina na kraju imao samo bod viška u odnosu na drugoplasirani Inter, a bila je to ona čuvena sezona u vreme pandemije koronavirusa.
Od tada Juve nije imao nekih značajnijih rezultata, a prošla sezona nije bila nimalo dobra pošto je ova ekipa na kraju završila na sedmom mestu na tabeli, a poznato je da ta pozicija na kraju donosi plasman u kvalifikacije za Ligu konferencija. Međutim, Stara dama je u međuvremenu zbog finansijskih malverzacija izbačena iz evropskih takmičenja, a njeno mesto je zauzela Fiorentina, koja je zanimljivo drugu godinu zaredom stigla do plasmana u polufinale Lige konferencija.
Naravno, primarni cilj Juventusa je plasman u Ligu šampiona, i kako sada stvari stoje i pored jako slabih partija tima iz Torina u drugom delu sezone, to mesto u elitnom takmičenju se i dalje ne dovodi u pitanje.
U ovom trenutku se nekadašnji šampion Italije nalazi na trećem mestu na tabeli uz pet bodova manjka u odnosu na drugoplasirani Milan, koji između ostalog u ovom kolu i dolazi u Torino, pa nema nikakve sumnje da nas očekuje jedan veoma zanimljiv susret. Na sve to, Juve ima i samo dva boda viška u odnosu na zahuktalu Bolonju, a moramo podsetiti da će ove sezone čak pet prvoplasiranih timova na kraju sezone izboriti plasman u Ligu šampiona, pa se elitno takmičenje za Staru damu ne dovodi u pitanje i sigurno je da je to najvažnije.
Ne blistaju izabranii Masimilijana Alegrija u poslednje vreme, pošto je ova ekipa na pet poslednjih mečeva ostvarila samo jedan trijumf, doživela jedan poraz i čak tri puta remizirala.
U prošlom kolu italijanskog šampionata je klub iz Torina samo remizirao na gostovanju kod Kaljarija, a bio je to jedan sjajan meč, pošto smo na Sardiniji videli čak četiri pogotka, a na kraju je bilo 2:2, uz konstataciju da je Kaljari na odmor otišao sa dva gola prednosti.
Pre toga su Dušan Vlahović i drugari odigrali meč bez pogodaka na gostovanju kod gradskog rivala Torina, a poslednju pobedu u prvenstvu Bjankoneri su ostvarili na svom stadionu protiv Fiorentine, početkom ovog meseca, kada je bilo 1:0.
Ako se osvrnemo na partije Juventusa na domaćem terenu, do sada je trenutno trećeplasirani tim na tabeli odigrao šesnaest susreta na svom stadionu i ostvario deset trijumfa, pet remija i samo jedan poraz i to mimo svih očekivanja od Udinezea, kada je bilo 0:1.
Za kraj, u prvom ovosezonskom meču između Juventusa i Milana koji je odigran na San Siru, gosti iz Torina su slavili sa 0:1, a jedini pogodak na tom meču delo je Lokatelija.

Milan: Boli poraz od gradskog rivala!

Rosoneri igraju poprilično promenljivo ove sezone, u kojoj je primarni cilj bio Skudeto, međutim, već u ranoj fazi šampionata je bilo i više nego jasno da od toga neće biti ništa.
Podsećamo vas, prošle sezone je nekadašnji šampion Evrope uspeo da dođe do mesta koje vodi u Ligu šampiona, ali se tamo italijanski predstavnik nije proslavio.
Ruku na srce, izabranici Stefana Piolija su bili u ubedljivo najtežoj grupi u kojoj su pored njih tu još bili i PSŽ, Dortmund i Njukasl, a na kraju je nekadašnji šampion Evrope morao da se zadovolji sa trećom pozicijom na tabeli, iako je jako malo falilo da Milan dođe do plasmana u nokaut fazu, što jeste bio primarni cilj za prvi deo sezone.
Morali su svi u klubu da se zadovolje sa nastavkom takmičenja u Ligi Evrope, gde je Milan prvo eliminisao Ren, a potom i Slaviju iz Praga. U četvrtfinalu su Rosoneri naišli na Romu, koja igra na vrhunskom nivou od kako je ovaj klub preuzeo Danijele De Rosi i to je Vučica i pokazala u dvomeču, pošto su Rimljani trijumfovali na oba susreta i uspeli da dođu do plasmana u drugo uzastopno polufinale drugog po kvalitetu evropskog klupskog takmičenja.
Zanimljivo je da je uprava Milana ispred Stefana Piolija postavila ultimatum ukoliko želi da ostane na klupi Rosonera, a to je da dođe do trofeja u Ligi Evrope, a kako se to nije dogodilo, po svemu sudeći će Rosoneri u narednu sezonu ući sa novim trenerom, a još uvek nije poznato ko bi to mogao da bude.
Možda su očekivanja uprave Rosonera bila malo prevelika, pošto i pored dosta turbulencija Milan se trenutno nalazi na drugom mestu na tabeli i gotovo sigurno će i naredne sezone igrati u najkvalitetnijem evrospkom klupskom takmičenju, što je nešto što Piolijevi prethodnici nisu uspeli da urade.
Na poslednjih pet mečeva u Seriji A, tim sa San Sira je ostvario tri trijumfa, jedan remi i jedan poraz i to u prošlom kolu u “Derbiju dela Madonina” kada je Inter slavio sa 2:1 i tako i zvanično stigao do nove šampionske titule, i svakako da je to veoma teško palo svim navijačima nekadašnjeg šampiona Evrope.
Pre toga je ova ekipa remizirala na gostovanju kod Sasuola, kome su bodovi na tom duelu bili preko potrebni u borbi za opstanak, a taj duel u Ređo Emiliji je završen rezultatom 3:3.
Za kraj, kada se radi o mečevima na gostovanjima, do sada je ova ekipa odigrala sedamnaest mečeva na strani i ostvarila deset trijumfa, četiri remija i tri poraza. Pomenuli smo već da je Juve u prvom ovosezonskom meču savladao Milan, a bila je to prva pobeda Stare dame posle pet međusobnih mečeva u kojima Milan nije doživeo poraz od ove ekipe.

Naš predlog

I jedni i drugi ne blistaju u poslednje vreme, međutim, sva je prilika da će oba tima dati sve od sebe da dođu do trijumfa na ovom duelu, pa nije isključeno da nam međusobni okršaj donese dosta pogodaka, zbog čega vam savetujemo da probate sa igrom 3+ koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 2.05.

Ukoliko slavi na ovom duelu Juve bi prišao Milanu na samo dva boda zaostatka, međutim, pomenuli smo vam već da nimalo nismo impresionirani partijama Stare dame u poslednje vreme, čak, mišljenja smo da su Rosoneri bliži trijumfu na ovom duelu, zbog čega vam savetujemo da se opredelite za duplu šansu X2 uz kvotu 1.75 u Meridianu.

Za kraj, odbrana Juventusa u poslednje vreme pokazuje sve više slabosti, a deluje da bi to Milan, koji je dobrano motivisan za ovaj duel i te kako mogao da iskoristi, pa hrabro preporučujemo da vaš fokus usmerite ka igri G2+ za koju je kladionica Meridianbet pripremila koeficijent 3.30.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.