Najava i analiza: Premijer liga, 35. kolo: Možda nas čeka rasplet, Arsenal igra derbi severnog Londona, Siti traži put iz notingemske šume

premijer liga

Između dva prvenstvena kola odigrane su neke zaostale utakmice iz ranijih rundi i posle njih dosta je toga jasnije. Liverpul je izgubio Mersisjad derbi od Evertona i sada mu samo čudo može pomoći da dođe do titule. Arsenal je na vrhu ali Siti ima utakmicu manje uz bod zaostatka, pa je sve u rukuma aktuelnog šampiona. U ovom kolu dve najvažnije utakmice igraju se u nedelju, Arsenal gostuje Totenhemu u derbiju severnog Londona a Siti ide na noge davljeniku iz Notingema. Moglo bi dosta toga da se reši ali i dodatno zakomplikuje. Predložene kvote bile su važeće u vreme sastavljanja predloga.

Vest Hem – Liverpul – 2,2+ @ 1.70 u MaxBet

Do pre dvadesetak dana sve je izgledalo ružičasto za Klopov tim. istina Liverpul je ispao u četvrtfinalu FA kupa od Junajteda posle velike drame i 120 minuta igre. Isti rival mu je otikuno dva boda i u prvenstvu i kula, ispostavilo se od peska, počela je da se ruši. Dva uzastopna poraza na Enfildu su Redse skupo koštala. Palas je slavio u šampionatu a Atalanta održala fudbalski čas u Ligi Evrope, dok Liverpul nije dao gol za tih 180 minuta pred svojim navijačima. Na kraju je stigao i ovaj, najbolniji, poraz od Evertona u Mersisajd derbiju i, čini nam se, definitivni oproštaj od titule. Umesto četiri, kako je izgledalo u jednom momentu, Liverpul će ostati na jednom trofeju, onom najmanje bitnom u Liga kupu. Da bi sačuvali nadu Redsi moraju da pobede u Londonu protiv Vest Hema. To je lakše reći nego učiniti za tim koji je potpuno ispao iz forme. Nisu ni Čekićari u nekom dobrom momentumu, i oni su ispali iz Evrope i vezali dva poraza u ligi, u malim gradskim derbijima sa Fulamom i Palasom. Zato je Liverpul ipak favorit, a verujemo da će se i napadači probudutu. za 2,2+ kvota je 1.70 u kladionici MaxBet.

Fulam – Kristal Palas – GG @ 1.60 u Mozzartbet

Dva londonska kluba su jedan do drugog na tabeli, s tim da Fulam ima tri boda više na kontu. Glavno je da su prebrinuli sve brige oko opstanka a od Evrope su ionako bili predaleko sve vreme. Sada mogu da igraju za ”dušu” i za svoje navijače. Izgleda da takav pristup pali kada je u pitanju Kristal Palas i Orlovi su vezali tri pobede, jedini put u ovoj sezoni. Slavio je Palas protiv Liverpula na strani, a onda je dobio dva meča na svom Selhurst parku u samo pet dana. Pali su Vest Hem i Njukasl. Fulam nije igrao od prošlog vikenda i poraza od Liverpula na svom Krejven Kotidžu. Bio je to treći neuspeh u poslednja četiri kola, a u tom periodu imaju i jedan trijumf i to na gostovanju kod Vest Hema. Na svom terenu Kolibari su izgubili tri od prethodnih pet mečeva i to je sigurno malo opterećenje pred dolazak tima koji je slavio na jednom Enfildu. Nema razloga da se igra zatvoreno, pa očekujemo golove na obe strane. Za igru gol-gol kvota je 1.60 u kladionici Mozzartbet.

Mančester Junajted – Barnli – GG3+ @ 1.75 u SuperBet

Crvenim đavolima je pripala obaveza da u nekoliko dana kreiraju poredak na dnu tabele. U sredu su pobedili poslednjeplasirani Šefild i definitivno ga poslali u Čempionšip, a mogli bi to da utade i sa Barnlijem, ukoliko ga savladaju. Klaretsi imaju neke šanse i u slučaju poraza, Luton i Notingem su i dalje dostižni, ali je preostalo premalo utakmica da se nadoknadi gubitak bodova. Za Junajted je ovo svakako neuspešna sezona koja bi mogla da dobije lepše obrise u slučaju da trijufunu u finalu FA kupa protiv gradskog rivala Sitija. Prošle sedmice bili su na pragu ispadanja iz ovog takmičenja protiv Koventrija, i to pored tri gola prednosti na dvadesetak minuta pre kraja. Uspeli su da prime tri gola i onda bili blizu poraza i u produžecima i na penale, ali je fortuna prešla na njihovu stranu. Barnli je izgubio samo jednom u poslednjih sedam utakmica, ali šta vredi kada su samo dva puta za to vreme i pobedili. Trijumf nad Šefildom vratio ih je u igru, ali je raspored nemilosrdan, posle Junajteda igraju sa Totenhemom i Njukaslom, da bi u poslednjem kolu dočekali Notingem Forest. Svi se nadaju da bi to mogao biti meč biti ili ne biti za Barnli. Barnli nije dao gol samo Evertonu u poslednjih sedam utakmica i taj meč su izgubili. Moraće da pronađu put do mreže Junajteda na Old Trafordu a za GG3+ kvota u kladionici SuperBet iznosi 1.75.

Njukasl – Šefild Junajted – 1/1,3+ @ 1.98 u Meridianbet

Taman su Svrake vezale par dobrih utakmica, ujedno su deklasirali Totenhem na svom Sent Džejms parku pre dve sedmice, uspedio je poraz od Kristal Palasa u zaostalom meču. Stigao je Njukasl do 7. pozicije i mogli su da se izjednače sa Mančester Junajtedom da su pobedili Orlove, ali to je već završena priča. Prilika za novi izlazak u Evropu ponovo se pojavila, i sada je na njima da pkažu od kakvog su materijala. Niko ne krije razočaranje sezonom od koje se mnogo očekivalo i plasman makar u Ligu konferencija bi bar malo zalečio rane koje uveliko krvare. Duel sa Jorkšircima je jedan od onih koji se moraju dobiti po svaku cenu. Gosti su već drugoligaši ali su i kao takvi namučili Junajted u Mančesteru. Šefild je poslednji put pobedio početkom februara protiv Lutona na strai a od tada imaju par remija i sve same poraze. Još jedan je na vidiku na severu Engleske, Njukasl će pokazati moć i predlažemo prelaz 1/1 uz bar tri pogotka na meču. Za kombinaciju 1/1,3+ kvota je 1.98 u kladionici Meridianbet.

Vulverhempton – Luton – x2 @ 1.82 u Primobet

Dok Vukovi mogu mirno da spavaju za fudbalere debitanta iz londonskog predgrađa nema sna. Luton ulazi u ciljnu ravninu u zoni ispadanja. Posle pobede Evertona u zaostalom meču protiv Liverpula, jasno je da je njihova jedina šansa Notingem Forest. Moraju da preteknu Šumare ali i da paze da Barnli ne sustigne njih. Prošle sedmice su doživeli pravi debakl u meču koji su morali da dobiju. Brentford ih je dučio od fudbala na njihovom ”Keniju” i slavio sa 5:1, pritom je Luton gol postigao u sudijskoj nadoknadi. Mora se ta blamaža što pre zaboraviti i krenuti u Vulverhempton po bodove spasa. Do kraja prvenstva Luton još dočekuje Everton i Fulam i gostuje Vest Hemu, tako da postoji šansa da se dostigne bod prednosti koji imaju Šumari. Za Vulverhempton se prvenstvo već može završiti, Vukovi su ionako zaboravili da pobeđuju i bez trijumfa su na poslednjih 7 utakmica, šest u prvenstvu i jednoj u FA kupu. Za to vreme su osvojili samo dva boda, ali su i dalje na solidnom 12. mestu bez opasnosti od ispadanja. Dajemo prednost Lutonu i predlažemo duplu šansu na goste. Za x2 se u kladionici Primobet dobija kvota koja iznosi 1.82.

Everton – Brentford – x @ 3.56 u Primobet

Na krilima trijumfa nad gradskim rivalom Liverpulom fudbaleri Evertona izlaze ponovo na svoj Gudison u meču sa Brentfordom. Do pre dve sedmice ova dva tima su strahovala za svoj status a onda je Brentford slistio Luton i Šefild a Everton pobedio Liverpul i Notingem, i sada se mnogo lakše diše u ove dve ekipe. Moralo bi baš da se desi čudo u preostalim kolima pa da jedna od ove dve ekipe zapadne u neprilike. Karamele imaju 8 bodova više od Lutona, prvog ispod crte a Pčelice čak 10 poena viška. Da su ovako igrali cele sezone sada bi razmišljali o Evropi, ali Everton ima malo opravdanje i zbog kazne Saveza i oduzimanja bodova. Na kraju je Šon Dajš uradio ono što se od njega tražilo u ovom liverpulskom timu, ostaviće ih u ligi, a to i jeste njegov trejd-mark, sećamo se ere iz Barnlija. Brentfordu je ovo najslabija sezona od kada su u Premijer ligi i trudiće se da poprave utisak u finišu. Ovde bi remi zadovoljio i jedne i druge pa pokušajte sa nerešenim rezultatom. Za x se u kladionici Primobet dobija koeficijent koji iznosi 3.56.

Aston Vila – Čelsi – 1 @ 2.20 u Mozzartbet

Baš teška sedmica je iza Čelsija. Prvo su odigrali dobar meč protiv Sitija u polufinalu FA kupa ali su ga izgubili zbog gola primljenog u samom finišu. Taj poraz uticao je, sigurni smo, i na sledeći od Arsenala, samo tri dana kasnije. Na Emirejtsu je bilototalno drugačije i Plavci mogu biti zadovoljni sa ”samo” pet lopti u mreži Petrovića. Srpski golman je sprečio još veću katastrofu tima sa Stamford Bridža, ali su ta dva poraza odredila sezonu Čelsija i ocena je jedva prolazna, i to isključivo zbog finala LIga i polufinala FA kupa. Jedini dobitak iz ove sezone, pored dobrog golmana Đorđa Petrovića, je sjajni Palmer, u budućnosi velika zvezda svetskog fudbala. Novi tim Čelsija moraće da se gradi oko njega i neće biti zime za londonske Plavce. Aston Vila itekako ima za šta da igra do kraja sezone. U Premijer ligi se bore za prvi plasman u Ligu šampiona, a u Ligi konferencija su u polufinalu i čekaju prvi duel protiv Olimpijakosa u četvrtak. Svaako su favoriti za plasman u finale i borbu za trofej u najmađem evropskom takmičenju. Vila ima 6 bodova više od Totenhema ali Pevci i dva zaostala meča. Zato je trijumf nad Čelsijem neophodna i verujemo da će ga Vila ostvariti. Za jedinicu se u kladionici Mozzartbet dobija kvota 2.20.

Bornmut – Brajton – GG4+ @ 2.40 u MaxBet

Galebovi su u odloženom meču lako položili oružje pred razgoropađenim Sitijem i u sam finiš sezone ulaze sa serijom od pet utakmica bez pobede. Nije ni čudo da su tek na 11. mestu, pa je već sada jasno da neće ponoviti prošlosezonski plasman kada su izborili i igranje u Evropi. Na drugoj strani Bornmut je već nadvisio ono što su uradili prošle sezone, a postoji mogućnost da još malo napreduju ukoliko zadrže ovakvu formu. Trešnjice su u sredu slavile u Vulverhemptonu u zaostalom meču i eto ih na 10. poziciji. Odavno se nije dogodilo da je Bornmut ispred Brajtona pred njihov međusobni okršaj. Galebovi imaju tri vezane pobede protiv ovog rivala oba puta su slavili u prošlom prvenstvu a bili su bolji i jesenas na Ameksu sa 3:1. Ovo je utakmica koja može da se igra potpuno rasterećeno i zato i očekujemo pravu goleadu na Vitalitiju. Naš predlog je GG4+ sa koeficijetom 2.40 u kladionici MaxBet.

Totenhem – Arsenal – 12,4+ @ 2.70 u SuperBet

Ubedljivo najzanimljiviji meč ovog kola igra se na Vajt Hart Lejnu, a to je ujedno i čuveni derbi severnog Londona. I Totenhem i Arsenal imaju svoju računicu i u njih se nikako ne uklapa remi. Domaćin želi da se izbori za plasman u Ligu šampiona, a da bi se to dogodilo moraju da budu na četvrtom mestu jer se Premijer liga nije izborila za peto mesto u elitnom takmičenju. Najveći rival, a i jedini, im je Aston Vila, pa će do kraja šampionata ova dva tima voditi bespoštednu bitku za 4. poziciju. Za Arsenal su bodovi takođe neophodni, oni se još uvek nadaju da mogu do titule, ali onaj poraz od Kristal Palasa na Emirejtsu, najverovatnije, će se pokazati kao koban. Čak i da pobede sve utakmice do kraja moraju da se nadaju bar jednom remiju Mančester Sitija do kraja sezone, pod uslovom da zadrže bolju gol razliku u odnosu na Građane. Arsenal je odigrao najbolji meč sezone protiv Čelsija i deklasirao gradskog rivala sa 5:0 u odloženoj utakmici a samo par dana ranije slavili su i u Vulverhemptonu. Na ta dva meča dali su 7 a nisu primili nijedan pogodak. Totenhem je bio bez utakmice dve sedmice, a na tu pauzu su otišli nakon poraza u njukaslu sa čak 4:0. Jesenas je bilo vatreno na Emirejtsu i meč je završen rezultatom 2:2. Goleadu očekujemo i sada, a nerešeno je isključeno. Naš predlog je dupla šansa 12 uz bar četiri gola. Za kombinaciju 12,4+ kvota je 2.70 u kladionici SuperBet.

Notingem Forest – Mančester Siti – 2,3+ @ 1.81 u Meridianbet

Šampion ništa ne prepušta slučaju i strpljivo su sačekali kikseve svojih najvećih rivala Arsenala i Liverpula, a oni su se dogodili u istom kolu, pre dve sedmice. Sada je sve u rukuma Gvardiolinog tima, ako pobede do kraja sve utakmice odbraniće titulu, što će biti uteha za izgubljeni trofej Lige šampiona. Posle Notingema Siti će gostovati još dva puta u Londonu, kod Fulama i Totenhema, a na svom terenu će dočekati Vulverhempton i Vest Hem. Na kraju sezone ostao je šlag u vidu finala FA kupa protiv gradskog rivala Junajteda. U četvrtak je Siti gostovao na jugu zemlje i potopio Brajton. Još jednom se vidom da su u odličnoj formi, kao uostalom i svake sezone na kraju. Utakmica u Notingemu mogla bi da bude nezgodna pre svega zbog moranja domaćina da osvaja bodove u poslednjim kolima ako želi da i naredne sezone igra u eliti. Šumari su u dosta teškoj situaciji, pred ovu rundu imaju samo bod više od Lutona, prvog tima ispod crte, a Barnli je samo tri koraka iza. Posle Sitija Forest još gostuje u Šefildu, pa dočekuje Čelsi i na kraju igraju u Barnliju. Niko ne bi voleo da taj duel bude direktan okršaj za opstanak. Možda je njihova prva šansa gostovanje kod Šefild Junajteda, tim koji je već ispao, ali bi i neki bod otkinut šampionu bio veliki kao kuća. Teško je očekivati da Šumari zaustave Siti pa je naš predlog dvojka uz bar tri gola na meču. Za 2,3+ kvota je 1.81 u kladionici Meridianbet.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.