DERBI DANA: Porto – Sporting: Lavovi za titulu, Zmajevi za utehu u Ligi Evrope!

Utisak je da u nedelju odavno nije bilo ovako dobrih mečeva kao što je to slučaj ovog puta, a deluje da se derbi dana igra na Dragau gde će fudbaleri Porta dočekati Sporting.
Početak ovog susreta je zakazan za 21:30h.

Porto: Očajna sezona za Zmajeve!

Kako sada stvari stoje posle dosta vremena ekipu Porta naredne sezone nećemo gledati u Ligi šampiona, pošto se ova ekipa na četiri kola pre kraja nalazi na trećem mestu na tabeli uz ogromni bodovni zaostatak u odnosu na drugoplasiranu Benfiku, koja je ima i meč viška, pošto su Orlovi sinoć nakon velikog preokreta savladali ekipu Brage.
Od samog starta sezone je Porto imao dosta problema, pre svega sa realizacijom i deluje da taj problem Seržo Konseisao nije uspeo da reši ni u smiraj šampionata.
Na trideset odigranih mečeva tim sa Dragaa je ostvario devetnaest trijumfa uz pet remija, ali i šest poraza, a za ekipu takvog kvaliteta je nedopustivo da na ukupno jedanaest mečeva u Primeiri ne ostvari trijumf.
Na poslednjih pet mečeva u šampionatu Zmajevi su ostvarili samo dva trijumfa, isto toliko poraza, ali i jedan remi i to na svom terenu protiv Famalikaa kada je bilo 2:2.
U prošlom kolu je Porto ostvario veoma važan trijumf u borbi za treću poziciju, pošto je ova ekipa slavila na gostovanju kod Kasa Pije, a taj meč je završen rezultatom 1:2. Lepu priliku je sinoć Braga imala da makar prenoći na prvom mestu na tabeli, međutim, tim sa Kamenoloma je poražen u gostima kod Benfike, iako su gosti prvo poluvreme rešili u svoju korist, ali su Orlovi u nastavku zaigrali dosta dobro i na kraju potpuno zasluženo došli do trijumfa, što najviše odgovara ekipi Porta, pošto bi puleni Serža Konseisaa eventualnim trijumfom na ovom duelu protiv Sportinga pobegli Bragi na tri boda viška, što bi na tri kola pre kraja možda moglo da predstavlja i dovoljnu zalihu.
Nažalost, zbog loših rezultata portugalskih ekipa u evropskim takmičenja, Portugal je izgubio jedno mesto u Ligi šampiona, pa ća naredne sezone samo dva prvoplasirana tima iz Primeire doći do plasmana u elitno takmičenje, a od toga drugoplasirani tim na tabeli kroz kvalifikacije.
Podsećamo vas da su Zmajevi igrali solidno u ovogodišnjem izdanju Lige šampiona, gde je ova ekipa u osmini finala eliminisana od Arsenala nakon slabijeg izvođenja jedanaesteraca, uz podsećanje da je portugalski predstavnik takmičenje po grupama završio na deobi prvog mesta na tabeli uz isti broj bodova kao i Barselona, pa kada se sve sabere i oduzme, Porto sasvim sigurno nije razočarao u svom ovosezonskom učešću u najkvalitetnijem evropskom klupskom takmičenju.

Sporting: Nova titula za Lavove!

Od kako je Ruben Amorim seo na klupu Sportinga, ova ekipa igra na veoma visokom nivou, iako je prošla sezona bila za zaborav, mada je pre toga tim iz Lisabona stigao do naslova prvaka Portugala.
Kako sada stvari stoje sva je prilika da će popularni Lavovi u samo tri godine doći do svoje druge šampionske titule, i to pošto se ova ekipa na četiri kola pre kraja nalazi na prvom mestu na tabeli uz četiri boda viška u odnosu na ekipu Benfike, međutim, moramo napomenuti da Sportingov gradski rival ima i meč viška, pošto su Orlovi sinoć u jednom od dva derbija kola slavili na svom stadionu protiv Brage, a taj meč je završen rezultatom 3:1.
Računica je jasna, ukoliko Lavovi slave večeras na veoma teškom gostovanju kod Porta, pobeći će svom gradskom rivalu na čak sedam bodova viška, i to na samo tri kola pre kraja šampionata, a to je po svemu sudeći prednost koju Benfika ne može da stigne, mada, veliko je pitanje da li će Orlovi moći ozbiljnije da se umešaju u trku za naslov prvaka sve i da Sporting izgubi večeras kod Porta.
Na poslednjih pet mečeva lider na tabeli je ostvario isto toliko trijumfa, a u prošlom kolu su puleni sjajnog Rubena Amorima slavili na svom stadionu protiv nimalo naivne ekipe Gimaraiša, a taj meč je završen sa ubedljivih 3:0.
Inače, kada se radi o partijama na strani, do sada je lider na tabeli portugalske Primeire odigrao petnaest mečeva van svog terena i ostvario jedanaest trijumfa, dva remija i isto toliko poraza, i naravno, Lavovi su trenutno najbolja gostujuća ekipa u portugalskom prvenstvu.
Nije se preterano Sporting proslavio u ovogodišnjem izdanju Liga Evrope. Pre svega, ova ekipa je završila na drugom mestu na tabeli, što je značilo i plasman u šesnaestinu finala drugog po kvalitetu evropskog klupskog takmičenja.
Tamo je portugalski predstavnik bez većih problema u dvomeču bio bolji od ekipe Jang Bojsa, ali je ponovo kobna za Sporting bila Atalanta, koja je eliminisala ovu ekipu u osmini finala, a na sve to je tim iz Bergama bio i u grupi sa portugalskom ekipom, i tom prilikom je pobedio na njenom terenu, ali i remizirao u Italiji.

Naš predlog

Svakako, očekuje nas jedan veoma interesantan duel u kom golova ne bi smelo da manjka, pa je naša primarna prognoza za jedan od najvećih derbija Portugala igra 3+ koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.79.

Generalno, Sporting je dosta više pokazao od Porta, međutim, ovaj tim je veoma blizu novog naslova prvaka, uz čak sedam bodova viška u odnosu na drugoplasiranu Benfiku, i to na samo četiri kola pre kraja šampionata, dok se Porto bori za treću poziciju, koja od ove sezone ne donosi plasman u kvalifikacije za Ligu šampiona, već u Ligu Evrope, i sada već slobodno možemo konstatovati da ovaj tim naredne sezone neće igrati u elitnom takmičenju, a i za Ligu Evrope će morati da se potrudi. Zbog svega toga deluje da Porto ne sme da izgubi ovaj meč, pa vam predlažemo da se oprobate sa duplom šansom 1X uz kvotu 1.45 u kladionici Meridianbet.

Za kraj, poznato je koliko je efikasan Sporting ove sezone, pa ukoliko želi da slavi protiv tima iz Lisabona, ekipa koju sa klupe predvodi Seržo Konseisao gotovo sigurno mora da postigne makar dva pogotka, zbog čega vam i savetujemo da se oprobate sa igrom D2+ koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 2.26.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.