TIP DANA: Napoli – Roma: Napolitanci će teško do Evrope, Roma do nje može na dva načina!

U nedelju nas očekuje nekoliko veoma zanimljivih mečeva širom Evrope i Južne Amerike, a ovog puta smo za vas pripremili duel koji će biti odigran na stadionu “Diego Armando Maradona” gde će fudbaleri Napolija ugostiti Romu.
Početak susreta između ova dva tima je zakazan za 18 časova.

Napoli: Blede partije čitavim tokom sezone!

Jako teško je bilo očekivati da Napoli ponovi prošlu sezonu, kada je ova ekipa mimo svih očekivanja na kraju stigla do Skudeta, i to na jedan veoma ubedljiv način.
Sve to je bio povod za neopisivo slavlje u Napulju, a navijači ovog kluba su na titulu u Seriji A čekali još od one Maradonine generacije.
Zanimljivo je da je Lučano Spaleti odmah nakon osvajanje Skudeta napustio ovaj klub, a potom i preuzeo italijansku reprezentaciju, sa kojom će uskoro braniti naslov šampiona Evrope osvojen pre tri godine.
Da je bilo malo više sreće sa trenerima, možda bi Napolitanci i igrali bolje ove sezone, a kada pomenemo da je ovaj tim do sada već smenio Garsiju i Macarija, a da se na sve to ni Kalcona nije proslavio, deluje da se više od sredine tabele, preciznije na osmoj poziciji i kako sada stvari stoje vrlo je realno da tim sa stadiona “Diego Armando Maradona” nećemo gledati naredne sezone u nekom od evropskih takmičenja, a ko bi to mogao da pretpostavi nakon onako dobre prošle sezone.
Na poslednjih pet mečeva prošlosezonski šampion je ostvario samo jedan trijumf, uz dva remija i isto toliko poraza, a u prošlom kolu je Napoli još jednom dobrano razočarao svoje navijače, pošto je ova ekipa poražena na gostovanju kod Empolija kada je bilo 1:0.
Pre toga je osmoplasirani tim na tabeli samo remizirao na svom stadionu protiv Frosinonea, a taj meč je završen rezultatom 2:2.
Na domaćem terenu su Napolitanci do sada odigrali šesnaest mečeva i ostvarili samo šest trijumfa, uz pet remija i isto toliko poraza.
Naravno, Napoli je ove sezone predstavljao Italiju u Ligi šampiona gde je ova ekipa bez većih problema u jednom nimalo lakoj grupi stigla do plasmana u nokaut fazu. Protivnik u osmini finala je bila Barselona, koja je ipak bila bolja u dvomeču i eliminisala tim sa “Maradone” uz napomenu da se Osimen i drugari nimalo nisu obrukali u tim mečevima.
Inače, u prvom delu sezone su Napoli i Roma odigrali odigrali jedan zanimljiv duel na Olimpiku, koji je pripao Rimljanima, a taj meč je završen rezultatom 2:0.

Roma: De Rosi je probudio uspavanu Vučicu!

Od tima koji je bio u ozbiljnom rasulu, gde se čak i plasman u Evropu dovodio u pitanje, Danijele De Rosi je za veoma kratak vremenski period postigao to da se Rome svi u Italilji pribojavaju.
Odavno jedan trener nije imao tako dobar efekat po jednu ekipu, i slobodno možemo konstatovati da je smena Murinja, ali i dovođenje bivšeg kapitena Rome na mesto trenera bio jedan od najboljih poteza uprave Rimljana u poslednjih dvadesetak godina.
Kako sada stvari stoje, posle nekoliko godina pauze ćemo Romu naredne sezone gledati u Ligi šampiona, što naravno i jeste bio primarni cilj godinama unazad.
Naime, u ovom trenutku se tim sa Olimpika nalazi na petom mestu na tabeli uz tri boda viška u odnosu na šestoplasirani Lacio koji ima i meč viška, pošto su Lacijali sinoć na svom stadionu slavili protiv Verone, a taj meč je završen rezultatom 1:0.
Nakon što su se italijanski timovi dobrano pokazali u evropskim takmičenjima, Serija A je dobila još jedno mesto u Ligi šampiona, pa će tako i petoplasirani tim naredne sezone igrati u elitnom takmičenju, pa je sigurno da Roma trenutno drži sve u svojim rukama.
U četvrtak je ova ekipa odigrala prekinuti meč protiv Udinezea, i uspela da slavi golom Kristantea u poslednjim trenucima sudijske nadoknade.
Ruku na srce pre toga su Rimljani na svom stadionu poraženi od Bolonje sa 1:3, međutim, mora se priznati da puleni Tijaga Mote igraju na visokom nivou ove sezone o čemu najbolje svedoči i trenutno četvrto mesto na tabeli.
Odličan utisak je Roma za sada ostavila i u Ligi Evrope, gde je italijanski predstavnik stigao do drugog uzastopnog plasmana u polufinale.
Nakon drugog mesta u nokaut fazi, redom su padale nimalo naivne ekipe Fejnorda, Brajtona i Milana, a za plasman u veliko finale drugog po kvalitetu klupskog takmičenja Rimljani će odmeriti snage protiv Leverkuzena, koji pruža brutalno dobre partije ove sezone i kako sada stvari stoje utisak je da će ta dva meča biti prava poslastica za sve ljubitelje fudbala.
Za kraj, kada su u pitanju partije na strani, do sada su izabranici De Rosija odigrali šesnaest mečeva na strani i ostvarili šest trijumfa, isto toliko poraza i četiri remija, uz konstataciju da je Vučica poslednji poraz na strani doživela još sredinom januara, kod Milana, kada je bilo 3:1.

Naš predlog

Ako se malo osvrnemo na međusobne mečeve između Napolija i Rome doći ćemo do zaključka da su to uglavnom mečevi koji nam ne donose previše pogodaka, međutim, mišljenja smo da će ovaj duel između starih znanaca biti dosta drugačiji i da golova neće manjkati pa vam pre svega savetujemo da se oprobate sa igrom GG za koju je kladionica Meridianbet pripremila koeficijent 1.79.

Iz potpuno istog razloga vam preporučujemo da sreću okušate i sa igrom 3+, za koju je Meridianbet odredio odličnu kvotu 1.90.

Za kraj, Roma igra zaista sjajno u poslednje vreme i neće biti iznenađenje ukoliko puleni De Rosija slave i na ovom duelu, a možda i sigurnija varijanta je da će Rimljani postići dva ili više pogodaka na ovom gostovanju na stadionu “Diego Armando Maradona”, pa toplo preporučujemo igru G2+ koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 3.20.
Takođe, ne bi bilo loše i da pokušate sa duplom šansom X2, uz kvotu 1.85 u Meridianu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.