MEČ DANA: Totenhem – Arsenal: Strašno bitan derbi za obe ekipe!

Totenhem će u okviru 35. kola Premijer lige dočekati gradskog rivala Arsenal, a meč je od izuzetne važnosti za oba tima. Domaćini se bore za poziciju broj 4 i plasman u Ligu šampiona, dok je Arsenal pod imperativom pobjede ukoliko žele da nastave neizvjesnu borbu za titulu. Utakmica je na programu od 15 časova.

Totenhem: Poslednje dvije godine bez trijumfa!

Tabela govori da je Totenhem ozbiljan konkurent uz Aston Vilu da izbori mjesto u Ligi šampiona naredne sezone, ali igra koju je londonski klub prikazao prethodnog kola u gostima Njukaslu daleko je ispod nivoa koji zahteva evropski fudbal. Šamar realnosti Pijevcima su u tandemu isporučili Entoni Gordon i Aleksander Isak koji su surovo kaznili katastrofalno izdanje Mikija van de Vena.
Perspektivni holandski štoper, ljetos plaćen Volfsburgu 40.000.000 evra, počeo je po povratku sa prinudne pauze uslijed povrede u decembru da kupuje ostrvsku publiku igrama, a vrlo dobro izdanje protiv Notingem Foresta ukrašeno golom očigledno je uticalo da se uspava na lovorikama, te je u toj utakmici na Sent Džejmisis Parku doživio bolno otrežnjenje.
Fudbaler na čiji račun fudbalska javnost u Engleskoj nije štedila komplimente prethodnih sedmica, ovog puta nije bio igrač manje za svoj tim, već je predstavljao dragocijenog aduta rivala. Okliznuvši se kao poslednji igrač odbrane Van de Ven je posle tačno pola sata igre omogućio Isaku da neometano asistenciju Gordona i akciju iz brze tranzicije pretoči u vođstvo.
Prvi pogodak Njukasla ispostavio se samo kao najava raspleta koji je uslijedio, a novu grešku vrijednu gola rivala Holanđanin je napravio posle tek nešto više od jednog minuta. Dok se još na malim ekranima reprizirala katastrofalna reakcija odbrane gostiju na čelu sa Van de Venom i Destinijem Udogijem, Gordon je režirao novu bruku mladog štopera. Ponovo je Holanđanin završio na leđima, a napadači Njukasla pred poklonom koji ne odbijaju ni skromnije ekipe.
Tim porazom Totenhem je ostao na 60 osvojenih bodova, što je 6 bodova manje od četvrtoplasirane Aston Vile, koja ima i 2 odigrana meča više. Promjenljiva igra Totenhema u poslednjih mjesec dana je još jednom potvrdila da je Postekogluov tim sklon čestim amplitudama.
Danas im u goste dolazi sjajni Arsenal koji je zategao odbranu i koji na gostovanjima rijetko kada prima golove, ali naravno da sve to pada u vodu kada se igra derbi sjevernog Londona.

Arsenal: Tobdžije loše prolaze na ovom gostovanju!

Arsenal posle 34 odigrane utakmice u prvenstvu ima 77 bodova, dva više od Liverpula, odnosno jedan više od Mančester Sitija, s tim da aktuelni šampion ima jednu utakmicu manje, dok Liverpul ima jednu utakmicu više.
Igra popularnih “Tobdžija” ove sezone zaista zaslužuje sve pohvale i potpuno je nevjerovatno kako je Arteta transformisao ovaj tim. Dovoljno govori podatak da je tim Mikela Arteta ujedno najbolji napad lige sa 82 postignuta gola, ali i najbolja odbrana sa svega 26 primljenih golova.
Potvrda dobrih igara došla je i u prethodnom kolu, kada su gradskog rivala Čelsi ispratili sa pet komada u mreži.
Čelsi za 90 i kusur minuta nije uspio da istinski da priprijeti najboljoj odbrani engleskog prvenstva bez fudbalera koji je učestvovao u postizanju gotovo polovine golova Plavaca u Premijer ligi. Mučio se čak i da duže zadrži loptu na protivničkoj polovini, toliko da su navijači domaćeg tima u finišu, kada bi gostujući fudbaleri povezali desetak dodavanja sarkastično uzvikivali ‘ole’.
U toj igri ponajviše su se zabavljali dvostruki strijelci Ben Vajt i Kai Haverc, tandem koji je početkom drugog poluvremena u razmaku od svega 18 minuta u četiri navrata tresao mrežu Đorđa Petrovića, mada je pitanje kako bi se meč dalje odvijao i da li bi baš sa ovom lakoćom Arsenal slavio da rivala u ranoj fazi meča – igrao se četvrti minut – nije načeo Leandro Trosar. Belgijanac koji je doveden usred prethodne sezone da ponudi opciju više Mikelu Arteti u šampionskoj trci sa Mančester Sitijem, postao je u finišu aktuelne jedan od pouzdanijih igrača španskog stručnjaka, pa je u prethodna dva meča dobijao šansu prije nekada ‘nedodirljivog’ Gabrijela Martinelija.
Sasvim zasluženo pošto je u prvom meču četvrtfinala Lige šampiona protiv Bajerna po ulasku sa klupe pogodio za izjednačenje, protiv Brajtona takođe kao rezervista ovjerio trijumf, da bi prije samo par dana novim pogotkom nagovjestio pobjedu nad Vulverhemptonom. Čelsi nemoćan, samo jednom je uspio da testira Davida Raju, s tim da je najbolju šansu propustio Nikolas Džekson na isteku sat vremena igre kada je sa ivice peterca šutirao pored gola. Tada je već bilo 3:0… Ako im je za utijehu, mogli su da prođu i gore, jer Deklan Rajs je u 83. minutu pogodio stativu, a Petrović – ukupno zabilježio pet odbrana – nadoknadi odbranio zicer rezervisti Gabrijelu Martineliju.
Danas jedan od najvažnijih mečeva za njih, igraju na mjestu na kom su u prethodnim sezonama vrlo teško dolazili do bodova, a 3 boda su sada jednostavno imperativ.

Naš prijedlog:

Arsenal kao veliki favorit ulazi u ovaj meč, a kvota na njihov trijumf je 1.80 u MozzartBet kladionici. Trijumf domaće ekipe plaća se kvotom 4.80.

Očekuje se veoma interesantna utakmica, a neriješen ishod ne odgovara ni jednoj a ni drugoj ekipi. Prema tome mislimo da će oba tima nastupiti veoma ofanzivno, pa vam kao osnovnu igru predlažemo GG po kvoti 1.55 u MozzartBet kladionici. Prethodnih sezona gledali smo veoma veliki broj golova na njihovim utakmicama, pa vam takođe predlažemo da pokušate sa igrom 4+ po kvoti 2.29. Jasno je da će ovaj meč odrediti nastavak sezone za obje ekipe, a mi smo mišljenja da će gosti slaviti u ovoj teškoj borbi. Za vas koji jurite nešto veće kvote predlažemo igre 2&4+ po kvoti 3.55 i 2&GG po kvoti 2.95 takođe u MozzartBet kladionici.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.