TIP DANA: Barselona – Valensija: Katalonci žele povratak na drugo mesto, “slepi miševi” još ne odustaju od Evrope!

U ponedeljak je naravno dosta slabija ponuda za klađenje nego što je to bio slučaj u prethodnih nekoliko dana, a za vas smo ovog puta analizirali susret na Monžuiku gde će Barselona ugostiti Valensiju.
Početak susreta između ova dva tima je zakazan za 21h
.

Barselona: Da li su se Katalonci oporavili od poraza u El Klasiku?

Nažalost, ova sezona će kako sada stvari stoje biti upisana kao jedna od najneuspešnijih u poslednjih dvadesetak godina, pošto na kraju Katalonci neće doći ni do jednog trofeja.
Velike ambicije imali su svi u klubu, pogotovu nakon prošlosezonskog naslova prvaka Španije, i velike dominacije, a jedan od najzaslužnijih ljudi za to bio je trener Ćavi, koji će veoma zanimljivo na kraju ove sezone napustiti klub i još uvek nije poznato ko će ga naslediti na klupi španskog velikana.
U ovom trenutku se Barselona nalazi na trećem mestu na tabeli uz bod manjka u odnosu na drugoplasiranu Đironu, koja ruku na srce ima i meč manjka, pošto je najprijatnije iznenađenje šampionata u subotu slavilo na teškom gostovanju kod Las Palmasa, kada je bilo 0:2.
Barsa je kao što je to dobro poznato u prošlom kolu poražena na gostovanju kod Real Madrida kada je bilo 3:2, i to uz pogodak Belingema u poslednjim trenucima susreta, što je sasvim sigurno teško palo svima u klubu, pogotovu nakon opšteg utisak da je timu sa Nou Kampa poništen čist pogodak u prvom delu igre.
Pre toga su Ćavijevi puleni odigrali nekoliko veoma dobrih mečeva u prvenstvu, međutim, sve je palo u vodu nakon tog poraza od kraljevskog kluba, i definitivno je da će Real Madrid doći do nove šampionske titule, a to je pogotovu bilo jasno nakon trijumfa ovog tima u petak na gostovanju kod Sosijedada.
Što se tiče Kup takmičenja, u Superkupu je tim iz Katalonije poražen u velikom finalu upravo od Real Madrida sa ubedljivih 4:1, dok je Kupu Kralja Barsa eliminisana još u četvrtfinalu od Atletik Bilbaa.
Najzad, primarni cilj ove sezone je bila Liga šampiona, ali je i tu nekadašnji šampion Evrope eliminisan u četvrtfinalu od PSŽ-a, i pored toga što je tim iz Katalonije odigrao dosta dobro u prvom meču na Parku Prinčeva, ali je u revanšu tim iz prestonice Francuske odigrao dosta dobar meč i potpuno zasluženo stigao do plasmana među četiri najbolj evropske ekipe u ovom trenutku.
Barsi do kraja šampionata predstoji borba za drugo mesto na tabeli i vicešampionsku titulu, međutim, sigurno je da je to slaba uteha za ovako lošu sezonu.

Valensija: Mogu li “slepi miševi” do Evrope?

Nakon nekoliko poprilično sušnih godina, utisak je da ove sezone Valensija konačno igra onako kako smo svi i navikli.
Kako sada stvari stoje, deluje da će se nekadašnji šampion Španije možda i do poslednjeg kola boriti za plasman u evropska takmičenja, konkretno u kvalifikacije za Ligu konferencija, pošto se u ovom trenutku popularni “slepi miševi” nalaze na osmom mestu na tabeli uz dva boda manjka u odnosu na sedmoplasirani Betis, ali i četiri boda manje od šestoplasiranog Sosijedada, uz konstataciju da šesta pozicija na kraju donosi plasman u Ligu Evrope.
Dosta dobro je Valensija otvorila sezonu, međutim, u jednom trenutku je tim sa Mestalje zapao u veliku krizu, i to ga je i koštalo trenutno boljeg plasmana, mada kako su stvari prošle sezone izgledale, kada se ova ekipa spasila ispadanja bukvalno u poslednjem kolu, sada je sve to još i dobro.
Na poslednjih pet mečeva u najkvalitetnijem rangu španskog fudbala Valensija je ostvarila dva trijumfa, isto toliko poraza, ali i jedan remi i to na svom stadionu protiv Majorke kada nije bilo pogodaka.
U prošlom kolu je osmoplasirani tim na tabeli poražen na svom stadionu od Betisa, i sigurno je da je taj poraz dosta teško pao svima, pogotovu što se radi o direktnom konkurentu u borbi za izlazak na evropsku scenu.
Pre toga je Valensija ruku na srce na veoma teškom gostovanju kod Osasune pobedila, a taj meč u Pamploni je završen minimalnom pobedom gostiju.
Dosta dugo “slepi miševi” nisu izašli na evropsku scenu, još od 2020. godine, kada je španski predstavnik u osmini finala Lige šampiona eliminisan od Atalante.
Ako se malo osvrnemo na partije ovog kluba na strani, do sada je Valensija odigrala šesnaest mečeva na strani i ostvarila samo pet trijumfa, tri remija i čak osam poraza, međutim, moramo napomenuti i podatak da je ovaj tim na dva poslednja meča na strani upisao isto toliko trijumfa, što je sasvim sigurno jedan od glavnih razloga zbog koga fudbaleri ove ekipe u veoma lepom raspoloženju putuju na gostovanje kod favorizovane Barselone.

Naš predlog

Barselona će dati sve od sebe da zabeleži trijumf, ako ni zbog čega drugog, onda da bi pretekla Đironu, dok Valensija i dalje ima šanse, ali ne previše velike da se domogne kvalifikacija za Ligu konferencija.
Pre svega, deluje da će nam ovaj duel u Kataloniji doneti dosta pogodaka zbog čega vam savetujemo da se oprobate sa igrom 3+ koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.65
.

Za očekivati je da gosti postignu makar jedan gol protiv Barselone, koja je primera radi na dva poslednja meča primila ukupno sedam pogodaka, pa vam savetujemo da se fokusirate na igru G1+ uz kvotu 1.84 u Meridianu.

Za kraj, možda i idealna prognoza kada je u pitanju ovaj duel između dva bivša šampiona Španije, je igra GG za koju je Meridianbet odredio koeficijent 2.02.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.