Tiket dana (ponedeljak, 29.04.2024)

Tiket dana

Sve je bliži kraj sezone i klubovi pokušavaju da iskoriste poslednje mečeve za ispunjenje svojih ciljeva. I današnja ponuda je sasvim solidna s obzirom da je ponedeljak. Kvote su važile u momentu pisanja predloga.

Silkeborg – Mitjiland – 2,2+ @ 2.15 u MaxBet

Situacija u danskoj Super ligi, u plej-ofu, je takva da dve ekipe nemaju nikakve takmičarske motive, bar kada je bitka za titulu u pitanju. To su Orhus i Silkebrog a posebno je zanimljivo da će se ova dva tima sastati u finalu nacionalnog kupa, pa će taj meč biti utakmica sezone i za jedne i za druge. Zato će Silkeborg otaljavati posao do sudara sa Orhusom, pa ne verujemo u neki posebno jak otpor Mitjilandu, ekipi koja se nada šampionskom naslovu. Mitjiland je napravio veliki korak nazad kada je trka za peharom u pitanju u prošlom kolu. Poraženi su od najvećeg konkurenta Brondbija i sada ne zavisi sve samo od njih. Da bi sačekali neki eventualni kiks lidera, moraće da pobeđuju svoje rivale i budu strpljivi. Posle ove utakmice ostala su još pet kola a već u narednom Brondbi dolazi u Herning. Biće to utakmica istini za Mitjiland ali, ponavljamo, moraju da pobede Silkeborg kako znaju i umeju. Domaćin je, verovali ili ne, bez trijumfa u prvenstvu od 20. oktobra i teško da će tu crnu seriju sada prekinuti. Uz dvojku dodajemo i dva gola gostiju a za 2,2+ kvota je 2.15 u kladionici MaxBet.

Preston – Lester – 3+ @ 1.75 u MaxBet

Lisice su od pre nekoliko dana i zvanično ponovo premijerligaši. Moramo da priznamo da je njihovo ispadanje bilo veliko iznenađenje i da je Lester jako nedostajao u elitnom rangu ove sezone. Na kraju krajeva redi se o timu koji je bio šampion pre deset godina i na taj način jedini prekinuo dominaciju ”velikih” klubova. Tada su Lisice bile najlepša fudbalska priča, ali je ova igra surova i vrlo brzo su se sa tih visina strmoglavili u drugu ligu. Posle odličnog prvog dela sezone Lester je počeo da kleca u finišu ali su mu mnogo pomogli loši rezultati najbližih konkurenata Lidsa, Sautemptona i Ipsvića. Pobedom nad Sautemptonom u zaostalom, te porazom Lidsa od Midlzboroa, od petka uveče su i zvanično u Premijer ligi. Utakmicu u Prestonu mogu da odigraju za svoju dušu, a isto važi i za domaćina koji više nema nikakve šanse za plasman u doigravanje. Zato predlažemo golove a njih bi trebalo da bude barem tri ukupno. Za 3+ koeficijent u kladionici MaxBet iznosi 1.75.

Denkerk – Okser – 2 @ 1.85 u MaxBet

Kako se bliži kraj sezone u francuskoj Ligi 2 situacija na vrhu je sve zamršenija. Jedno vreme j izgledalo da je Okser siguran za plasman u elitu a da će drugi, najverovatnije, biti Anže. Sada je stanje promenjeno, Okser je i dalje na vrhu ali mu je prvi pratilac Sent Etjen. Zeleni su serijom pobeda pretekli posle utakmica u subotu Anže i sada zaostaju za Okserom samo jedan bod, dok je Anže iza njih za dva poena. Ipak, Okser ima utakmicu manje, ro je ovo gostovanje u Denkerku, gradu na obali La Manša, najpoznatijem po čuvenoj bici u Drugom svetskom ratu. Ovaj tim se prošlog proleća vratio u Ligu 2 ali još uvek nije su+iguran u to da će i naredne sezone biti drugoligaš. Imaju četiri boda više od prvog tima ispod crte i ovaj meč manje, pa bi u slučaju pobede nad liderom stekli ogromnih 7 bodova prednosti na samo tri koa do kraja. Po nama je Okser kvalitenija ekipa i neuspeh u Denkerku mogao bi skupo da ih košta, pa će učiniti sve da ga izbegnu. Mada im raspored do kraja neće biti previše zahtevan verujemo da se u Okseru neće kockati i da će doneti tri boda sa obala Kanala. Za dvojku se u kladionici MaxBet dobija kvota 1.85.

Ferol – Mirandes – 1 @ 2.00 u MaxBet

Domaćin ima odličnu priliku da se trijumfom nad Mirandesom u potpunosti uključi u bitku za jedno od prva dva mesta koja vode u špansku elitnu ligu. Cele sezone ekipa Ferola igra iznad očekivanja i nije ni čudo da su sakupili već 54 boda, što je pred ovo kolo bilo 7 manje od drugoplasiranig Elčea. Možda pdirektan plasman u La Ligu nije relana priča ali je igranje u baražu vrlo verovatno. Već bi ih trijumf u ovom meču pomerio na šestu poziciju, poslednju u zoni plej-ofa, a do kraja sezone, osim meča sa Leganesom, nemaju duele sa timovima iz vrha tabele. Ima i Mirandes svoju računicu. Ovaj tim se bori za opstanak i mada je trenutno van zone ispadanja, lako bi moglo da se desi da uskoro uskoči u nju. Sada lakše dišu pošto su u prošlom kolu pobedili Burgos na svom terenu i prekinuli niz od pet uzastopnih utakmica bez pobede. Jesenas je Ferol slavio kao gost kod Mirandesa i verujemo da će isto učiniti i pred svojim navijačima. Za jedinicu se u kladionici MaxBet dobija kvota koja iznosi 2.00.

Ukupna kvota na tiketu za ponedeljak u kladionici MaxBet iznosi 13.92.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.