Tiket dana (četvrtak, 02.05.2024)

Tiket dana

Večeras su na programu prve utamice polufinala Lige Evrope i Lige konferencija. Igraće se i neki zaostali mečevi u raznim ligama. Kvote su važile u momentu sastavljanja tiketa.

Aston Vila – Olimpijakos – 1,2+ @ 1.64 u Meridianbet

Za Vilu se ne zna koji im je meč u predstojećem periodu važniji. Da li ovi koje će igrati u Ligi konferencija i koji im mogu doneti evropski trofej ili oni u Premijer ligi preko koje mogu obezbediti igranje u Ligi šampiona naredne jeseni. Ispustili su dva važna boda u ponedeljak protiv Čelsija. Vodili su sa 2.0, a na kraju su lako mogli da ostanu i bez jednog boda da nije bilo VAR-a. Na ruku im je išao poraz Totenhema u derbiju severnog Londona od Arsenala, pa sada Aston Vila ima 7 bodova više od Pevaca, jedinog konkurenta u bici za 4. mesto. Ipak, Totenhem ima dva meča manje odigrana i mogao bi, uz maksimalni učinak, da priđe na samo jedan poen minusa. S druge strane veoma je primamljiv i evropski trofej koji nisu osvojili od 1982. godine kada su trijumfovali u tadašnjem Kupu šampiona. Olimpijakos je ostao u trci za titulu u Grčkoj, imaju pet bodova manje od vodećeg AEK-a, ali i meč manje od gradskog rivala. Što se ovog dvomeča tiče, ne očekujemo da se sve reši posle prvih 90 minuta. Aston Vila je favorit u Birmingemu, a uz jedinicu dodajemo i dva gola domaćina. Za 1,2+ kvota je 1.64 u kladionici Meridianbet.

Fiorentina – Klub Briž – 0-2 @ 1.80 u Meridianbet

Drugi par polufinala Lige konferencija čine belgijski Klub Briž i italijanska Fiorentina. Tim iz Firence je ostao bez šansi da se preko Serije A plasira u neki od evropskih kupova, a ispali su i u polufinalu domaćeg kupa. Ovo evropsko takmičenje ostaje im kao jedina šansa da ponovo igraju Evropu ali bi morali da osvoje pehar. S druge strane Klub Briž je u silnom naletu, ne samo u Ligi konferencija već i u domaćoj Župiler ligi gde su od nedelje lideri na tabeli. Imaju isti broj bodova kao i Anderleht a tu su i fudbaleri Rojal Uniona koji zaostaju samo bod. Opet će belgijaska liga imati najdramatičniji finiš i šanse ove tri ekipe su gotovo podjednake. Klub Briž ima niz od sedam uzastopnih pobeda, pet u domaćem prvenstvu i dve u četvrtfinalu Lige konferencija kada su pobedili PAOK i na svom terenu i na čuvenoj Tumbi. Fiorentina je teškom mučom izbacila češki Plzenj i to tek nakon produžetaka na Artemio Frankiju. Prvi meč će biti tvrd, ne očekujemo goleadu mada gosti imaju sjajnu kontru. Naš predlog je igra na mali broj golova a za 0-2 gola kvota je 1.80 u kladionici Meridianbet.

Crvena zvezda – TSC – GG3+ @ 2.32 u Meridianbet

Crveno-beli su obezbedili novu titulu a protiv Vojvdine igraće i za duplu krunu. Ostaje im da u prvenstvu pokušaju da osvoje što već broj bodova, ali konkretnog motiva nemaju. Topolčani ga od nedelje ponovo imaju. Sada zaostaju za Partizanom samo 4 boda, zahvaljujući novoj pobedi u Humskoj protiv crno-belih. Do kraja je ostalo pet kola, moraće TSC da osvoji veliki broj bodova i nada se nekim novim kiksevima Partizana i novoj vicešampionskoj titulu. Ove sezone se nisu proslavili u Evropi ali su bar odigrali veliki broj utakmica, ukupno 10. Poraz u Novom Sadu pre dva kola bio je njihov prvi na strani ove godine, a treba reći i da su ove sezone bili uspešni kada su gostovali kod ”večitih”, protiv Zvezde su uzeli bod, a Partizan su dva puta pobedili. Zvezda može da igra rasterećeno, tako je bilo i na Karađorđu pre par dana i na kraju je osvojila samo bod. Protiv TSC-a će biti golova, a oba tima igraće na gol više. Naš predlog je igra GG3+ sa kvotom 2.32 u kladionici Meridianbet.

Zamalek – Nacionalna Banka Egipta – 1 @ 1.63 u Meridianbet

Što se tiče ovog meča egipatske lige čuveni Zamalek je tek na 12. mestu na tabeli ali je odigrao samo 13 utakmica. Vodeći Piramids je odigrao pet više i ako bi Zamalek bio maksimalan u svojim odloženim utakmicama stigao bi na minimalni zaostatak za liderom. Zamalek je u zaostatku zbog obaveza u Afričkom kupu konfederacija u kome su stigli do finala i čeka ih, tokom maja, dvomeč sa marokanskim klubom Berkane. Do prvog meča ostalo je još desetak dana i Zamalek će do tada odigrati čak tri meča u domaćem prvenstvu. Prvi je protiv Nacionalne Banke Egipta, tima koji je iza njih na tabeli i pored šest više odigranih utakmica. Nalaze se tik iznad zone ispadanja a u poslednjih pet utakmica imaju tri poraza i dve pobede. Na svom Nacionalom stadionu u Kairu Zamalek je uvek favorit a od Nacionalne Banke Egipta nikad još nisu izgubili u prvenstvu. Pobediće i sada, a za jedinicu se u kladionici Meridianbet dobija kvota 1.63.

Ukupna kvota na tiketu za četvrtak u kladionici Meridianbet iznosi 11.16.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.