MEČ DANA: Kristal Palas – Mančester Junajted: Crveni đavoli stižu po osvetu na Selhurst Park!

Kristal Palas će u okviru 36. kola Premijer lige dočekati ekipu Mančester Junajteda. Domaći sastav igra u sjajnoj formi poslednje vrijeme, dok je Junajted u poslednjih 5 mečeva ostvario samo jedan trijumf. Utakmica je na programu od 21 čas.

Kristal Palas: I naredne sezone ih gledamo u eliti!

Dugo vremena je ekipa Kristal Palasa bila jedan od glavnih favorita za selidbu u drugi rang, pošto su u prvom dijelu sezone bili jedna od najlošijih ekipa. Roj Hodžson je napustio klupu Palasa, na njegovo mjesto je došao Glasner koji je uspio da izvede ekipu na pravi put i sprovede toliko potrebnu šok terapiju.
Trenutno se nalaze u sjajnoj formi i na poslendja 4 meča su upisali čak 3 trijumfa i remi. Ta serija je počela nakon one sjajne predstave na Enfildu, kada su savladali tada jednog od najvećih favorita za titulu Liverpul.
Naime, uključujući i gol kojim je Ebereči Eze donio pobjedu Kristal Palasu, Liverpul ih je od starta kalendarske godine na 13 prvenstvenih utakmica primio 15, pa su nakon tog meča i zvanično otpali u trci za šampiona.
Nakon te utakmice Palas je odigrao još jedan sjajan meč u kom je potvrdio da zaslužuje opstanak u samoj eliti. Trijumf protiv Vest Hema rezultatom 5:2 na njihovom Selhurst Parku je pružio sve što jedna utakmica može pružiti.
Kristal Palas je pitanje pobjednika riješio još u prvom poluvremenu. Preciznije, već posle pola sata fudbala, kada je na semofaru stajalo 4:0. Bio je to drugi put u samo godinu dana razmaka da su Orlovi do poluvremena jedne utakmice četiri puta tresli mrežu protivnika. Zanimljivo, i tada je ‘žrtva’ bio Vest Hem.
Majkl Antonio je u finišu prvog dijela smanjio zaostatak, možda i ulio nadu najoptimističnijim navijačima Vest Hema u spektakularni povratak, ali je sredinom drugog dijela postalo jasno da od toga neće biti ništa, jer pukla je petarda na Selhurst Parku. Blistao je Žan Filip Mateta sa dva pogotka, dok su Majkl Olise i Ebereči Eze upisali po gol i asistenciju. Preostali peti u mreži gostiju, odnosno treći na meču, bio je dijelo Emersona, koji je nesrećno savladao svog golmana Lukaša Fabijanskog.
Ni tu se njihova serija nije zaustavila pošto su u pretposlednjem kolu trijumfovali protiv Njukasla sa 2:0, a potom i remizirali protiv Fulama na gostovanju sa 1:1. Trenutno se nalaze na 14. mjestu na tabeli sa 40 osvojenih bodova.

Mančester Junajted: Da li je bolje ne igrati Evropu naredne sezone?

Skupo je plaćen Andre Onana prošlog ljeta Interu, kada je ga je Mančester Junajted doveo za 50.000.000 evra. Stigao je s epitetom jednog od najboljih golmana Evrope u tim trenucima, međutim, ovu sezonu trudiće se Kamerunac što prije da zaboravi. Imao je svijetle trenutke, kao kada je protiv Kopenhagena u Ligi šampiona odbranio penal u nadoknadi, ali mnogo je više bilo kikseva. Baš kao prošle subote u 35. kolu Premijer lige, kada je nesmotrenom reakcijom prilikom istrčavanja omogućio fudbalerima Barnlija da izjednače na 1:1. Gosti su taj poklon iz 88. minuta iskoristili i osvojili važan bod u borbi za opstanak.
Precizan je bio rezervista Zeki Amduni, igrač kog je Onana i faulirao u pokušaju da boksuje loptu. Nespretnom reakcijom golman Mančester Junajteda upropasio je prethodni prvenac Entonija u Premijer ligi ove sezone (79. minut), kao i svoju fantastičnu reakciju iz 35. minuta kada je refleksom mačke odbranio šut Fostera, koji je glavom skrenuo loptu nakon voleja Džoša Kalena. Iako je bio “na krivoj nozi”, Onana je uspio da sačuva svoj gol u tom trenutku. Ostaće to, ipak, u sijenci greške iz finiša meča.
Ni ovaj put fudbaleri Mančester Junajteda nisu uspijeli da odigraju na nivou na kom se to očekivalo. Mučili su se sa pretposlednjim timom na tabeli sve do desetak minuta prije kraja, a onda po ko zna koji put ove sezone nisu uspijeli da sačuvaju vođstvo i izbjegnu dramu u finišu. Možda su domaćini i mogli do pobjede da je sudija Džon Bruks u 90. minutu pokazao na bijelu tačku nakon što je lopta očigledno pogodila u ruku defanzivca Barnlija Vitinja, nakon šuta Entonija, međutim, arbitar je iz VAR sobe dobio savjet da se igra nastavi.
Sa tim bodom Mančester Junajted je zadržao prednost u odnosu na Njukasl na šestoj poziciji (sada već nije pošto je Njukasl svoj meč odigrao ranije), koja vodi u kvalifikacije za Ligu konferencije, a kako će u finalu FA kupa igrati sa gradskim rivalom Sitijem koji se i u prvenstvu bori za trofej, Crveni đavoli i dalje imaju odlične šanse da se nađu na međunarodnoj sceni. S tim da im je za Ligu Evrope potrebna velika pobjeda nad Građanima jer je u Premijer ligi petoplasirani Totenhem šest bodova daleko, uz jednu utakmice manje.

Naš prijedlog:

Domaći tim kao blagi favorit ulazi u ovaj meč, a kvota na njihov trijumf je 2.50 u PrimoBet kladionici. Trijum gostujućeg sastava plaća se kvotom 2.80.

Kristal Palas igra u veoma dobroj formi u poslednje vrijeme, pa smo mišljenja da će na ovom meču biti viđena prava goleada. Veoma izgledno nam se čini igra GG3+ koja se u PrimoBet kladionici plaća kvotom 1.65. Gostima je neophodan trijumf ukoliko žele da zadrže priključak za Evropu, a kod Mančestera je obično uvijek pitanje momenta i motivacije. Shodno svemu tome usuđujemo se da prognoziramo dvojku na goste, po kvoti 2.80. Za vas koji jurite nešto veće kvote predlažemo igru 2&2+ po kvoti 3.25 takođe u PrimoBet kladionici.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.