TIP DANA: Lil – Lion: Dogama trijumf širom otvara vrata Lige šampiona, ali Lion blista u poslednje vreme!

U ponedeljak je naravno slabija ponuda za klađenje u odnosu na juče i prekjuče, a ovog puta smo za vas pripremili poslednji meč 32. kola francuske Lige 1 u kom će Lil na svom stadionu ugostiti Lion.
Početak susreta između ove dve ekipe je zakazan za 21h.

Lil: Pobeda donosi poziciju broj tri!

Ne tako davno je Lil uspeo da prekine dominaciju PSŽ-a i dođe do naslova prvaka Francuske, što je bilo ogromno iznenađenje. U međuvremenu se ovaj tim nije proslavio u Ligi šampiona, a u međuvremenu je za novog trenera postavljen Paulo Fonseka.
Prošla sezona je bila zadovoljavajuća, pošto je ova ekipa na kraju završila na odličnom petom mestu na tabeli, a to je ovom klubu donelo plasman u treće po kvalitetu evropsko klupsko takmičenje.
Tamo je francuski predstavnik stigao do prvog mesta u grupi i izborio direktan plasman u osminu finala, gde su Doge eliminisale ekipu austrijskog Šturma i izborile četvrtfinalni meč protiv Aston Vile, ali je ipak Lil eliminisan od tima iz Birmingema, uz konstataciju da je nekadašnji šampion Francuske nije obrukao u dvomeču protiv tima koji igra na veoma visokom nivou ove sezone.
Nije bilo previše vremena za tugovanje, pa su izabranici Paula Fonseke morali da se fokusiraju na događanja u Ligi 1, uz konstataciju da bi popularne Doge ponovo mogli sledeće sezone da gledamo u najkvalitetnijem evropskom klupskom takmičenju.
Naime, trenutno se ova ekipa nalazi na četvrtom mestu na tabeli uz dva boda manjka u odnosu na trećeplasirani Brest, koji na sve to ima i meč manjka. Od ove sezone treće mesto na kraju šampionata donosi direktan plasman u Ligu šampiona, dok četvrta pozicija donosi kvalifikacije za elitno klupsko takmičenje, međutim, poznato je da francuski klubovi redovno ispadaju u kvalifikacijama za Ligu šampiona, a poslednji primerak za to je Marsej, koji je prošlog avgusta mimo svih očekivanja eliminisan od grčkog Panatinaikosa.
Eventualnom pobedom protiv Liona bi Lil stigao do toliko očekivane treće pozicije na tabeli i držao apsolutno sve u svojim rukama što se tiče plasmana u najkvalitetnije evropsko klupsko takmičenje, što ruku na srce i jeste primarni cilj za ovu sezonu.
Na poslednjih pet mečeva Fonsekini puleni su ostvarili čak četiri trijumfa uz samo jedan poraz, i to na gostovanju kod Monaka, kada je bilo 1:0.
U prošlom kolu su Doge ostvarile veoma važan trijumf na teškom gostovanju kod Meca, a taj susret je završen rezultatom 1:2, uz podatak da smo sva tri gola videli u prvom delu igre.
Za kraj, moramo napomenuti da je Lil trenutno najbolja domaća ekipa u Ligi 1, pošto je nekadašnji šampion Francuske na petnaest odigranih mečeva ostvario čak jedanaest trijumfa, tri remija uz samo jedan poraz.

Lion: Šteta što Lavovi nisu ovako dobro igrali od samog starta!

Lion je u ovu sezonu ušao sa velikim očekivanjima, nakon što je prošla bila ispod svakog nivoa, a najbolji pokazatelj za to je što jedan od najtrofejnijih francuskih klubova nije uspeo da obezbedi plasman u neko od evropskih takmičenja.
Naravno, to je značilo da će popularni Lavovi imati daleko više vremena za najkvalitetniji rang francuskog fudbala, međutim tamo se Lion nije proslavio pogotovu u prvom delu sezone.
Ostaće zapisano da se u jednom trenutku tim koji je ne tako davno igrao polufinale Lige šampiona, nalazio na mestu koje na kraju znači i selidbu u niži rang.
U međuvremenu je novi trener kluba postao Pjer Sage, a u tim je došlo nekoliko veoma dobrih fudbalera, i tu spada i Nemanja Matić, koji veoma brzo aklimatizovao na novu sredinu.
Na poslednjih pet mečeva u elitnom rangu francuskog fudbala, nekadašnji šampion ove zemlje je ostvario tri trijumfa, uz po jedan poraz i remi, ali uz konstataciju da se taj poraz desio na najtežem gostovanju u Ligi 1 kod PSŽ-a kada je bilo 4:1 za popularne Svece.
U prošlom kolu su izabranici trenera Sagea odigrali jedan fenomenalan meč na svom stadionu protiv Monaka, gde smo videli čak pet pogodaka, a na kraju su Lavovi slavili sa 3:2.
Zanimljivo je da je tim iz kneževine već u prvom minutu stigao do prednosti, ali su Lakazet i drugari do poluvremena preokrenuli rezultat u svoju korist. Međutim, Ben Jeder je svojim drugim pogotkom na meču poravnao na 2:2, sredinom drugog dela igre, a potom je i VAR poništio treći pogodak gostiju.
Najzad, u 84. minutu ovog spektakularnog susreta, Fofana je pogodio za 3:2 i postavio konačan rezultat ovog meča, koji je jedan od najboljih u dosadašnjem toku šampionata.
Podsećamo vas da Lion ove sezone igra veoma dobro i u Kupu, a najbolji pokazatelj za to je što je ova ekipa stigla do plasmana u veliko finale, gde će Lavovi odmeriti snage protiv PSŽ-a.
Neće to biti samo meč za trofej, već i za plasman u evropska takmičenja, pošto pobednik Kupa dobija mesto u kvalifikacijama za Ligu Evrope, a teško je očekivati da će Sageovi puleni uspeti da dođu do Evrope preko prvenstva, pošto se trenutno nekadašnji šampion Francuske nalazi na devetom mestu na tabeli uz pet bodova manjka u odnosu na petoplasirani Lans, koji ruku na srce ima i meč viška, pa bi eventualnim trijumfom Lion prišao poziciji koja vodi u Ligu konferencije na samo dva boda, ali nakon ovog kola ostaju još samo dva da se odigraju, i na sve to Lavovi nemaju baš najpovoljniji raspored.
Za kraj, kada se radi o mečevima na strani, do sada je Lion odigrao petnaest susreta na strani i ostvario sedam trijumfa, isto toliko poraza i samo jedan remi.

Naš predlog

I pored toga što Lion igra fantastično u poslednje vreme, mišljenja smo da je ovo prilika koju Lil neće propustiti, a na sve to smo već i pominjali koliko dobro ova ekipa igra na domaćem terenu, pa vam toplo preporučujemo da odigrate jedinicu za koju je kladionica Meridianbet pripremila kvotu 1.95.

Naravno, golovi ovde ne bi smeli da se dovedu u pitanje i utisak je da će ih biti na obe strane, pa savetujemo da se opredelite za igru GG koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.59.

Iz potpuno istog razloga vam savetujemo da se fokusirate i na igru 3+ uz kvotu 1.64, a hrabra preporuka je igra 4+ za koju je Meridianbet odredio fantastičnu kvotu 2.55.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.