TIP DANA: Atalanta – Marsej: Boginja kruniše sjajnu sezonu plasmanom u finale Liga Evrope!

U četvrtak je na programu nekoliko veoma interesantnih mečeva, a u centru pažnje biće revanš mečevi polufinala Liga Evrope.
Za vas smo ovog puta analizirali duel u kom će Atalanta na svom stadionu u Bergamu ugostiti ekipu Marseja. Naravno, podsećamo vas da je prvi duel između italijanskog i francuskog predstavnika koji je pre nedelju dana odigran na Velodromu završen bez pobednika (1:1).
Početak revanša u Bergamu je zakazan za 21h.

Atalanta: Tim iz Bergama blista u poslednje vreme!

Godinama unazad Atalanta pripada samom kremu italijanskog fudbala, a sve to je blisko povezano sa dolaskom u klub Đanpjera Gasperinija, sada već davne 2016. godine.
Prošle sezone je popularna Boginja uspela da dođe do mesta koje vodi u Ligu Evrope, a kada je u pitanju drugo po kvalitetu evropsko klupsko takmičenje imamo samo reči hvale za italijanskog predstavnika.
Naime, bez većih problema je klub iz Bergama stigao do plasmana u nokaut fazu, i to bez poraza, da bi u osmini finala Atalanta odmerila snage protiv Sportinga, sa kojim je između ostalog ovaj tim bio i u grupnoj fazi. Bio je to težak rival, a najbolji pokazatelj za to je i nedavno osvojena titula popularnih Lavova u Primeiri, druga u eri Rubena Amorima, za koga se otima cela Evropa.
Bez većih problema je italijanski predstavnik stigao do plasmana u četvrtfinale, ali ni tamo Atalanta nije imala sreće na žrebu, pošto je za protivnika dobila Liverpul, inače, po mnogim mišljenjima prvog favorita za osvajanje drugog po kvalitetu evropskog klupskog takmičenja.
Onda je usledio jedan spektakularan meč Atalante, naravno, najbolji u dosadašnjem toku sezone, u kom su izabranici Đanpjera Gasperinija slavili na sred Enfilda sa 0:3, i praktično već u prvom duelu rešili pitanje plasmana u polufinale. U drugom meču u Bergamu je engleski predstavnik slavio sa 0:1, što naravno nije bilo dovoljno za plasman među četiri najbolje ekipe u ovogodišnjem izdanju Liga Evrope.
U prvom polufinalnom duelu Atalanta je takođe odigrala jedan dobar meč i uspela da remizira na gostovanju kod Marseja, uz napomenu da su Gasperinijevi puleni bili bolji rival na tom duelu na Velodromu, i svakako da je Boginja veliki favorit u revanšu.
I u italijanskom Kupu Atalanta blista, pošto je ova ekipa skoro obezbedila plasman u veliko finale, gde će protivnik biti Juventus.
Najzad, što se tiče Serije A, kako sada stvari stoje, vrlo je realno da ćemo klub iz Bergama naredne sezone gledati u Ligi šampiona, pošto se na tri kola pre kraja Boginja nalazi na petom mestu na tabeli, uz isti broj bodova kao i šestoplasirana Roma, ali uz podatak da Atalanta ima i meč manje, a kako i peta pozicija donosi od nedavno plasmasn u elitno klupsko takmičenje, praktično da nema dileme o plasmanu u Ligu šampiona, uz konstataciju da će u sledećem kolu ovaj klub upravo dočekati Romu na svom stadionu i biće to sjajna prilika za overu petog mesta na tabeli.
U prošlom kolu su izabranici Đanpjera Gasperinija posle preokreta slavili na gostovanju kod Salernitane, a taj meč je završen rezultatom 1:2.

Marsej: Može li francuski predstavnik do finala Liga Evrope?

Utisak je da sezona nije mogla da počne gore po Marsej, koji je u avgustu eliminisan iz kvalifikacija za Ligu šampiona, i to od grčkog Panatinaikosa, što je naravno bilo veliko iznenađenje, pa je tim sa Velodroma morao da se zadovolji sa plasmanom u drugo po kvalitetu evropsko klupsko takmičenje.
Kada smo se već dotakli njega, francuski predstavnik je bio u izuzetno teškoj grupi u kojoj su pored ove ekipe tu još bili i Brajton, Ajaks, ali i AEK, a na kraju je ova ekipa uspela da dođe do drugog mesta na tabeli, iza engleskog predstavnika i obezbedi plasman u šesnaestinu finala.
Prva prepreka u nokaut fazi bio je ukrajinski Šahtjor, koji je eliminisan iz Lige šampiona i pored poprilično dobrih partija, a ukrajinski predstavnik je eliminisan nakon sjajnog meča na Velodromu kada je francuski predstavnik slavio sa 3:1, da bi nakon toga Olimpik odmerio snage sa Viljarealom, i dosta lakše nego što su svi očekivali prošao dalje.
Ni u četvrtfinalu žreb nije bio naklonjen nekadašnjem šampionu Evrope, koji je za protivnika dobio Benfiku, koja je po mnogim mišljenjima bila jedan od glavnih favorita za osvajanje Liga Evrope, međutim, i tu su puleni trenera Gasea odigrali korektno oba meča i nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca stigli do plasmana u polufinale, gde su za protivnika dobili Atalantu.
Mora se priznati da je tim iz Bergama ostavio bolji utisak u prvom duelu na Velodromu, a na kraju je bilo 1:1, pa i dalje tinja nada da bi francuski predstavnik mogao da dođe do plasmana u veliko finale, što će ruku na srce biti veoma težak zadatak.
Što se tiče Lige 1, daleko više smo svi očekivali od Marseja, pošto se trenutno jedan od najtrofejnijih francuskih klubova nalazi tek na devetom mestu na tabeli uz pet bodova manjka u odnosu na šestoplasirani Lans, pa kako sada stvari stoje veoma su male šanse da klub sa Velodroma naredne sezone gledamo u nekom od evropskih takmičenja.
U prošlom kolu je Marsej konačno odigrao jedan dobar duel i slavio na svom stadionu upravo protiv Lansa, kada je bilo 2:1, međutim, kao što smo već napomenuli, generalni utisak o nastupima francuskog velikana u elitnom rangu francuskog fudbala je izuzetno loš, a najgore je što je ostalo još vrlo malo vremena da se stvari poprave.
Generalno, tim sa Velodroma ima dosta problema na strani ove sezone, a veoma zanimljiv podatak je da je ova ekipa uz Klermon najslabija gostujuća ekipa u Ligi 1, pa po svemu sudeći izabranici trenera Gasea nemaju prevelike šanse na ovom revanšu u Bergamu.

Naš predlog

Kada se sve sabere i oduzme, i kada analiziramo sve ono što su i jedni i drugi uradili u dosadašnjem toku šampionata, dolazimo do zaključka da je Atalanta veliki favorit na ovom susretu, pa vam hrabro preporučujemo da okušate sreću sa jedinicom, koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.80.

Realno da je da italijanski predstavnik koji igra fantastično u poslednje vreme postigne makar dva pogotka na ovom duelu protiv Olimpika, pa vam preporučujemo da se oprobate sa igrom D2+ uz kvotu 1.83 u Meridianu.

Za kraj, iako je ulog ogroman, nije isključeno ni da prisustvujemo jednom i te kako efikasnom duelu, pa vam preporučujemo da fokus usmerite ka igri 3+ za koju je Meridianbet odredio koeficijent 1.82.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.