MEČ DANA: Olimpijakos – Aston Vila: Crveno-beli deo Atine večeras sigurno neće spavati!

Olimpijakos će u okviru revanš meča polufinala Lige konferencija dočekati ekipu Aston Vile. Grčki predstavnik je iz Engleske donio 2 gola prednosti, pošto su prethodnog četvrta slavili rezultatom 2:4. Sigurno je da nas očekuje sjajna utakmica, koja je na programu od 21 čas.

Olimpijakos: Neće biti lako sačuvati prednost!

Kako stvari stoje, u finalu Lige konferencije gledaćemo Olimpijakos. Moraće grčki predstavnik večeras da potvrdi pobjedu ostvarenu u Birmingemu prije tačno 7 dana, ali kako je izgledala Aston Vila, međutim svima je jasno da to neće biti tako jednostavan zadatak.
Grčku tragediju na Vila Parku, režirao je Ajub El Kabi, 30-godišnji reprezentativac Maroka koji je upisao het-trik za manje od sat vremena utakmice (16, 29. i 56. minut). S obzirom na to da mu ugovor sa Olimpijakosom važi do ljeta, moguće je da se strijelac osam golova u sedam mečeva Lige konferencije izdanjem na Ostrvu preporučio nekom od bogatih premijerligaša.
Fudbaleri Olimpijakosa će u revanš ući možda i motivisaniji od rivala jer im prijeti još jedna sušna sezona u Grčkoj, te bi finale Lige konferencije bilo sjajna šansa da se iskupe kod navijača. Mučili su se crveno-bijeli iz Pireja tokom jeseni, ali su dolaskom Hosea Luisa Mendilibara na klupu uspijeli da uhvate ritam i značajno poprave rezultate. Sjetite se samo da je Olimpijakos nakon oktobarskih 2:2 u Bačkoj Topoli nešto kasnije igrao protiv TSC-a za treću poziciju u grupi Lige Evrope i ostanak na međunarodnoj sceni, odnosno selidbu u Ligu konferencije. Uspiješno je tada odradio posao, pobjedivši sa velikih 5:2, ali nije to bilo dovoljno Grcima da zadrže Karlosa Karvahala na klupi. Ispostavilo se to kao dobra odluka.
Uostalom, prije samo godinu dana Mendilibar je sa Seviljom osvojio Ligu Evrope i vrlo dobro zna kako se igraju utakmice kao što će biti revanš na Karaiskakisu. A, nema sumnje da će se navijači Olimpijakosa pobrinuti da naprave atmosferu za pamćenje, na kakvu u Engleskoj nisu navikli. Za vikend nisu igrali svoju ligašku utakmicu u nacionalnom prvenstvu, pa su tako imali dosta više vremena od Aston Vile i za oporavak ali i za analizu, a vidjećemo da li će upravo sviježina biti presudna u večerašnjoj vreloj noći Atine.

Aston Vila: Unaj Emeri sigurno zna kako!

Mančester Junajted i Njukasl su eliminisani već posle grupne faze Lige šampiona, a Arsenal i Mančester Siti u četvrtfinalu tog takmičenja. Liverpul i Vest Hem su izgubili u četvrtfinalu Lige Evrope, pa je Aston Vila ostala jedini predstavnik Premijer lige u završnicama UEFA takmičenja.
Ko je iznenađen što je baš Aston Vila ostala sama da brani čast zvanično najboljeg prvenstva u Evropi, taj nije pratio tok ove sezone. Ili to, ili mu je promaklo da od novembra 2022. godine na njenoj klupi sijedi Unaj Emeri. Potrebno je da baš ne pratite prilike u fudbalu, pa da ne znate ko je i šta je 52-godišnji španski stručnjak za UEFA takmičenja. Čovijek koji je čak četiri puta osvajao „ono nebitno takmičenje što se igra četvrtkom“, tj. Ligu Evrope. Sa Seviljom 2014, 2015. i 2016. godine, a potom i sa Viljarealom 2021.
Međutim Aston Vila se prošlog četvrtka propisno obrukala pred princom Vilijamom u publici, tim Unaija Emerija poražen je sa čak 2:4! Imali su domaćini priliku da u finišu ublaže poraz i u nešto boljem raspoloženju putuju u Atinu, ali je Daglas Luiz u 84. minutu promašio penal (šutirao pored gola).
klub iz Birmingema je na sjajnom putu da se kroz Premijer ligu domogne Lige šampiona, međutim, sigurno je da bi navijači odličnu sezonu voljeli da zaokruže i evropskim trofejom.
Šampion Evrope iz 1982. iste godine je osvojio i kontinentalni Superkup, na čemu se završava priča o međunarodnim trofejima (ima Aston Vila i dvije uspešne epizode u nekadašnjem Intertoto kupu, ali je to takmičenje bilo kvalifikaciono za bivši UEFA kup).
Emilijano Martinez, Aleks Moreno i Juri Tilemans zbog suspenzije i povreda nisu bili u konkurenciji za susret u Birmingemu, ali zato se od povrede oporavio Nikolo Zaniolo. Upitno da li je večeras Vila sa kompletnim sastavom nastupiti u ovoj utakmici, a sigurno je da će se Martinez vratiti među stative.
Emerijev tim je za vikend poražen na gostovanju u Brajtonu sa 1:0, a u tom meču su igrali sa manje više najjačim sastavom, pa bi i to moglo malo da zabrine navijače koji ipak vjeruju da njihov tim može do preokreta i velikog finala posle toliko godina!

Naš prijedlog:

Gostujući sastav uprkos porazu u prvom meču i u ovaj meč ulazi kao favorit, a kvota na trijumf Aston Vile je 1.90 u MaxBet kladionici. Trijumf domaće ekipe plaća se kvotom 3.50.

Iako je na iznenađenje svih Aston Vila poražena u prvom meču, mišljenja smo da će u Atini od samog starta krenuti ofanzivno i da će na kraju trijumfovati. Imaju neosporan kvalitet i tokom čitave sezone igraju sjajno, pa je teško zamisliti da će i u revanš meču upisati poraz. Kvota na trijumf gostiju je kao što smo rekli 1.90. Takođe mišljenja smo da će i ovog puta utakmica obilovati golovima, pa vam shodno tome predlažemo igru 3+ koja se u MaxBet kladionici plaća sa kvotom 1.60. Za vas koji jurite nešto veće kvote predlažemo da hrabro pokušate sa igrom P2 (prolaz gostiju) po kvoti 4.05 takođe u MaxBet kladionici.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.