Najava i analiza: La Liga, 35. kolo: Još malo je ostalo do kraja, mnoge stvari su poznate!

Još svega 4 kola su ostala do kraja popularne La Lige a većina stvari u elitnom rangu fudbala Španije su jasne. Imamo 3 sigurno učesnika Lige šampiona, kao i novog šampiona Real Madrid, dok će se za preostalo četvrto mjesto u eliti boriti Atletiko Madrid i Atletik Bilbao. Tim iz Madrida ima 6 bodova više i vrlo teško će tim iz Baskije uhvatiti neki rezultatski priključak. U borbi za opstanak je skoro sve riješeno, pošto Kadiz koji je u opasnoj zoni ima 6 bodova manje od prvog tima iznad crte. Borba za direktan plasman u Ligu Evrope bi mogla da bude vrlo zanimljiva, pošto je razlika između Sosijedada i Betisa svega 2 boda. Napominjemo da su kvote bile aktuelne u momentu pisanja tiketa.

Alaveš – Đirona – GG @ 1.70 u MozzartBet

Prvi meč 35. kola odigraće Alaveš i Đirona, dva kluba koja su ostvarila svoje primarne ciljeve za ovu sezonu. Domaći tim je sa 41. osvojenim bodom uspio da obezbijedi opstanak u eliti i za narednu seoznu, iako su se u jednom momentu nalazili u grčevitoj borbi za opstanak. Trijumf nam Barselonom u prethodnom kolu rezultatom 4:2, Đirona je ponovo zasjela na poziciju broj 2, sa ukupno 74 osvojena boda. U poslednjih 5 mečeva imaju čak 4 trijumfa i samo jedan poraz, dok se Alaveš nalazi u seriji od 3 uzastopna trijumfa. Obje ekipe se dakle nalaze u sjajnoj formi i shodno svemu tome mišljenja smo da će rasterećeno ući u ovaj meč. Obje ekipe su tokom sezone vrlo često znale da odigraju mečeve u kojima su i davale i primale golove. Prema tome predlažemo igru GG po kvoti 1.70 u MozzartBet kladionici.

Majorka – Las Palmas – 1 @ 1.65 u MaxBet

Imala je Majorka prilika da u ovoj sezoni posle mnogo godina podigne trofej i tako obezbijedi sebi plasman u Evropu za nrednu sezonu, međutim u finalu kupa su ipak poraženi od Atletik Bilbaa, pa će sada morati da se izbore za opstanak u eliti. Trenutno se nalaze na 17. mjestu na tabeli sa 32 osvojena boda, 6 više od opasne zone. Imaju još 4 meča do kraja i sigurno je da će svaki bod biti zlata vrijedan, a trijumf u ovom meču bi im mnogo pomogao u ostvarenju tog cilja. Las Palmas je ekipa sa najgorom forom pa sigurno i u ligama petice, pošto na poslednjih 7 mečeva ne znaju za bodove. U tom periodu su postigli samo jedan gol, pa nije za očekivati da i u ovom meču prikažu ništa bolju partiju. Gosti jednostavno nemaju motiv za dalji nastavak sezone, osvojili su dovoljan broj bodova za opstanak i sada ne igraju nimalo kvalitetan fudbal. Prema tome predlažemo pobjedu domaćina po kvoti 1.65 u MaxBet kladionici.

Viljareal – Sevilja – GG @ 1.58 u PrimoBet

Žuta podmornica je na početku sezone izgledala veoma loše i njihove utakmice su ličile na mečeve drugoligaških ekipa. Jedno vrijeme su bili veoma blizu opasne zone i govorilo se o velikim problemima u klubu. Međutim početkom dugog dijela sezone uspijeli su da podignu nivo svoje igre i da se uzdignu na tabeli. Trenutno se nalaze na 9. mjestu na tabeli sa 45 osvojenih bodova. Sevilja je imala sličnu sezonu kao i Viljareal samo što je klub takve veličine ove sezone baš podbacio. Nisu uspijeli da dočekaju jesen u Evropi ali nisu uspijeli da obezbijede ni plasman u Evropu naredne sezone. Promjenili su trenera i na kraju su uspijeli da se izvuku iz donjeg dijela tabele, a sada se nalaze na 12. mjestu na tabeli sa 41. osvojenim bodom. U poslednjih 5 mečeva imaju 4 trijumfa i 1 remi, a trenutn forma oba tima garantuje nam dobar meč, pa predlažemo igru GG po kvoti 1.58 u PrimoBet kladionici.

Granada – Real Madrid – 3+ @ 1.60 u SuperBet

Granada je trenutno drugi najgori tim u čitavoj ligi za ovu sezonu, a sve su prilike da će tamo i ostati pošto su trenutno na 21. osvojenom bodu, što je 5 bodova manje od Kadiza koji je iznad njih. Još uvijek nisu matematički ovjerili selidbu u drugi rang ali bi to vrlo lako moglo da se dogodi već posle ovog kola. Imaju drugu najgoru odbranu i ove sezone poraženi čak 21 put. Real je ove sedmice još jednom potvrdo o kakvoj veličini o kluba se radi, pošto su za svega 2 minute preokrenuli Bajern u polufinalu i tako se plasirali u još jedno finale Lige šampiona. Kraljveski klub je ovjerio i novu titulu šampiona u Španiji, pa će u ovom meču zasigurno nešto mlađi igrači dobiti svoju priliku. Mišljenja smo da će ovo biti jedan efikasan meč, pa vam predlažemo igru 3+ po kvot 1.60 u SuperBet kladionici.

Atletik Bilbao – Osasuna – 1 @ 1.55 u PrimoBet

Pamtiće navijači Atletik Bilbaa ovu sezonu samo po dobrom i čak ako ne obezbijede plasman u Ligu šampiona za narednu sezonu. Trenutno se nalaze na 5. mjestu na tabeli sa 61. osvojenim bodom, što je 5 bodova manje od četvrtoplasiranog Aletiko Madrida koji ih je nedavno porazio. Nakon serije veoma loših rezultata uspijeli su da trijumfuju na veoma teškom gostovanju protiv Heatafea sa 0:2. Osasuna je sa 39 bodova bezbijeda u borbi za opstanak a trenutno se nalaze u katastrofalnoj formi. U nizu su od 4 uzastopna poraza, od kojih je poslednji bio protiv Betsa rezultatom 0:2. Domaćoj ekipi su bodovi dosta potrebniji, pa smo mišljenja da će slaviti u ovom meču. Trijumf domaćina plaća se kvotom 1.55 u PrimoBet kladionici.

Kadiz – Hetafe – 0-2 @ 1.58 u MozzartBet

Ima Kadiz još uvijek šansu da se izbori za opstanak u eliti, međutim to će biti veoma težak posao. Trenutno se nalaze na 18. mjestu na tabeli sa 26 osvojenih bodova, što je 6 bodova manje od prve ekipe iznad crte. U poslednje vrijeme igraju u veoma lošoj formi, pošto u poslednja 4 kola imaju čak 3 poraza i 1 remi. U poslednjem kolu su poraženi od Real Madrida rezultatom 3:0, dok je njihov protivnik Hetafe poražen od Atletik Bilbaa sa 0:2. Hetafe je trenutno na 10. mjestu na tabeli sa 43 osvojena boda, pa je njihov motiv za ovu sezonu sigurno sveden na minimum. Kadiz je ekipa koja igra veoma neefikasne mečeve i samim tim su postigli najmanji broj golova od svih timova. Naš prijedlog za ovaj meč je igra 0-2 po kvoti 1.58 u MozzartBet kladionici.

Atletiko Madrid – Selta – 1 @ 1.52 u MaxBet

Izabranici Čola Simonea su eliminisani u četvrtfinalu Lige šampiona od Borusije iz Dortmunda, čime je glavni cilj za tim iz Madrida okončan. Još jedna sezona u kojoj nisu uspijeli da se domognu trofeja u Evropi, ali su vrlo blizu da plasman u Ligu šampiona obezbijede i za narednu sezonu. U poslednjih 5 mečeva imaju 4 trijumfa i samo jedan poraz. Selta iz Viga je nakon odlaska Rafe Beniteza uspijela da se razdrma i da izađe iz opasne zone, te se trenutno nalaze na 15. mjestu na tabeli sa 34 osvojena boda. Mnogo su se mučili ove sezone, ali su partije u samoj završinici uspijele da ih uzdignu i osiguraju za nastavak. Mišljenja smo da je Atletiko daleko kvalitetnija ekipa pa vam predlažemo jedinicu po kvoti 1.52 u MaxBet kladionici.

Valensija – Rajo Valjekano – 2+ @ 1.60 u MozzartBet

Slijepi miševi su posle mnogo godina imali priliku da se umiješaju u borbu za Evropu, međutim u poslednjih par sedmica igraju veoma loš fudbal i čini se da su pokvarili sve ono što su čitave sezone gradili. Trenutno se nalaze na 8. mjestu na tabeli sa 47 osvojenih bodova, što je 5 bodova manje od mjesta koje vodi u Evropu. U poslednja 3 kola su upisali 3 poraza, a u poslednjem kolu su na domaćem terenu poraženi od Alaveša sa 0:1. Rajo Valjekano je na opšte iznenađenje mnogih u poslednjem kolu poražen pred svojim navijačima od otpisane Almerije sa 0:1, a sa 34 osvojena boda sigurni su u borbi za opstanak. Drugi su najneefikasniji tim u čitavoj ligi, ali smo mišljenja da će na ovom meču biti viđena makar 2 gola. Prema tome naš prijedlog je igra 2+ po kvoti 1.60 u MozzartBet kladionici.

Betis – Almerija – 1&3-6 @ 1.90 u PrimoBet

Klub iz Baskije je ove sezone daleko od borbe za plasman u Ligu šampiona, a taj plasman u elitu im već godinama izmiče iz ruku. Trenutno se nalaze na 7. mjestu na tabeli sa 52 osvojena boda, što je 2 boda manje od šestoplasiranog Sosijedada koji drži poziciju koja vodi direktno u grupnu fazu Lige Evrope. Almerija je sa druge strane već odavno otpisana u La Ligi i njihovo ovogodišnje izdanje je svakako za zaborav. Imaju najgori skor od svih ekipa i uz sve to su primili najviše golova, a tek drugi trijumf u osoj sezoni su ostvarili u prethodnom kolu protiv Rajo Valjekana rezultatom 0:1. Betisu su bodovi neophodni i mišljenja smo da će u ovom meču slaviti uz veliki broj golova, pa vam predlažemo igru 1&3-6 po kvoti 1.90 u PrimoBet kladionici.

Barselona – Real Sosijedad – GG @ 1.83 u SuperBet

Katalonci imaju još jednu burnu sezonu iza sebe i biće zanimljivo vidjeti u kakvoj sastavu će ući u narednu sezonu. Ove godine nisu uspijeli da odbrane šampionski tron, a u prethodnom kolu su porazom od Đirona pali na poziciju broj 3. Ne izgledaju dominantno kao ranije, a za očekivati je da do kraja u svaki meč uću malo rasterećenije. Real Sosijedad je sa 54 osvojena boda trenutno na 6. mjestu na tabeli, a nakon 3 uzastopna meča bez trijumfa uspijeli su u poslednjem kolu da savladaju Las Palmas na domaćem terenu rezultatom 2:0. Baskijski tim je godinama unazad umio na namuči velikane u Španiji i mišljenja smo da će u ovom meču odigrali maksimalno motivisano. Barsa je i od mnogo slabijih ekipa ove sezone primala golove, pa mislimo da će i Sosijedad postići makar jedan. Naš prijedlog je igra GG po kvoti 1.83 u SuperBet kladionici.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.