Najava i analiza: Serija A, 36. kolo: Obračun u Bergamu za Ligu šampiona!

Od petka su na programu mečevi 36. kola italijanske Serije A, koje nam sa sobom donosi pregršt veoma interesantnih mečeva. Derbi kola se igra u Bergamu gde će Atalanta ugostiti Romu i biće to meč koji će nam najverovatnije i dati odgovor na pitanje, koji od ova dva tima će na kraju doći do plasmana na petu poziciju a samim tim i do Lige šampiona.
Od ostalih duela izdvajamo susret na stadionu “Diego Armando Maradona” gde će fudbaleri Napolija ugostiti Bolonju, što će biti veoma važan meč za obe ekipe. Juve dočekuje “fenjeraša” Salernitanu, dok Inetr putuje kod Frosinonea kome su bodovi preko potrebni. Milan na San Siru dočekuje Kaljari, dok će Lacio ugostiti Empoli. Poslednji meč ovog kola se igra u Firenci, gde će Viola ugostiti Moncu.

Frosinone – Inter – 1X @ 2.24 u Primobet

Premijerni duel 36. kola elitnog ranga italijanskog fudbala se igra u prestonici, gde će Frosinone ugostiti Inter. Frosinone još uvek nije obezbedio opstanak u društvu najboljih, što naravno i neće biti nimalo lak zadatak pošto se trenutno ova ekipa nalazi na šesnaestom mestu na tabeli uz samo dva boda viška u odnosu na osamnaestoplasirani Udineze, koji se nalazi na poslednjoj poziciji koja na kraju šampionata znači i selidbu u niži rang.
U prošlom kolu je Frosinone remizirao na gostovanju kod Empolija, a taj duel u Toskani je završen bez pogodaka.
Sa druge strane Inter je i po drugi put u sezoni poražen od Sasuola, a meč u Ređo Emiliji je mimo svih očekivanja završen minimalnom pobedom domaćina. Nastaviće sasvim sigurno Inzagi da daje priliku fudbalerima koji su do sada imali nešto manju minutažu, pa eto lepe prilike za domaćina, zbog čega vam savetujemo da okušate sreću sa duplom šansom 1X uz kvotu 2.24 u Primobetu.

Napoli – Bolonja – 1 @ 2.15 u Mozzartbet

Jedan od najzanimljivijih mečeva ovog kola se igra u Napulju, gde će fudbaleri Napolija ugostiti Bolonju. Naravno, domaćin ni blizu ne igra onako dobro kao što je to slučaj bio prošle sezone, a trenutno se tim sa stadiona “Diego Armando Maradona” nalazi na osmom mestu na tabeli koje je kako sada stvari stoje i poslednje koje na kraju šampionata donosi plasman u Evropu, konkretno u Ligu konferencije.
U prošlom kolu je ova ekipa remizirala na gostovanju kod Udinezea kada je bilo 1:1, i to nakon primljenog pogotka u sudijskoj nadoknadi.
Bolonja u poslednje vreme ne igra na onom nivou iz prvog dela šampionata, međutim puleni Tijaga Mote i dalje drže sve u svojim rukama pošto se ova ekipa nalazi na četvrtom mestu na tabeli i gotovo sigurno ćemo ovaj tim naredne sezone gledati u Ligi šampiona. U prošlom kolu je ova ekipa remizirala na gostovanju kod Torina, kada nije bilo pogodaka.
Napoliju dajemo veću prednost, jer ovaj tim želi da osigura makar i to osmo mesto, što bi prošlosezonskom šampionu bilo dovoljno za plasman u Ligu konferencija, a sve to kladionica Mozzartbet plaća sa sjajnom kvotom 2.15.

Milan – Kaljari – 3+ @ 1.57 u Superbet

Milan će ako se nešto drastično ne promeni sezonu završiti na drugom mestu na tabeli, a biće ovo druga uzastopna godina u kojoj Rosoneri nisu osvojili ništa.
U prošlom kolu je jedan od najtrofejnijih evropskih klubova samo remizirao na svom stadionu protiv Đenove u jednom fenomenalnom meču na kom smo videli čak šest pogodaka, pošto je na kraju bilo 3:3.
Trenutno Milan ima pet bodova viška u odnosu na trećeplasirani Juventus, što bi morala da bude dovoljna bodovna zaliha za vicešampionsku titulu.
Kaljari je u prošlom kolu remizirao na svom stadionu protiv Lećea, kada je bilo 1:1, pa se trenutno puleni Klaudija Ranijerija nalaze na petnaestom mestu na tabeli uz tri boda viška u odnosu na najugroženije timove na tabeli.
Gosti će sigurno napasti Milan od prvog minuta, koji je objektivno daleko bolji rival, pa nam sve to može doneti dosta pogodaka i zato preporučujemo da fokus usmerite ka igri 3+ uz kvotu 1.57 u Superbetu.

Lacio – Empoli – 1 @ 1.63 u Mozzartbet

Lacijali su proigrali od kako je na klupu ovog tima seo Igor Tudor, međutim, mora se priznati da su Rimljani podbacili u prošlom kolu, kada je klub iz prestonice samo odigrao 2:2 kod Monce, i to nakon primljenog pogotka u poslednjim trenucima susreta.
Trenutno se Rimljani nalaze na sedmom mestu na tabeli uz četiri boda manjka u odnosu na petoplasiranu Atalantu i Romu, pa ukoliko Lacijali žele da ostanu i igri za plasman u Ligu šampiona, prosto moraju da slave na ovom meču.
Empoli se sa druge strane trenutno nalazi na sedamnaestoj poziciji na tabeli koja je ujedno i poslednja koja na kraju donosi opstanak u Seriji A, i to uz dva boda viška u odnosu na osamnaestoplasirani Udineze.
U prošlom kolu je tim iz Toskane samo remizirao na svom stadionu protiv Frosinonea, a taj meč je završen bez pogodaka.
Lacio u poslednje vreme igra sjajno na domaćem terenu što je i jedan od glavnih razloga zašto vam ovde savetujemo da se opredelite za jedinicu uz kvotu 1.63 u Mozzartu.

Đenova – Sasuolo – GG @ 1.70 u Maxbet

Đenova je odavno prebrinula sve brige oko opstanka, i zaista, u svojoj povratničkoj sezoni u društvu najboljih popularni Grifoni blistaju.
Trenutno se izabranici Alberta Đilardina, za koga vlada veliko interesovanje na Apeninima, nalaze na dvanaestom mestu na tabeli, a u prošlom kolu su Đenovljani odigrali još jedan sjajan meč i to na gostovanju kod favorizovanog Milana, kada je bilo 3:3.
U goste im stiže Sasuolo, koji je u prošlom kolu ostvario veoma važan trijumf na svom stadionu protiv Intera, čime je ekipa iz Ređo Emilije ostala u igri kada je u pitanju opstanak u društvu najboljih, ali po svemu sudeći Neroverdi moraju da pobede možda i sve mečeve do kraja šampionata. Trenutno je ovaj tim stacioniran na pretposlednjem mestu na tabeli uz tri boda manjka u odnosu na Empoli koji je trenutno u bezbednoj zoni.
Veće šanse na ovom duelu dajemo gostima, kojima su i potrebniji bodovi, ali je najrealnije da okušate sreću sa igrom GG uz kvotu 1.70 u Maxbetu.

Verona – Torino – 1 @ 3.00 u Mozzartbet

Verona je u prošlom kolu odigrala jedan fantastičan meč i slavila na svom stadionu protiv Fiorentine, čime je ekipa iz grada ljubavi pobegla iz opasne zone, i trenutno se Darko Lazović i drugari nalaze na četrnaestom mestu na tabeli uz četiri boda više u odnosu na najugroženije timove.
Na poslednjih pet mečeva u šampionatu, Verona je ostvarila dva trijumfa, dva poraza i jedan remi, a treba napomenuti i da je ova ekipa bila bolja od Udinezea skoro, koji trenutno i zauzima to osamnaesto mesto na tabeli koje je poslednje koje znači i selidbu u niži rang.
Torino je stacioniran po starom običaju na sredini tabele, a u prošlom kolu su puleni Ivana Jurića odigrali meč bez pogodaka na svom stadionu protiv Bolonje. Bio je to treći uzastopni duel na kom je Torino na svom stadionu odigrao bez pogodaka, a sigurno je da popularne Bikove do kraja očekuje nekoliko mirnih mečeva u kojima ova ekipa nema takmičarskog motiva.
To bi mogla i morala da iskoristi Verona i da definitivno obezbedi opstanak, pa vam hrabro preporučujemo da odigrate jedinicu uz fantastičnu kvotu 3.00 u Mozzartu.

Juventus – Salernitana – 3+ @ 1.45 u Primobet

Juve igra jako loše u poslednje vreme, a na poslednja četiri meča ova ekipa je isto toliko puta i remizirala, uz konstataciju da je poslednji put to bio slučaj u prošlom kolu kada je ova ekipa odigrala 1:1 na veoma teškom gostovanju kod Rome.
Trenutno se Stara dama nalazi na trećem mestu na tabeli, uz konstataciju da se Bolonja ozbiljno približila, pošto najprijatnije iznenađenje šampionata ima samo dva boda manje.
Salernitana je tim koji je ubedljivo najmanje pokazao ove godine u Seriji A, pa je poslednje mesto na tabeli i naravno selidba u niži rang, svakako nešto što ne predstavlja iznenađenje, za sve one koji su ove sezone pratili pomno italijansko prvenstvo. U prošlom kolu je tim iz Salerna poražen na svom stadionu od Atalante, kada je bilo 1:2.
Sva je prilika da nas u Torinu očekuje dosta pogodaka pa vam savetujemo da se oprobate sa igrom 3+ za koju je kladionica Primobet pripremila koeficijent 1.45.

Atalanta – Roma – GG @ 1.70 u Maxbet

Derbi kola igra se u Bergamu gde će Atalanta ugostiti Romu, što će kako sada stvari stoje biti i odogovr na pitanje koji će od ova dva tima naredne sezone predstavljati Italiju u Ligi šampiona.
Obeju ekipa su trenutno na deobi petog mesta na tabeli, koje je poslednje koje vodu u Ligu šampiona, a mora se priznati da Atalanta blista u poslednje vreme, što se možda i najbolje videlo u četvratak kada je italijanski predstavnik demolirao Marsej u okviru revanš meča polufinala Liga Evrope. Taj duel je završen rezultatom 3:0, pa ćemo Boginju gledati u velikom finalu drugog po kvalitetu evropskog klupskog takmičenja. Što se Serije A tiče, izabranici Đanpjera Gasperinija su u prošlom kolu slavili protiv Salernitane, kada je bilo 1:2, a moramo pomenuti da je domaća ekipa prva stigla do prednosti.
Roma nažalost za razliku od Atalante nije uspela da dođe do plasmana u veliko finale LE, pošto su Rimljani nažalost eliminisani od Bajer Leverkuzena, iako je utisak da je Vučica dala poslednji atom snage da stigne prednost Farmaceuta od dva gola. Na kraju je bilo 2:2, uz napomenu da je nekadašnji šampion Italije sve do 82. minuta susreta imao dva gola prednosti. Što se tiče Serije A, trenutno je Roma stacionirana na šestom mestu na tabeli, uz isti broj bodova kao i Atalanta.
Ovaj meč je od prevelike važnosti i za jedne i za druge, međutim, to nas ne sprečava u nameri da vidimo makar po jedan pogodak na obe strane, pa vam savetujemo da odigrate igru GG koju kladionica Maxbet plaća sa kvotom 1.70.

Leće – Udineze – X2 @ 1.51 u Mozzartbet

Leće ćemo kako sada stvari stoje najverovatnije i naredne godine gledati u najkvalitetnijem rangu italijanskog fudbala, pošto ova ekipa trenutno ima čak sedam bodova viška u odnosu na timove koji su stacionirani u zoni ispadanja.
U prošlom kolu je tim sa juga Italije remizirao na veoma teškom gostovanju kod Kaljarija, a taj duel na Sardiniji je završen rezultatom 1:1.
Udinezeu gori pod nogama i malo ko je očekivao da će popularne Zebre ovako loše igrati u ovogodišnjem izdanju italijanske Serije A, pošto se trenutno tim iz Udina nalazi na osamnaestom mestu na tabeli uz dva boda manjka u odnosu na timove koji se nalaze u bezbednoj zoni. U prošlom kolu su crno-beli golom u nadoknadi došli do boda na svom stadionu protiv Napolija, a ovog puta nekadašnji učesnik Lige šampiona mora da ide na sva tri boda, pa vam preporučujemo da se fokusirate na duplu šansu X2 uz kvotu 1.51 u Mozzartu.

Fiorentina – Monca – 3+ @ 1.75 u Superbet

Poslednji duel 36. kola italijanske Serije A se igra u Firenci, gde će Viola ugostiti Moncu. Fudbaleri Fiorentine u veoma lepom raspoloženju dočekuju ovaj duel pošto je italijanski predstavnik u sredu uveče obezbedio plasman u veliko finale Lige konferencija, i to nakon što je ova ekipa remizirala u revanšu polufinala na gostovanju kod Klub Briža, kada je bilo 1:1.
U Seriji A stvari trenutno ne izgledaju baš najbolje, pa je sigurno da je prioritet osvajanje Lige konferencija što bi Violi donelo i direktan plasman u Ligu Evrope.
Monca je u ovom trenutku stacionirana na sredini tabele, preciznije na jedanaestoj poziciji, a ono što je bez ikakve sumnje najvažnije je da ćemo ovaj tim i naredne godine gledati u društvu najboljih. U prošlom kolu su Paladinovi puleni odigrali sjajan meč na svom stadionu protiv Lacija, koji je završen bez pobednika.
Što se ovog meča tiče, golovi su neminovnost, pa vam savetujemo da se oprobate sa igrom 3+ za koju je kladionica Superbet pripremila kvotu 1.75.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.