Najava i analiza: Bundesliga, 33. kolo: Milioneri slave plasman u finale Lige šampiona ali spremaju i hladnu osvetu Majncu

Još dve prvenstvene runde ostale u Bundelsigi. Možda nema velike neizvesnosti kao što je to bilo prošlog maja, ali su ove sezone nemački klubovi uspešniji i Borusija će igrati u finalu Lige šampiona, a Leverkuzen u finalu Lige Evrope. Malo je falilo, samo par minuta, da bude nemačko finale na Vembliji, Bajern je vodio u Madridu sve do 89. minuta, ali… Leto će u Nemačkoj proteći u Evropskom prvenstvu, koje ova zemlja ozganizuje prvi put od 1988. godine, a vrlo brzo će i avgust i novo izdanje Bundeslige. Kvote su važile u trenutku sastavljanja analize.

Augzburg – Štutgart – 2 @ 1.85 u Mozzartbet

Domaćin i dalje ima priliku da naredne jeseni igra u Evropi ali bi morali da budu maksimalni u preostala dva kola. Augzburg nije u dobroj formi, u prethodnih pet kola imaju četiri poraza i samo jednu pobedu. Malo da su bili uspešniji, već sada bi bili na mestu koje vodi u neki od evropskih kupova. Pre sedam dana gostovali su na Signal Iduna parku i nadali se da mogu iznenaditi kombinovani tim Milionera koji su se spremali za revanš u Parizu. Pokazalo se da je to bila uzaludna nada jer je Borusija odigrala jednu od najboljih partija u prvenstvu ove sezone i slavila sa čak 5:1. Na drugoj strani Švabe igraju kao i na početku sezone i ruše sve pred sobom. Njihova poslednja žrtva bio je Bajern iz Minhena, koji je, poput Dortmunda, bio fokusiran na revanš polufinala Lige šampiona. Štutgart je to iskoristio i pobedio sa 3:1 i time prišao na samo dva boda razlike Bavaracima. U preostala dva kola Štutgart bi mogao i do vicešampionske titule, ali bi i treće bilo veliku uspeh za tim koji je prošlog proleća opstanak izborio u baražu. Čini nam se da je Štutgart bliži pobedi i predlažemo dvojku sa koeficijntom 1.85 u kladionici Mozzartbet.

Keln – Unon Berlin – 0-2 @ 1.87 u Primobet

Samo još teoretske šanse imaju Jarčevi da i naredne sezone budu deo elite. Ono što se ”grbo rodi vreme ne ispravi”, pa je tako očajan start sezone došao Kelnu na naplatu. Imali su šansu da se u finišu izvuku ali su u tri prethodna kola osvojili samo dva boda. Remizirali su sa Majncom i Frajburgom, ali je najteži udarac po ambicije kluba bio poraz od poslednjeplasiranog Darmštata na svom terenu. Dva kola pre kraja Keln ima 4 boda manje od Majnca koji je u zoni baraža, a šest od Union Berlina, prvog tima iznad crte. Sa dve pobede Kelna i dva poraza Uniona, Berlinci bi, najverovatnije, bili iza Jarčeva, ali Keln mora u poslednjem kolu da pobedi u Hajdenhajmu a da Union u Berlinu izgubi od Frajburga. Ništa nije nemoguće u Bundesligi i sigurno da se u Unionu ne bi prijatno osećali pred poslednje kolo ako izgube u Kelnu. Ovo je verovatno i najzanimljivi meč kola i ne očekujemo da će navijači uživati u lepršavoj igri. gostima bi bod mnogo značio ali bi mogli da padnu na mesto koje vodi u baraž. Naš predlog je igra na mali broj golova a za 0-2 gola kvota je 1.87 u kladionici Primobet.

Menhengladbah – Ajntraht – GG3+ @ 1.73 u MaxBet

Dva kola pre kraja prvenstva Borusija još uvek nije izborila opstanak. Menhengladbah ima 33 boda što je za četiri više od Majnca koji je u zoni baraža. U nekom, doduše malo neverovatnom, raspletu, Ždrepci bi mogli da završe na 16. poziciji i da odu u baraž. Sve to mogu da neutrališu pobedom nad Ajntrahtom u ovom kolu i da ne strepe pred poslednje u kome gostuju odličnom Štutgartu. Međutim, ako im se desi da moraju da vade kestenje iz vatre u finišu, sami su krivi. U poslednja četiri kola osvojili su samo dva boda. Posle dva vezana poraza u prethodne dve runde su remizirali sa Unionom kući i Verderom u Bremenu. Nevolja je što Ajntraht igra bolje na strani. Tim iz Frankfurta će opet u Evropu, najverovatnije u Ligu Evrope pošto su na visokom 6. mestu, a prvih pet će u Ligu šampiona. Dobri rezultati nemačkih kluoba ove sezone doneli su dodatno mesto za Bundesligu u Ligi šampiona i vajdu od toga imaće i timovi koji su ispod te crte. Orlovi bi kao šesti igrali u Ligi konferencija, a ovako to mesto donosi jače evropsko takmičenje. Nerešeno bi bilo po meri oba tima, mada bi Borusija onda zavisila od učinka Majnca. Odigrajte zato igru GG3+ sa koeficijentom 1.73 u kladionici MaxBet.

Frajburg – Hajdenhajm – 1 @ 1.76 u Primobet

Frajburg je jedan od najvećih dobitnika ovog napretka nemačkog fudbala jer se u ovom momentu nalazi na mestu koje vodi u Ligu konferencija. To sedmo mesto ne bi obezbeđivalo Evropu ali sada je sigurno da hoće. Ipak, treba Frajburgu još malo napora da ga i zadrže. Hofenhajm je na samo bod zaostatka a blizu je i Augzburg. Mogli su pobedom u Kelnu, kojoj su bili blizu, da odmaknu rivalima, ali su na kraju odigrali bez golova sa Jarčevima. U poslednjem kolu Frajburg gostuje kod Uniona koji se grčevito bori za opstanak i to timu sa Evropa parka ne ide na ruku. Pobeda nad Hajdenhajmom je obaveza, gosti su sasvim zadovoljni svojoj debitantskom sezonom, a igraju odlično i u njenom finišu. Hajdenhajm je poražen samo jednom u poslednjih 5 utakmica, a u gostima su izgubili samo jednom u poslednjih 9 utakmica. Mada je Hajdenhajm nezgodan gost, motiv je na strani Frajburga i predlažemo jedinicu. Za pobedu Frajburga kvota je 1.76 u kladionici Primobet.

Lajpcig – Verder – GG4+ @ 2.25 u Mozzartbet

Neki svoj primarni cilj ove sezone ostvarili su i Lajpcig i Verder. Bikovi su još jednom izborili igranje u Ligi šampiona a Verder je, bez većih problema, osigurao opstanak. Motiv i dalje postoji, Lajpcig bi mogao do trećeg mesta a Verder je čak u igri za plasman u Evropu ali uz mnogo rezultata koji mu odgovaraju u poslednja dva kola. Verovatno Zelenima i nije toliko važno da izađu u Evropu pošto su uradili ono glavno, ali su u dobroj formi i uzeli su 7 bodova u tri poslednja kola. Posle pobede nad Štutgartom i Augzburgom remizirali su sa Menhengladbahom u poslednjoj utakmici. Dobro igra i Lajpcig a Bikovi su niz od 4 pobede prekinuli remijem u Sinshajmu. Ipak, bez poraza je Lajpcig u poslednjih osam kola i favorit je i protiv Verdera. Verujemo u mnogo golova u ovom meču i predlažemo igru GG4+ sa koeficijentom 2.25 u kladionici Mozzartbet.

Majnc – Dortmund – x2,2+ @ 1.85 u SuperBet

Da život piše romane znali smo i ranije ali se sudbina grupo poigrala s Majncom posle samo godinu dana. Prošle sezone je ovaj tim oteo titulu Borusiji u poslednjem kolu, osvojivši bod na Signal Iduna parku i tako je Salatara ostala u Minhenu. Sada, godinu kasnije, Majnc se grčevito bori za opstanak a za to im treba pobeda nad Dortmundom na domaćem terenu. Gostima meč ništa ne znači, kao ni Majncu prošle sezone, pogotovo nakon plasmana u finale Lige šampiona, ali se osveta, znamo to, služi hladna. Možda Majnc neće ispasti i ako izgubi, ali će, gotovo izvesno, morati u baraž. Ma koliko Milioneri nisu zainteresovani za bodove, u Ligu šampiona će i peti u Bundesligi i to mesto ne može da im izmakne i ako izgube finale na Vembliju protiv Reala. Naravno da će taj meč u Londonu, zakazan za 1. jun, biti u fokusu svih narednih dana, ali je i protiv Augzburga trener Edin Terzić na teren izveo jedan kombinovani sastav pa je on ”upropastio” rivala već u prvih 45 minuta. Majnc je pred zidom, posebno posle tri vezana remija, i pobeda bi mu mnogo značila. S druge strane gosti su rasterećeni, a takvi mogu biti najopasniji, plus efekat suza iz prošle sezone. Zato je naš predlog dupla šansa na goste uz bar dva gola ukupno. Za x2,2+ kvota je 1.85 u kladionici SuperBet.

Darmštat – Hofenhajm – 2,2+ @ 1.75 u MaxBet

Ljiljani se polako opraštaju od elite i ovo je njihov poslednji meč pred domaćim navijačima u Bundesligi, bar za neko vreme. NIje Darmštat spremno ušao u bitku sa nemačkim fudbalskim alama i sada im ostaje da pokušaju bar da uvećaju svoj više nego skroman bodovni saldo. Imaju samo 17 bodova, slavili su tri puta ove sezone a samo jednom pred svojim navijačima. Problem pred ovaj oproštajni meč u Darmštatu je to što gostima bodovi trebaju za plasman u Evropu. Hofenhajm je posle poraza u Bohumu uspeo da osvoji bod protiv Lajpciga i ostane u trci za neko mesto koje će makar u Ligu konferencija. Ne tako davno ovaj klub je bio učesnik Lige šampiona, ali bi sada, i ovo treće po kvalitetu evropsko takmičenje, bilo uspeh. Hof ima odličan napad i verujemo da će postići dva gola u gradiću u pokrajini Hesen. To bi trebalo da bude dovoljno i za pobedu. Zato je naš predlog 2,2+ a koeficijent za njega u kladionici MaxBet iznosi 1.75.

Bajern – Volfsburg – 1x,4+ @ 2.00 u Mozzartbet

Ne znamo kako su spavali fudbaleri i navijači Bajerna u prethodna tri dana i onog porazau Madridu. Minuti su ih delili od plasmana u nemačko finale Lige šampiona, sa odličnim izgledima da, jednu lošu sezonu, ukrase najbitnijim trofejom. Pad koncentracije, greška Nojera i očas posla je Real minus pretvorio u plus i Bavarce poslao uplakane kući. Dakle, sezona je katastrofa. Ostali su bez Salatare posle 11 uzastopnih titula, u domaćem kupu ispali su od trećeligaša a u Ligi šampiona nisu ušli u finale, mada je učinak u elitnom takmičenuu još i sasvim dobar. Ipak, u Bajernu se broje pehari a Tomas Tuhel nije doneo nijedan. Zato je on već bivši trener a svi se i dalje pitaju šta je upravi bilo na umu kada je u finišu prošle sezone smenila Julaijana Nagelsmana. Bavarci se od navijača opraštaju duelom sa Volfsburgom. Ne sumnjamo da će Alijanc arena, i pored svega, opet biti puna, ali će ostati gorak ukus u ustima. Gosti su se prbuduli u poslednjem trenutku i sa tri uzastopne pobede i definitivno rešili problem opstanka. Najveće zasluge idu na adresu novog trenera Ralfa Hazenhitla i nema dileme da će on predvoditi Vukove i na početku naredne sezone. Na ovom meču očekujemo golove i predlažemo duplu šansu na domaćina uz bar 4 gola. Za 1x,4+ kvota je 2.00 u kladionici Mozzartbet.

Bohum – Leverkuzen – x2,3+ @ 1.80 u SuperBet

Kolo zatvara meč između novog šampiona Bajera i Bohuma. Leverkuzen ima još posla do kraja sezone, u igri su za još dva trofeja, jedan domaći u DFB kupu i jedan evropski, u Ligi Evrope. Pored toga pokušaće da ostvare i neverovatan podvig, a to je da sezonu završe bez poraza. Videćemo da li to izvodljivo, imali su dosta i sreće u nekim mečevima kada su poraze izbegavali golovima u sudijskoj nadoknadi, ali i ako izgube neku utakmicu do kraja, bitno im je da to bude u prvenstvu, pošto su tu pehar već osvojili. Po prvi put je Bajer postao nemački šampion i možemo reći potpuno zasluženo. U prethondom kolu su očitali pravu fudbaslku lekciju Ajntrahtu u Frankfurtu i slavili sa 5:1, mada im bodovi ništa nisu značili. Sada idu u Bohum, domaći tim je uradio veliku stvar sa dve uzastopne pobede i to u trenutku kada su već zaboravili kako se pobeđuje. Dva kola pre kraja sigurno je da neće direktno ispasti ali još uvek im preti baraž. Imaju četiri boda više od Majnca i za sigurnost im treba jedna pobeda ili jedan poraz Majnca do kraja. Bohum u poslednjem kolu gostuje u Bremenu ali se svi nadaju da neće morati da tada obezbeđuju opstanak. Uzdaju se u meč sa Leverkuzenom ali i u Dortmund koji gostuje u Majncu. Ne verujemo da će Leverkuzen izgubiti u Bohumu a uz duplu šansu na goste predlaemo i barem tri gola ukupno. Za x2,3+ kvota je 1.80 u kladionici SuperBet.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.