Tiket dana (petak, 10.05.2024)

Tiket dana

Danas će se rešiti dileme u nekoliko, uglavnom nižih, evropskih liga. Prvenstvo se završava u drugim ligama Italije i Holandije, a sam finiš je u Francuskoj, Nemačkoj i Španiji. Kvote iz tiketa važile su u momentu sastavljanja predloga.

Augzburg – Štutgart – T22+ @ 1.57 u Primobet

Švabe u pobedile bajern u prošlom kolu i najavile da bi mogli da pojure i vicešampionsku titulu. Čak i da ne uspeju da prestignu Bavarce koji imaju dva boda više pred sam finiš, ovo će biti izuzetno uspešno prvenstvo za Štutgart koji je prošlog proleća ostao prvoligaš tek pobedom nad Hamburgerom u baražu. Koliko je to napredak lako je ustanoviti. Navijači su oduševljeni, trener Sebastijan Henes je napravio čudo u gradu Mercedesa, a svoje poslednje gostovanje u sezoni imaće u Augzburgu. Bavarci su poraženi u četiri od poslednjih pet utakmica, imaju tri vezana poraza i njihove šanse da igraju Evropu mnogo su mnaje. Ipak postoje, a razlog je to što je Nemačka dobila još jednog predstavnika u Ligi šampiona pa će u Evropu i tim koji zauzme 7. mesto. Na njemu je Frajburg koji ima dva boda više od Augzburga i to je dostiđžna razlika. Između te dve ekipe je i Hofenhajm i u preostalih 180 minuta čeka nas borba ovih timova za evropsku vizu. U Augzburgu su golovi prva opcija, treba ih očekivati dosta a naš predlog je gost daje dva pogotka. Za T22+ kvota je 1.57 u kladionici Primobet.

Anesi – Anže – 2 @ 2.01 u Primobet

Igra se pretposlednje kolo u francuskoj Ligi 2. Najveća bitka vodi se za drugo mesto i direktan plasman u elitu. Na toj poziciji su, sa istim brojem bodova, Sent Etjen i Anže. U slučaju da završe sa identičnim bodovnim učinkom odlučiće gol razlika, a u ovom momentu Sent Etjen ima za pet golova bolju gol diferenciju. To će Anže teško dostići u utakmicama sa Anesijem na strani i Denkerkom na svom terenu. Trebaju da pobede sa velikom razlikom jer će i Sent Etjen popraviti svoju ako pobedi dve utakmice. Anžeu ostaje nada da Zeleni mogu da kiksnu na nekom od svojim mečeva, a ako se to ne dogodi imaće novu šansu u plej-ofu. Imao je Anže svojih propusta a izgleda da će ih skupo koštati poraz od Pariza pre dva kola. Anesi je uradio ono što je do njega, ostao je u ligi. Podsetimo da je ovaj tim ispao prošle sezone iz Lige 2 ali je zbog izbacivanja Sošoa u treću ligu ostao drugoligaš, mada su se već spremili za takmičenje u Nacionalnoj ligi. U dva prethodna kola pobedili su Bastiju i Rodez, postazi su po tri gola, i to je rešilo sve njihove probleme. Ovde Anže mora da pobedi, a da li hoće? Mi mislimo da hoće i predlažemo pobedu gostiju sa kvotom 2.01 u kladionici Primobet.

Bari – Breša – 1 @ 1.58 u Primobet

Tim sa Sveti Nikole delili su sekundi prošle sezone od povratka u Seriju A a sada se Bari grčevito bori da nekako preživi u drugoj ligi. Pred poslednje kolo nalaze se na mestu koje vodi u baraž a da bi ga zadržali moraju da pobede u poslednjem kolu jer Askoli ima isti broj bodova ali i slabiji međusobni učinak. U poznatu luku odlazi ekipa Breše koja je na 7. mestu i siguran je učesnik doigravanja. Ne mogu da pasnu na tabeli jer imaju četiri boda više od Sidtirola ali bi mogli da napreduju pošto zaostaju bod za Sampdorijom i dva za Palermom. U principu to bi, eventualno, moglo da im donese prednost domaćeg terena, ali ništa više od toga. Motiv Barija je mnogo veći, radi se o opstnaku, ali je problem što ovaj tim ne zna za trijumf punih 12 kola, od sredine februara. Nekako verujemo da će Bari uspeti da se spasi, bila bi šteta da jedan takav tim ponovo završi u Seriji C i predlažemo jedinicu za koju se u kladionici Primobet dobija koeficijent koji iznosi 1.58.

Burgos – Eldense – 1 @ 1.85 u Primobet

Španski drugoligaši imaće još četiri kola da odigraju i svašta je moguće u tom periodu. Posebno je zanimljiva borba za ulazak u La Ligu i za mesto u plej-ofu. U ovom trenutku najbliži eliti je vodeći dvojac Valjadolid i Leganes, oni imaju tri boda više od trećeplasiranog Eibara, pa ni ovu ekipu ne treba otpisivati. Od četvrtog mesta, na kome je Espanjol sa 51 bodom, pa sve do 11. na kome je Ferol sa 54, svi se nadaju učešću makar u doigravanju. Jedna od tih ekipa je i Burgos sa 57 bodova koji je trenutno sedmi i želi da se popne barem dva stepenika i bude šesti, s obzirom da je to poslednja pozicija koja vodi u plej-of. Na tom mestu je sada tri tima sa po 58 bodova, dakle samo jednim više od Burgosa. U prvoj utakmici 39. kola Burgos dočekuje Eldense, novajliju u ligi i tim koji pokušava da zadrži status drugoligaša. Sada su van zone ispadanja ali daleko od toga da su sigurni. Eldense je u očajnoj formi, već devet kola ne znaju za pobedu a u tom intervali su uspeli da osvoje samo dva boda ukupno. Pod hitno im treba neki trijumf jer će u protivnom dozvoliti ekipama ispod njih da ih preteknu. Ovde spas neće naći, Burgos će pobediti a za jedinicu se u kladionici Primobet dobija koeficijent koji iznosi 1.85.

Ukupna kvota na tiketu za petak u kladionici Primobet iznosi 9.22.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.