DERBI DANA: Mančester Junajted – Arsenal: Može li Junajted da reši šampionsku trku u Premijer ligi?

Nedelja nam kao i uvek donosi pregršt veoma interesantnih mečeva širom Evrope, a bez ikakve sumnje se derbi dana igra na Old Trafordu gde će snage odmeriti Mančester Junajted i Arsenal.
Početak susreta između ova dva engleska velikana je zakazan za 17 časova i 30 minuta.

Mančester Junajted: Svi u klubu jedva čekaju da se sezona završi!

Prošla sezona za jedan od najtrofejnijih klubova u Evropi i nije bila toliko loša, pošto je Junajted konačno stigao do jednog trofeja, i to u engleskom Liga Kupu, nakon što je finalu savladana ekipa Njukasla. Imali su fudbaleri sa Old Traforda priliku da dođu i do trofeja u FA Kupu, međutim, u velikom finalu je gradski rival Mančester siti bio bolji i zasluženo stigao do trijumfa, a samim tim i do trofeja u drugom po važnosti engleskom fudbalskom takmičenju.
Ono što je nekako najbitnije kada je u pitanju prošla sezona je svakako činjenica da su popularni Đavolovi uspeli da dođu do plasmana u Ligu šampiona.
Međutim, kada smo se dotakli Lige šampiona, moramo pomenuti da je engleski velikan jedno od najvećih razočarenja ovogodišnjeg izdanja najkvalitetnijeg evropskog klupskog takmičenja, pošto je ova ekipa u konkurenciji Bajerna, Kopenhagena i Galatasaraja završila na poslednjem mestu u grupi i ne samo da nije uspela da dođe do plasmana u nokaut fazu elitnog takmičenja, već izabranici Ten Haga nisu došli ni do treće pozicije na tabeli i nastavka takmičenja u Ligi Evrope.
Nakon bolne eliminacije iz elitnog takmičenja svi u klubu su se okrenuli Premijer ligi, a ono što nimalo nije dobro je da ni tamo ne cvetaju ruže.
Naime, trenutno se puleni Ten Haga nalaze na osmom mestu na tabeli uz tri boda manjka u odnosu na šestoplasirani Njukasl, i kako sada stvari stoje vrlo je moguće da engleskog velikana naredne sezone ne gledamo u evropskim takmičenjima.
Na poslednjih pet mečeva tim sa Old Traforda je ostvario samo jedan trijumf i to na svom stadionu protiv Šefilda, a pored toga je ova ekipa čak tri puta remizirala, uz jedan poraz, i to katastrofalan u prošlom kolu na gostovanju kod Kristal Palasa kada je bilo više nego ubedljivih 4:0.
Pre toga su puleni Ten Haga odigrali još jedan razočaravajući meč pred svojim navijačima, i to protiv Barnlija kada je bilo 1:1.
Kada se sve sabere i oduzme, utisak je da Junajted nije ni zaslužio to mesto koje vodi u evropska takmičenja, a ono što je definitivno je da ovaj klub naredne sezone neće nastupati u Ligi šampiona, koja je trenutno od Đavolova udaljena čak trinaest bodova.
Kada se radi o partijama na domaćem terenu do sada je Junajted odigrao sedamnaest susreta na Old Trafordu i ostvario devet trijumfa, tri remija, ali i pet poraza.

Arsenal: Susret koji Tobdžije moraju da dobiju, ali neće biti lako!

Generalno, Arsenalova sezona za sada prosto mora da dobije visoku ocenu, samim tim što se Tobdžije u ovom delu šampionata i dalje bore za naslov prvaka Engleske, a upravo to i jeste bio primarni cilj pred početak šampionata.
Nakon baš dosta vremena tim iz Londona je prošle sezone izborio plasman u Ligu šampiona, gde je ova ekipa u konkurenciji PSV-a, Lansa i Sevilje bez većih problema stigla do prvog mesta u grupi.
U osmini finala je engleski predstavnik za protivnika dobio nimalo naivnu ekipu Porta, koja u poslednjih nekoliko sezona ima dosta više iskustva u Ligi šampiona u odnosu na Arsenal, a upravo to je bilo i vidljivom u dvomeču između ova dva tima, uz konstataciju da su puleni Mikela Artete nekako uspeli da dođu do plasmana u četvrtfinale i to nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca.
Tamo je engleskog predstavnika dočekao Bajern Minhen, koji igra svoju najslabiju sezonu u poslednjih dvadesetak godina, međutim, Bavarci su nakon 2:2 na Emirejtsu, slavili na svom stadionu sa 1:0 i zasluženo stigli do plasmana u polufinale, gde je nemački velikan eliminisan od Real Madrida.
Od samog starta elitnog ranga engleskog fudbala, Arsenal igra na veoma visokom nivou, a u ovom trenutku se Tobdžije nalaze na drugom mestu na tabeli uz dva boda manjka u odnosu na prvoplasirani Mančester siti, koji je juče odigrao još jedan veoma dobar meč i slavio na nimalo prijatnom gostovanju kod Fulama, kada je bilo 0:4.
Što se tima iz Londona tiče, na poslednjih pet mečeva u Premijer ligi nekadašnji šampion Engleske je ostvario čak četiri trijumfa uz samo jedan poraz, koji bi nažalost kako sada stvari stoje mogao da košta ovu ekipu i naslova prvaka Engleske. Kobna za Arsenal bila je Aston Vila koja igra na vrhunskom nivou ove sezone, o čemu najbolje svedoči podatak da ćemo ovu ekipu naredne sezone gotovo izvesno gledati u Ligi šampiona. Taj duel na Emirejtsu je završen pobedom kluba iz Birmingema od 0:2, uz konstastaciju da se domaća ekipa propisno ispromašivala na tom duelu.
U prošlom kolu su puleni Mikela Artete bez većih problema na svom stadionu bili bolji od Bornmauta, a taj meč je završen pobedom Arsenala od 3:0.
Inače, kada se radi o partijama na gostovanjima, do sada je klub iz Londona odigrao osamnaest mečeva na strani i ostvario dvanaest trijumfa, uz tri remija i isto toliko poraza, a svakako da je pobeda imperativ i na gostovanju kod Junajteda, koji ove sezone ima baš dosta problema.

Naš predlog

Junajted igra katastrofalno u poslednje vreme, i sigurno je da će Ten Hagovi puleni dati sve od sebe da se iskupe svojim navijačima za košmarne partije u poslednjih nekoliko sedmica, međutim, poznato je da Arsenal mora da ide na sva tri boda na ovom duelu, kako bi ostao u igri za naslov prvaka Engleske.
U ovakvoj konstalaciji snaga, najrealnije je da će i jedna i druga ekipa postići makar po jedan pogodak, zbog čega vam savetujemo da okušate sreću sa igrom GG koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.58.


Svakako da nas očekuje i jedan veoma uzbudljiv ali i efikasan duel, pa vam hrabro preporučujemo da usmerite fokus na igru 4+ za koju je Meridianbet odredio koeficijent 1.92.

Za kraj, generalno Arsenal trenutno dosta bolje stoji od svog ljutog rivala i čak možemo da konstatujemo da će biti i veliko iznenađenje ukoliko Tobdžije ne dođu do trijumfa na ovom duelu, pa je jasno zašto veliku prednost dajemo timu iz Londona i savetujemo vam da se oprobate sa 2, a sve to uz kvotu 1.40 u kladionici Meridianbet.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.