TIP DANA: Atalanta – Roma: Spektakl u Bergamu, na talonu je Liga šampiona!

U nedelju nas očekuje nekoliko veoma interesantnih mečeva, a jedan od najzanimljivijih susreta se igra u Bergamu gde će fudbaleri Atalante dočekati Romu, što će po svemu sudeći biti meč koji će nam dati odgovor na pitanje, ko od ova dva tima će sledeće sezone igrati u najkvalitetnijem evropskom klupskom takmičenju, s obzirom da su trenutno oba tima na deobi petog mesta na tabeli, uz isti broj bodova, ali i uz podatak da domaćin ovog duela ima meč manje.
Početak susreta između Atalante i Rome je zakazan za 20 časova i 45 minuta.

Atalanta: Boginja blista u poslednje vreme!

Atalanta nije na spektakularan način ušla u novu sezonu, međutim, kako je vreme odmicalo tako su i puleni Đanpjera Gasperinija podizali svoju formu, pa smo u smiraj sezone došli do toga da će se tim iz Bergama boriti za dva trofeja.
Krenimo redom. Nakon solidnih partija prošle sezone Boginja je uspela da dođe do plasmana u Ligu Evrope, gde je italijanski predstavnik ostavio dosta dobar utisak.
U grupnoj fazi je Atalanta na kraju završila na prvom mestu na tabeli, čime je tim iz Bergama izbegao šesnaestinu finala drugog po kvalitetu evropskog klupskog takmičenja, i odmah se plasirao u osminu finala, gde je ova ekipa bila bolja od Sportinga, koji igra veoma dobro ove sezone.
Ponovo je žreb bio nemilosrdan za pulene Đanpjera Gasperinija koji su za protivnika dobili Liverpul, koji je pre tog meča bio glavni favorit za osvajanje Liga Evrope, međutim, Atalanta je održala čas fudbala na sred Enfilda i mimo svih očekivanja slavila sa 0:3. Ruku na srce u revanšu su Redsi slavili sa 0:1, ali to nije bilo dovoljno za plasman u četvrtfinale drugog po kvalitetu evropskog klupskog takmičenja.
U polufinalu je Atalanta odemerila snage sa francuskim Marsejom, koji ima daleko više iskustva od ovog tima kada se radi o evropskim takmičenjima, međutim, moramo priznati da je tim iz Bergama bez većih problema stigao do plasmana u veliko finale.
Prvi duel na Velodromu je završen rezultatom 1:1, a u revanšu je italijanski predstavnik demolirao Olimpik rezultatom 3:0, a moramo istaći da se pitanje pobednika tog susreta ni u jednom trenutku nije dovelo u pitanje.
Fenomenalne partije Atalanta pruža i u italijanskom Kupu gde je ovaj tim stigao takođe do plasmana u finale, a tu će Boginja odmeriti snage protiv Juventusa, što sasvim sigurno neće biti nimalo lak zadatak.
U prvom polufinalnom duelu Fiorentina je bila bolja i zasluženo slavila sa 1:0, međutim, u revanšu su Gasperinijevi puleni pokazali zašto u ovom trenutku igraju možda i najlepši fudbal u Italiji i bez većih problema slavili sa ubedljivih 4:1.
Najzad, u Seriji A se tim iz Bergama trenutno nalazi na deobi pete pozicije na tabeli, koja od nedavno donosi plasman u Ligu šampiona, uz konstataciju da ova ekipa ima i meč manjka u odnosu na Romu, a na sve to Atalanta će u ovom kolu upravo i dočekati Vučicu na svom stadionu, pa je sigurno da bi trijumf na tom duelu praktično doneo Boginji plasman u najkvalitetnije evropsko klupsko takmičenje.
U prošlom kolu je ova ekipa dosta teže nego što se očekivalo slavila na gostovanju kod Salernitane, a taj duel je završen rezultatom 1:2.
Inače, kada se radi o partijama na domaćem terenu do sada je Atalanta odigrala šesnaest mečeva i ostvarila jedanaest trijumfa, dva remija i tri poraza.

Roma: Da li će Roma ponovo “ispustiti” Ligu šampiona?

Roma je do pre samo nekoliko sedmica bila u jednoj veoma lepoj situaciji, pošto je ova ekipa bila smatrana za jednog od glavnih kandidata za plasman u Ligu šampiona, ali i za plasman u samu završnicu Liga Evrope.
Istina je da Danijele De Rosi nakon preuzimanja prodrmao uspavanu Vučicu, međutim, kako vreme prolazi stiče se utisak da tim iz prestonice pruža sve slabije partije, ali treba biti realan pa reći i da su Rimljani imali pakleno težak raspored.
Pre svega, Žoze Murinjo je sredinom šampionata dobio otkaz, i to potpuno zasluženo, a zanimljivo je da u trenutku odlaska portugalskog stručnjaka, Roma bila bliža borbi za sredinu tabele, nego li za plasman u Ligu šampiona, što naravno i jeste bio primarni cilj.
Njega je na klupi nasledio Danijele De Rosi, koji je bivši kapiten Rome, ujedno i legenda kluba, međutim, to je bilo ogromno iznenađenje, pošto su svi bili mišljenja da je Vučici potrebniji trener koji ima znatno više iskustva, međutim, vreme je pokazalo da dovođenje bivšeg veziste ovog kluba bio odličan posao.
Za kratko vreme je De Rosi prodrmao fudbalere Rome, koji su vezali nekoliko odličnih rezultata, ali i slavili u velikom rimskom derbiju protiv Lacija, kada je bilo 1:0.
Na tri kola pre kraja šampionata situacija je takva da se Rimljani nalaze na deobi petog mesta na tabeli, uz isti broj bodova kao i Atalanta, kod koje gostuju u ovom kolu, a koja ima i meč manjka, pa je utisak da se tim iz prestonice imati dosta problema da dođe do plasmana u Ligu šampiona.
U prošlom kolu je tim sa Olimpika remizirao na svom stadionu protiv Juventusa, a taj meč je završen rezultatom 1:1, uz podatak da smo oba gola videli u prvom delu igre, nakon čega nije bilo izglednih prilika za postizanje novog pogotka.
Kada se radi o partijama na strani, do sada je Vučica odigrala sedamnaest mečeva na strani i ostvarila šest trijumfa, isto toliko poraza, ali i pet remija.
Pre tog remija u prošlom kolu protiv Juventusa, Rimljani su remizirali i na gostovanju kod Napolija u jednom sjajnom duelu koji je završen rezultatom 2:2.
Što se tiče italijanskog Kupa, tu je ova ekipa eliminisana od Lacija, još u četvrtfinalu, što je bio i poslednji meč Žozea Murinja na klupi Rome.
Najzad, u Ligi Evrope italijanski predstavnik nije uspeo da izbori prvo mesto u grupi, pa je Roma morala u nokaut fazu od šesnaestine finala gde je prvo eliminisan Fejnord, nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca, a potom je nekadašnji šampion Italije bez većih problema eliminisao Brajton.
U četvrtfinalu je četa Danijelea De Rosija uspela da eliminiše favorizovani Milan, a zanimljivo je da je Vučica slavila i u prestonici Italije, ali i na San Siru.
Ipak, Leverkuzen je u polufinalu bio prejak. Prvi duel na Olimpiku je pripao Farmaceutima i to sa 0:2, a u revanšu je Roma pokazala drugo lice, i imala u jednom trenutku prednost od dva gola razlike, međutim, kako to obično biva, u finišu susreta je nemački predstavnik uspeo da se spase i dođe do 2:2, što je bilo dovoljno za plasman u veliko finale drugog po kvalitetu evropskog klupskog takmičenja.

Naš predlog

Veoma zanimljiv meč nas ove večeri bez ikakve sumnje očekuje u Bergamu, a kada se sve sabere i oduzme, i ako uzmemo u obzir kako i jedna i druga ekipa igra u poslednje vreme, deluje ipak da je Atalanta favorit na ovom duelu, i čini se da Boginja ovakvu šansu neće propustiti, pošto bi eventualnim trijumfom pobegla direktnom konkurentu za plasman u Ligu šampiona na tri boda viška, a na sve to klub iz Bergama ima i meč manjka, pa vam hrabro preporučujemo da odigrate jedinicu za koju je kladionica Meridianbet pripremila koeficijent 2.02.

Takođe, poprilično realno je i da će i jedna i druga ekipa na ovom duelu postići makar po jedan pogodak, pa vam savetujemo da se opredelite za igru GG za koju je kladionica Meridianbet pripremila koeficijent 1.71.

Za kraj, biće zanimljivo kako će puleni De Rosija reagovati nakon četiri vezana duela bez trijumfa u svim takmičenjima, ali i nakon ispadanja iz Liga Evrope, uz konstataciju da bi eventualan poraz na ovom meču u Bergamu vrlo verovatno mogao da znači i kraj ambicija da će Rimljani ponovo zaigrati u Ligi šampiona.
Očekujemo otvoren meč na obe strane, pa vam preporučujemo da se oprobate sa igrom 3+ koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.82.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.