Tiket dana (ponedeljak, 13.05.2024)

Tiket dana

Preostale utakmice od vikenda igraće se danas, ali će već naredni ponedeljak doneti probleme pasioniranim kladiocima zbog izostanka utakmica iz većine evropskih liga koje se završavaju. Predložene kvote važile su u momentu sastavljanja tiketa.

Barselona – Sosijedad – GG3+ @ 2.36 u Primobet

Katalonci žele da se vrate na drugo mesto na tabeli koje su izgubili porazom od Đirone. Uslugu im je učinio Alaves koji je u petak uspeo da izjednači protiv Đirone u Vitoriji u poslednjoj sekundi i sada Barselona može ponovo uz bok Realu ako pobedi Sosijedad. Svoj motiv imaju i Baskijci. Tim iz San Sebastijana nije uspeo da ponovo prethodnu sezonu kada je izborio plasman u Ligu šampiona a sada još uvek nije siguran ni za Ligu Evope. U dobrom delu sezone bili su u vrhu, onda su naglo pali ali su uspeli u finišu sezone da stabilizuju formu i ovu rundu dočekali su na 6. mestu. Bilbao ima je na 8 bodova razlike i ne verujemo da mogu da stignu regionalnog rivala, ali to i nije toliko važno pošto i pet mesto vodi u Ligu Evrope a Bilbao je već osvojio Kup Kralja. Više pažnje u Sosijedadu trebaju da obrate na Betis koji im je za petama, a pošto španska La Liga traje još tri kola posle ovog meča, u igri je velikih 9 bodova. Barsa je primila četiri gola od Đirone, PSŽ-a, Reala tri a dva od Valensije. To je bilo u poslednja četiri meča i verujemo da i Sosijedad može da zatrese mrežu Katalonaca. S druge strane ne sumnjamo u efikasnost Barse i zato predlažemo igru GG3+ sa kvotom 2.36 u kladionici Primobet.

Leće – Udineze – GG @ 1.93 u Primobet

Kakva bitka za opstanak se vodi u Seriji A! Ovog vikenda su poraženi svi timovi koji se bore za spas, Sasuolo, Empoli, Frozinone, Kaljari, Verona… To je dalo lepu priliku Udinezeu da eventualnom pobedom u Lećeu, ne samo napuste zonu ispadanja, već iza sebe ostave tri tima. Ipak, lakše je to reći nego učiniti na stadionu Via del Mare. Ne možemo reći da se Zebre ne bore, u dva prethodna kola su osvojili po bod protiv Bolonje i Napolija, ekipa koje su u vrhu tabele, ali šta to vredi kada već sedam rundi ne znaju za trijumf, još od one iznenađujuće pobede na Olimpiku protiv Lacija. Lećeu bi bod iz ovog meča i definitivno značio prebrinute brige, ali čak i da izgube ne verujemo da mogu skliznuti ispod crte sa sadašnjih 37 bodova, sedam više od Udinezea. Da ostali nisu gubili u ovom kolu i za tim sa juga bi bilo povuci-potegni, ovako mogu rasterećeno da igraju i pokušaju da nastave rezultata, pošto su bez poreze na poslednje četiri utakmice sa 8 osvojenih bodova. Već su zapržili čorbu Empoliju i Sasuolu, koje su pobedili u ovom intervalu, ali i Kaljariju sa kim su remizirali u prošlom kolu na Sardiniji. Videćemo da li će i Udinezeu koji dolazi po tri boda. Naš predlog su golovi, a verujemo u bar po jedan na obe strane. Za GG kvota je 1.93 u kladionici Primobet.

Železničar – Radnik – 1 @ 1.42 u Primobet

Pančevci su vezali četiri utakmice bez poraza ali nisu uspeli da se pomere sa mesta koje direktno vodi nazad u Prvu ligu Srbije. Međutim, posle tri uzastopna remija usledila je pobeda nad Voždovcem na strani i to je utakmica koja bi se mogla pokazati kao ključnom u konačnom plasmanu. Sada imaju samo dva boda mnaje od Zmajeva i priliku da ih, koliko posle ovog kola, prestignu na tabeli. Za Dizelku je najbitnije izbeći ovo pretposlednje mesto i doći u priliku da u baražu izbore ostanak u elitnom društvu. Jedan putnik za drugu ligu se zna, a traži se još jedan. Taj novi drugoligaš je Radnik koji u ovom kolu dolazi u Pančevo. Surduličani su posle devet uzastopnih sezona u Super ligi ostali ispod crte i naredne ih nećemo gledati u društvu najboljih. Sada svi timovi iz plej-auta računaju na sigurne bodove protiv Radnika ali da to nije baš tako umalo da iskusi Javor u prošlom kolu koji je do pobedonosnog gola stigao u sudijskoj nadoknadi. Tako je Radnik izgubio sva četiri meča u plej-autu i verujemo da će u Pančevu upisati i peti. U dva duela između ova dva tima u regularnom delu prvenstva, inače prvih u istoriji između ova dva kluba, pobedio je Železničar. Pobediće i u trećem a za jedinicu se u kladionici Primobet dobija koeficijent koji iznosi 1.42.

Hobro – Vendsisel – 3+ @ 1.63 u Primobet

Ovaj meč danske druge lige je idealan za igru na golove. Razlog je prost, ni jednima ni drugima bodovi ne znače ništa i već plasmanom u plej-ofu su uradili ono što su želeli, a to je opstanak u drugoligaškom društvu. Tepko je bilo očekivati da mogu do promocije u Super ligu pored timova kakvi su Olborg i Sonderjisk, pa će ove dve ekipe nazad u elitu. To je odavno poznato i u plej-ofu druge lige nema dramatike kakva je u Super ligi i gde se za titulu ravnopravno bore tri, a možda i četiri tima. Hobro je u prošlom kolu pobedio Olborg u gostima sa 3:2, iskoristili su opuštanje domaćina ali i prekinuli niz od dva vezana poraza. Vendsisel je izgubio kao domaćin od Koldinga sa 4:2 i to posle četiri vezana meča bez poraza. U međusobnim duelima ove sezone Vendsisel je uspešniji, dobio je dva puta ekipu Hobra a jednom je bilo nerešeno. Igrajte golove, za 3+ je kvota 1.63 u kladionici Primobet.

Ukupna kvota na tiketu za ponedeljak u kladionici Primobet iznosi 10.52.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.