Tip dana košarka: Crvena zvezda – Partizan: Kreće borba za trofej!

Crvena zvezda će u okviru prvog meča finala ABA lige dočekati ekipu Partizana. Crno-bijeli brane šampionski trofej, a Crvena zvezda će u ovoj seriji imati prednost domaćeg terena, te će se pored prva dva meča i eventualna majstorica igrati pred njihovim navijačima. Utakmica je na programu od 20 časova i 30 minuta.

Crvena zvezda: Bitno je dobiti prvi meč!

Prve dvije utakmice finalne serije ABA lige, igraće se u dvorani „Aleksandar Nikolić“. Danima je trajala dilema gdje će crveno-bijeli biti domaćini, pošto su kao opcije figurirale dvije dvorane: „Aleksandar Nikolić“ i Beogradska arena, da bi na kraju klub riješio da dočeka viječitog rivala u objektu manjeg kapaciteta, ali onom koji, kako naglašavaju na Malog Kalemegdana, stvara odgovarajuću prednost domaćeg terena.
Izbor Crvene zvezde da se preseli iz Beogradske arene kako bi prve dvije utakmice i potencijalnu majstoricu finala Jadranske lige igrala u Pioniru probudila je pomiješane emocije kod navijača, mada preovladava utisak da je bar kratkoročno napravljen dobar potez zbog kompaktnosti dvorane, akustike i prije svega poznatog osijećaja da su navijači maltene na parketu… Da li je klub ovim potezom ipak napravio određenu štetu zbog toga što hala prima manje gledalaca (8.000) nego što je prodato sezonskih karata (12.000) tema je za diskusiju, ipak na Malom Kalemegdanu su sve misli usmjerene ka finalu i novoj seriji utakmica sa najvećim rivalom.
Nepovoljna okolnost za trenera Janisa Sferopulosa je odsustvo Adama Hange za koga je sezona završena, dok su dvije dobre vijesti doneli Nikola Topić povratkom na teren posle tromjesečnog odsustva i Trej Tompkins debitantskim nastupima u crveno-bijelom. Prisustvo momka kome se prognozira izbor među šest najboljih pikova na sledećem draftu u spoljnoj liniji biće od izuzetnog značaja za rotaciju, ponajviše jer je Crvena zvezda najveći dio sezone kuburila upravo na plejmejkeru. Tompkinsov oporavak od povrede kolena i mogućnost da se razigra u intervalu od proteklih mjesec dana dobro će doći Sferopulosu da dobije ono što je ekipi nedostajalo od početka sezone, a to je ‘četvorka’ koja po vokaciji to jeste.
Za Treja Tompkinsa će finale ABA lige, kao i eventualne utakmice za titulu prvaka Srbije biti poput audicije za dalje. Ako pokaže znake daljeg napretka u igri, jer kvalitet kojim je godinama odisao u Realu nije sporan, Zvezda će imati valjan razlog da sa njim pregovara o nastavku saradnje u narednoj sezoni.
Ako Janis Sferopulos i Crvena zvezda uspiju da vrate starog Tompkinsa, biće veliko pojačanje za sledeću jesen. No, da vidimo prvo njegove role u finalu pred nama.

Partizan: Prva prilika za brejk!

Teže nego što se očekivalo, ali Partizan se plasirao u finale ABA lige i večeras kreće finalna serija u kojoj će pokušati da odbrani titulu osvojenu prošle sezone. Samo postoji jedna velika razlika, sada Crvena zvezda ima prednost domaćeg terena. To znači da ekipa Željka Obradovića mora da uradi nešto što do sada nikada nije – da savlada večitog rivala u Pioniru!
Treću sezonu zaredom gledamo viječiti derbi u finalu, a u prethodne dve crno-bijeli tim nikako nije uspio da razbije urok zvani Pionir. Od pet odigranih mečeva u Pioniru u okviru finalnih serija, Zvezda je slavila na svih pet, često i dvocifrenom razlikom. Prije dve sezone je Zvezda baš zbog prednosti domaćeg terena došla do titule jer je u paklu Pionira bila nepobjediva uprkos svim napadima iz Humske.
Ponovo će velika pažnja biti usmjerena baš na kapitena, jednog od rijetkih koji je odigrao sve pomenute utakmice u Pioniru. U toj grupi su još Zek Ledej, Aleksa Avramović i Alen Smailagić.
Čini se da baš kao što Partizan ne može da pobjedi, ni Panter nije bio u stanju da pruži najbolje partije na parketu dvorane koja sada nosi naziv po legendarnom stručnjaku Aleksandru Nikoliću. Zašto je to tako, verovatno samo zna Panter koji sasvim sigurno ulazi u ovu seriju sa ogromnim motivima, uostalo kao i ostatak tima Partizana.
Posebno se pamti prošla sezona kada je Panter igrao u strašnoj formi. Dominirao protiv svakoga, ali onda je u finalnoj seriji na dvije utakmice u Pioniru bio zaustavljen na 12, odnosno 10 poena sa vrlo lošim procentima šuta.
Morao je Partizan da se vrati u Arenu gdje se Panter oseća kao kod kuće i tada je eksplodirao, postigao 32 poena što je rekord finala ABA lige i tako obezbijedio titulu Partizanu posle 10 godina.
Sada će jednostavno morati da zaigra na najboljem mogućem nivou u Pioniru jer u suprotnom, Partizanu će posao biti neuporedivo teži.

Naš prijedlog:

Crvena zvezda kao favorit ulazi u ovaj meč, a kvota na njihov trijumf je 1.50 u MozzartBet kladionici. Trijumf gostiju plaća se kvotom 2.80.

Mišljenja smo da će prvi meč biti odigran na nešto manji broj poena, pa vam vam predlažemo igru UP- (granica 169.5) po kvoti 1.70 u MozzartBet kladionici. Iako su neke prethodne utakmice znale da se završe sa velikom razlikom kako u korist jedne tako i druge ekipe, mišljenja smo da Partizan večeras neće izgubiti sa razlikom većom od 8 poena, pa vam predlažemo igru H2 (8.5) po kvoti 1.60. Za vas koji jurite nešto veće kvote predlažemo igru 1&UP- po kvoti 2.50 takođe u MozzartBet kladionici.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.