Tiket dana: Poeni igrača

Pred nama je prva utakmica finala plej-ofa ABA lige. Ono što se znalo od početka, megdan će ponovo podeliti Crvena zvezda i Partizan, koji brani titulu. Međutim, sada je prednost domaćeg terena na strani Zvezde, a to je, pokazalo se, ogromna prednost. Nezahvalno je predviđati ishod, ali nije lako pogoditi ni ko će zablistati. Ipak, da pokušamo, ne bi li sve bilo zanimljivije za gledanje. kvote i granice važile su u trenutku sastavljanja predloga.

Miloš Teodosić (C. Zvezda) – Asistencije + (granica 5,5) @ 2.05 u MaxBet

Iskusni plejmejeker nije igrao mnogo u plej-ofu do sada, oporavljao se od povrede koju je zadobio u finšu Evrolige i ABA lige, a nije bilo ni potrebe da se previše zamara u kratkim serijama sa Studentskim Centrom i Megom. U tim se vratio mladi Topić pa će Sveropulos sada imati dosta opcija na mestu organizatora igre, pošto je uz ovu dvojicu tu i Dos Santos. Povređen je Adam Hanga, te to može biti mali problem. Teodosić će biti ekstremno motivisan, tako je uvek u derbiju, a energiju će dobiti sa tribina ”Pionira’. Uvek su asistemcije pravi izbor sa njega, a sada je granica, čini nam se, na niskih 5,5. Za (+) asistencije kvota je 2.05 u kladionici MaxBet.

Luka Mitrović (C. Zvezda) – Skokovi + (granica 4,5) @ 1.83 u MaxBet

Kapiten Zvezde je odlično započeo sezonu ali je u jednom momentu malo pao u formi. U drugom meču sa Megom je bio među boljima, ubacio je 10 koševa i uhvatio 8 lopti. Mitrović u Evroligi i u ABA ligi u proseku hvata 5 lopti, što je za njega možda malo, ali uzimajući u obzir rotaciju i vreme koje provodi na parketu, nije ni to loše. U plej-ofu u ABA ligi igrao je u proseku duže nego tokom regularne sezone kada je trener Sferopulos češće odmarao igrače koji su bili nosioci u Evroligi. I on je uvek posebno motivisan protiv Partizana i daje svoj makasimum. Možda ga nekad ne služi šut ali mu je energina na najvišem nivou i to pokazuje brojem skokova, kako defanzivnih, a još više ofanzivnih. Granica na skokove je na 4,5 a za (+) kvota je 1.83 u kladionici MaxBet.

Džejms Naneli (Partizan) – Poeni + (granica 11,5) @ 1.85 u MaxBet

Iskusni šuter Partizana dao je 19 poena u odluujućoj utakmici protiv Budućnosti i uz Avramovića je junak teške pobede aktuelnog šampiona. Navijači crno-belih i dalje pamte njegove važne šuteve iz prošle sezone, sećaju se Efesa, Splita, Studentskog Centra. Sve te njegove trojke na kraju su imale ogromnu važnost za titulu u ABA ligi i uspeh u Evroligi. Ova sezone je po brojkama još i bolja, Evroligu je završio sa 12,3 poena u proseku, dok je u ABA ligi u ligaškom delu bio na 9,5 da bi u plej-ofu taj prosek podigao na 11,8. Ovo je utakmica koju moraju da iznesu oni najiskusniji i najsmireniji igrači. Naneli i Panter znaju kako se igra u grotlu Pionira, dok to za, recimo, Dožera, Kaminskog, Smita jš uvek nepoznanica. Zato očekujemo dobru partiju Nanelija, granica za poene je na 11,5 a kvota za (+) je 1.85 u kladionici MaxBet.

Aleksa Avramović (Partizan) – Asistencije + (granica 2,5) @ 1.85 u MaxBet

Možda je ovo pravi meč za Aleksu Avramovića. Zna se da atmosfera inspiriše srpskog reprezentativca, bilo da je domaća ili neprijateljski raspoložena. Sada neće biti na njegovoj strani ali to ga sigurno neće ometati. Imo je turbulentnu sezonu, možda slabiju nego što se očekivalo posle sjajnih izdanja na Mundobasketu, ali izgleda da bi mogao da bude onaj pravi u finalu, a možda i na Olimpijskim Igrama. U trećem meču protiv Podgoričana ubacio je 20 poena, čime je ispravio svoj propust iz druge utakmice kada je promašio šut za pobedu u poslednjoj sekundi. Ove sezone plejmejker Partizana je u regularnom delu ABA lige ubacivao 11,2 poena a u plej-ofu je na 8,6 ali isključivo zbog slabog učinka protiv Igokee. Što se asistencija tiče nisu mu bile trejd markt, ali verujemo da može do barem tri u ovom meču. Granica za asistencije je na 2,5 a za (+) kvota je 1.85 u kladionici MaxBet.

Ukupna kvota na tiketu za ponedeljak u kladionici MaxBet iznosi 12.84.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.