MEČ DANA: Đirona – Viljareal: Domaćin juri drugo mesto, gosti ne odustaju od Evrope!

Đirona će u okviru 35. kola La Lige dočekati ekipu Viljareala, u meču u kom će pokušati da povrate drugu poziciju, dok će gosti pokušati da se izbore za mjesto koje vodi u Evropu naredne sezone. Utakmica je na programu od 22 časa.

Đirona: Istorijska sezona!

Imala je idealnu priliku Đirona da kapitalizuje pobjedu nad Barselonom u pretprošlom kolu i dodatno se primakne osiguravanju istorijskog drugog mjesta u domaćem prvenstvu, međutim u 99. minutu nadoknade je ostala bez tri boda na gostovanju Alavesu – 2:2 u prethodnom 34. kolu. Gol glavom vrijedan remija doneo je Jon Guridi kojem je to bio drugi pogodak na meču, a tek treći u sezoni čime je zavrijedeo epitet igrača utakmice, ali i omogućio sastavu Ćavija Ernandeza da eventualnim trijumfom nad Real Sosijedadom na tri kola pre kraja preskoči Đirona na tabeli.
U odličnoj formi je ovu utakmicu dočekao domaćin pošto je upisao tri uzastopne prvenstvene pobjede. Ipak, poneseni domaćini su se brzo “ohladili” kada je Erik Garsija već u četvrtom minutu zatresao mrežu Hesusa Ovona. Sve je u tim trenucima išlo na vodenicu gostujućeg sastava koji je držao sredinu terena, međutim kao grom iz vedra neba je došao udarac Jona Gurida koji je efektno pogodio za izjednačenje u 12. minutu. Bio je to drugi pogodak u poslednje tri utakmice za vezistu Alavesa.
Lopta se od tog trenutka više prebacila na dio terena koji brane fudbaleri Đirone. Izabranici trenera Mičela Sančeza nikako nisu mogli da naprave dobru šansu za prvog strijelca tima Artema Dobika, međutim i pored toga što je ostao bez gola na ovom susretu, Ukrajinac je uradio mnogo posla u zadržavanju lopte i konstruisanju napada. Stalno je imao nekog od protivničkih štopera na leđima.
Njegov posao je na minut do kraja prvog poluvremena preuzeo Jangel Erera koji je donio novo vođstvo Đironi u 44. minutu. Sa tim rezultatom se i otišlo na veliki odmor.
Imao je domaći sastav loptu u posijedu, krenuo je sa učestalim napadima, međutim sve je bilo beskorisno. I taman kada su svi iščekivali poslednji sudijski zvižduk, uslijedio je centaršut sa lijevog boka posle kojeg se nakon gužve u petercu najbolje snašao Guridi i glavom smjestio loptu u mrežu za frenetično slavlje domaćih pristalica.
Tako ni posle aprila 2018. godine, Đirona nije uspijela da slavi na stadionu Mendizoroza.

Viljareal: Da li su se kasno probudili?

Uspio je Viljareal da režira preokret na domaćem terenu u prethodnom kolu, duboko u sudijskoj nadoknadi stigne do pobjede nad Seviljom (3:2) i da ukaže na boljke rivala.
Bilo da je među stativama Niland, Dmitrović ili da stigne novi čuvar mreže, pred Kikeom Sančezom Floresom je kompleksan zadatak s obzirom na to da je njegov tim primio 49 golova na 35 utakmica te je u donjem domu Primere po ovom parametru.
U kojoj mjeri je raštimovana odbrana demonstrirala je Žuta podmornica u sudijskoj nadoknadi, pa ni poništen gol Teratsa u u 92. minutu nije bio dovoljna opomena i povod da se gosti probude što je kaznio Serlot pet minuta kasnije pogodivši za pobjedu domaćina.
Uspio je Norvežanin tako da ostavi u sijenci En Nesirija koji je dva puta donosio prednost domaćinu, pogocima u 26. i 44. minutu, ali su Serlot i Moskera umijeli da naplate greške odbrane gostiju i održe korak. Konačno, pogodak Norvežanina ostavio je domaćina u trci za evropske vize s obzirom na to da je Viljareal prišao Betisu na minus četiri, uz utakmicu više, tri kola prije kraja.
Žuta podmorinica je veoma loše ušla u ovu sezonu i jednostavno je prvu polovinu prespavala, pa će sada vrlo teško nadoknaditi sve te loše partije. Plasman u Evropu bi bio ogroman uspijeh za ovu ekipu koja svakako ima uspijeh za tako nešto, međutim veliki broj klubova je ove sezone pokazao mnogo više nego oni, što bi mogla da bude svojevrsna lekcija za njihv u sklapanju tima za narednu sezonu. Doduše, u finišu sezone Viljareal će imati najteži posao, pošto mu predstoje još susreti sa Đironom, Real Madridom i Osasunom.

Naš prijedlog:

Domaći tim kao favorit ulazi u ovaj meč, a kvota na njihov trijumf je 1.70 u MaxBet kladionici. Trijumf gostiju plaća se kvotom 4.30.

Efikasni mečevi su nešto na šta smo navikli u mečevima ove dvije ekipe, pa vam shodno tome predlažemo igru GG3+ po kvoti 1.57 u MaxBet kladionici. Takođe igra 4+ čini nam se veoma primamljivo, a kvota na ovu igru je 2.05. Iako je domaći tim odavno ostvario primarni cilj – plasman u Ligu šampiona – mišljenja smo da će do kraja sezone odigrati maskimalno fokusirano, te da će slaviti u ovom meču. Za vas koji jurite nešto veće kvote predlažemo igru 1&GG po kvoti 2.55 takođe u MaxBet kladionici.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.