TIP DANA: Totenhem – Mančester siti: Titula na talonu na Vajt Hart Lejnu!

U utorak je veoma zanimljiva ponuda za klađenje, a svakako, centralni meč se igra u Londonu gde će snage odmeriti Totenhem i Mančester siti.
Kako sada stvari stoje, sva je prilika da će nam ovaj duel i dati odgovor na pitanje ko će na kraju stići do naslova prvaka Engleske.
Početak susreta između dva ljuta rivala je zakazan za 21h.

Totenhem: Četiri vezana trijumfa u Premijer ligi na domaćem terenu protiv Građana!

Totenhem ne samo da prošle sezone nije uspeo da dođe do plasmana u neko od evropskih takmičenja, već je ova ekipa ostala i bez svog najboljeg igrača i dugogodišnjeg kapitena Hari Kejna, koji je prešao u Bajern iz Minhena.
Za novog trenera je u međuvremenu postavljen Postekoglu koji je briljirao na startu šampionata, i Totenhem se posle prvih nekoliko kola nalazio na prvom mestu na tabeli, a činilo se tada da je ova ekipa kadra ne samo za plasman u Ligu šampiona već i za borbu za naslov prvaka.
Olakšavajuća okolnost je naravno bila i to što tim iz Londona nije imao obaveza u evropskim takmičenjima, međutim, kako je vreme prolazilo tako je i ova ekipa pružala sve slabije partije, a tu posebno mislimo na drugi deo šampionata, pošto je na kraju prvog dela prvenstva Totenhem bio na poziciji koja vodi u Ligu šampiona, što je naravno i bio primarni cilj Pevaca.
Na dva kola pre kraja je situacija takva da se izabranici trenera Postekoglua nalaze na petom mestu na tabeli uz pet bodova manjka u odnosu na četvrtoplasiranu Aston Vilu, što će biti prednost koju ovaj tim neće moći nikako da stigne ukoliko izgubi večeras na svom stadionu od Mančester sitija, kome su usput bodovi neophodni u borbi za naslov prvaka Engleske.
Na poslednjih pet mečeva u najkvalitetnijoj ligi na svetu, tim sa Vajt Hart Lejna je ostvario samo jedan trijumf uz čak četiri poraza, čime je ovaj tim praktično sam sebe izbacio iz igre za plasman u elitnom takmičenju.
U prošlom kolu je klub iz prestonice Engleske konačno ostvario jedan trijumf i to na svom stadionu protiv Barnlija, a taj duel je završen rezultatom 2:1.
Ono što je veoma interesantno kada je u pitanju ovaj duel između Totenhema i Mančester sitija je podatak da su Pevci na četiri poslednja prvenstvena susreta koja su odigrana na njihovom stadionu ostvarili isto toliko trijumfa, a videćemo da li će to biti slučaj i večeras, a ukoliko tako bude, to će gotovo sigurno značiti da će Arsenal postati novi šampion Engleske, koji je inače Totenhemov najljući rival.
Kada se radi o partijama na domaćem terenu do sada su Postekogluovi puleni odigrali osamnaest susreta na svom stadionu i ostvarili trinaest trijumfa, uz pet poraza, bez remija.

Mančester siti: Meč sezone za Siti!

Sitijeva prošla sezona je bila fenomenalna, pošto su Građani stigli do trofeja u Ligi šampiona, Premijer ligi, FA Kupu, Superkupu Evrope i na Svetskom klupskom prvenstvu, pa je teško reći da je sezona mogla da bude bolja.
Primarni cilj je bilo ponovno osvajanje Lige šampiona, ali i nastavak dominacije u engleskoj Premijer ligi, uz konstataciju da je pred početak ove sezone stiglo nekoliko veoma interesantnih fudbalera, a da je na sve sačuvana okosnica šampionskog tima iz prošle godine, ako izuzmemo odlazak Gindogana u Barselonu.
Ponovo puleni Pepa Gvardiole nisu na najbolji mogući način ušli u sezonu, pa je ovaj tim morao da juri prednost, pre svih Liverpula i Arsenala, međutim u drugom delu šampionata su stvari došle na svoje, pa se u ovom trenutku Građani nalaze na drugom mestu na tabeli, uz bod manjka u odnosu na prvoplasirani Arsenal, međutim, Tobdžije imaju meč viška, što znači da bi Siti eventualnim trijumfom na ovom duelu stigao do dva boda viška uoči poslednjeg kola, u kom će aktuelni šampion Engleske na svom stadionu odmeriti snage protiv Vest Hema, i gde bi se sve osim sigurnog trijumfa Sitija smatralo pravom senzacijom, pogotovu što tim iz Londona više ne može da se uključi u borbu za plasman u evropska takmičenja.
Kada je to bilo najpotrebnije, Građani su pružili svoje najbolje partije, a na pet poslednjih mečeva ova ekipa je ostvarila isto toliko trijumfa, i zanimljivo je da su svih pet bili poprilično ubedljivi.
U prošlom kolu je tim sa Etihada bio bolji na gostovanju od Fulama, a taj meč na Krejven Kotidžu je završen pobedom gostiju od 0:4.
Pre toga su Haland i drugarili slavili na svom stadionu protiv Vulverhemptona, kada je bilo takođe ubedljivih 5:1.
Naravno, ne smemo zaboraviti da Mančester siti uskoro očekuje i veliko finale FA Kupa, u kom će ovaj tim ponovo odmeriti snage protiv Mančester junajteda, što će biti repriza prošlosezonskog finala, u kom su Građani bili bolji.
Nažalost, u Ligi šampiona puleni Pepa Gvardiole nisu uspeli da dođu do svog drugog uzastopnog plasmana u veliko finale, pošto je engleski predstavnik u četvrtfinalu eliminisan od Real Madrida i to nakon slabijeg izvođenja jedanaesteraca, pa će fokus do kraja sezone biti na Premijer ligi, ali i na pomenutom finalu FA Kupa.

Naš predlog

Kao što smo već napomenuli, ovo je meč sezone za Siti, pošto pobeda gotovo sigurno donosi šampionsku titulu, pa vam zbog svega toga i savetujemo da se opredelite za prelaz 2-2 koji kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.86.

Logično je da će Građani od prvog minuta krenuti efikasno ka golu Totenhema, međutim, i bez toga smo poprilično ubeđeni da će nam ovaj duel u prvom delu igre doneti makar dva pogotka zbog čega vam savetujemo da se fokusirate na igru I2+ uz kvotu 1.91.

Generalno, sigurno je da se Totenhem neće tako lako predati na ovom duelu, ali je jasno koliki je ulog za pulene Pepa Gvardiole, i sigurno je da jedan takav tim ne sme sebi da dozvoli da dva kola pre kraja kiksne na gostovanju kod Pevaca koji igraju izuzetno promenljivo u drugom delu šampionata, pa vam predlažemo da probate sa kombinacijom igara 2&3+ uz kvotu 1.65 u Meridianu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.