Najava i analiza: La Liga, 36. kolo: Još samo tri kola do kraja!

Od večeras su na programu mečevi 36. kola španske La Lige, koje nam sa sobom donosi pregršt veoma zanimljivih susreta. Dosta stvari je poznato, pa je tako Real Madrid novi šampion Španije, u Ligu šampiona će Đirona, Barselona i najverovatnije Atletiko Madrid, a u evropska takmičenja bi trebalo još da se plasiraju Bilbao, Betis i Sosijedad.
Što se tiče selidbe u niži rang, Almerija je odavno ispala, kao i Granada, a na pravom putu da im se priduži je i Kadiz, koji se trenutno nalazi na osamnaestom mestu na tabeli uz pet bodova manjka u odnosu na sedamnaestoplasiranu Seltu iz Viga, što je ogromna bodovna razlika na samo tri kola do kraja.
Najzanimljiviji meč ovog kola se igra u Baskiji gde će Atletik Bilbao ugostiti Sevilju. Real Madrid čeka na svom stadionu ekipu Alavesa, dok će potencijalno veoma interesantan meč biti odigran u Kataloniji gde će Đirona ugostiti Viljareal.
Barsa takođe ne bi smela da ima previše problema na gostovanju kod odavno prežaljene Almerije dok se premijerni duel ovog kola igra u Pamploni gde će snage odmeriti Osasuna i Majorka
.

Osasuna – Majorka – 1 @ 2.80 u Mozzartbet

Premijerni duel ovog kola se igra u Pamploni, gde će Osasuna dočekati Majorku. Još jedna solidna sezona za Osasunu, koja je došla do svog primarnog cilja, a to je naravno opstanak u društvu najboljih.
Trenutno je ova ekipa stacionirana na trinaestom mestu na tabeli a u prošlom kolu je Osasuna remizirala na gostovanju kod Bilbaa, i to nakon primljenog pogotka u poslednjim trenucima susreta.
Majorka je sa druge strane u prošlom kolu ostvarila svoj verovatno i najvažniji trijumf u ovogodišnjem izdanju španskog fudbala, i to na svom stadionu protiv Las Palmasa, pa sada ova ekipa ima čak četiri boda viška u odnosu na najugroženije timove na tabeli i opstanak je veoma blizu.
Osasuna želi da malo popravi utisak nakon loših partija u poslednje vreme, zbog čega vam savetujemo da okušate sreću sa jedinicom za koju je kladionica Mozzartbet pripremila koeficijent 2.80.

Real Madrid – Alaves – 3+ @ 1.48 u Primobet

Real Madrid je najviše pokazao u dosadašnjem toku šampionata i na kraju su Madriđani potpuno zasluženo stigli do novog naslova prvaka. Pored toga, kraljevski klub je veliki favorit i u predstojećem finalu Lige šampiona, gde će ova ekipa odmeriti snage protiv Borusije iz Dortmunda.
U prošlom kolu La Lige izabranici Karla Ančelotija su bez većih problema slavili na gostovanju kod Granade, a taj meč je završen rezultatom 0:4.
U goste im ovog puta stiže Alaves, koji je odavno ispunio svoj primarni cilj, a svakako da je ovo bila jedna od boljih sezona nekadašnjeg finaliste Liga Evrope u elitnom rangu španskog fudbala. Na poslednja četiri duela je ovaj tim neporažen, a u tom periodu je Alaves ostvario čak tri trijumfa uz remi u prošlom kolu protiv sjajne Đirone.
Sve miriše na dosta pogodaka, pa vam savetujemo da se opredelite za igru 3+ koju kladionica Primobet plaća sa kvotom 1.48.

Đirona – Viljareal – 1 @ 1.70 u Superbet

Malo ko se nadao da će Đirona ovako dobro izgledati u ovogodišnjem izdanju elitnog ranga španskog fudbala, ali je trenutno situacija takva da se ova ekipa nalazi na odličnom trećem mestu na tabeli što znači da ćemo Katalonce naredne sezone gledati u Ligi šampiona.
Nažalost, u prošlom kolu je ova ekipa samo remizirala protiv Alavesa, pa je Barselona posle pobede nad Sosijedadom došla do druge pozicije na tabeli, i svakako da će hit ovogodišnjeg izdanja La Lige dati sve od sebe da na kraju dođe do vicešampionske titule.
Viljareal je dosta popravio utisak od sa početka sezone, međutim, to po svemu sudeći neće biti dovoljno za plasman u evropska takmičenja. U prošlom kolu je “žuta podmornica” u jednom fantastičnom duelu slavila na svom stadionu protiv Sevilje, kada je bilo 3:2.
Ipak, prednost na ovom duelu dajemo Đironi koja blista na svom stadionu pa predlažemo da se oprobate sa jedinicom uz kvotu 1.70 u Superbetu.

Rajo Valjekano – Granada – 3+ @ 2.08 u Primobet

Rajo Valjekano je u ovom trenutku plasiran na šesnaestom mestu na tabeli i ukoliko se nešto nepredviđeno u poslednja tri kola ne dogodi, tim iz Valjehasa ćemo i naredne sezone gledati u najkvalitetnijem rangu španskog fudbala.
U prošlom kolu su Falkao i drugari uspeli da odole na teškom gostovanju kod Valensije, a taj meč na Mestalji je završen bez pogodaka.
Nažalost, Granadu ćemo ponovo sledeće sezone gledati u Segundi, pošto je ova ekipa stacionirana na preetposlednjem mestu na tabeli. U prošlom kolu je budući drugoligaš doživeo težak poraz na svom stadionu od Real Madrida, a taj meč je završen rezultatom 0:4.
Deluje da bi vrlo lako i ovde mogli da prisustvujemo velikom broju pogodaka, pa savetujemo da se oprobate sa igrom 3+ koju kladionica Primobet plaća sa kvotom 2.08.

Sevilja – Kadiz – X2 @ 1.89 u Mozzartbet

Sevilja je dobrano razočarala svoje najvernije navijače ove sezone, mada je situacija trenutno još i dobra, pošto je poznato da su se Andalužani u jednom trenutku grčevito borili za opstanak u društvu najboljih.
Sada, na tri kola pre kraja, još uvek aktuelni osvajač Liga Evrope se nalazi na dvanaestom mestu na tabeli, i nažalost Berberine naredne sezone nećemo imati prilike da gledamo u evropskim takmičenjima.
U prošlom kolu su Andalužani poraženi na gostovanju kod Viljareala, a taj duel je završen rezultatom 2:3.
Kadizu su bodovi preko potrebni, pošto se trenutno ovaj tim nalazi na osamnaestom mestu na tabeli, uz čak pet bodova manjka u odnosu na Seltu, koja je stacionirana na poslednjoj bezbednoj poziciji u ligi.
U prošlom kolu je ova ekipa slavila na svom stadionu protiv Hetafea, u meču koji je završen minimalnim trijumfom domaćina.
Bodovi su potrebniji gostima, pa vam hrabro predlažemo da se fokusirate na duplu šansu X2 uz kvotu 1.89 u Mozzartu.

Selta – Atletik Bilbao – 1 @ 2.60 u Superbet

Fudbaleri Selte još uvek nisu prebrinuli sve muke oko opstanka, i na prvi pogled deluje da će dosta zavisiti od ovog duela protiv Bilbaa na domaćem terenu.
Naime, trenutno klub iz Viga ima pet bodova viška u odnosu na Kadiz, međutim, ukoliko ta ekipa pobedi u ovom kolu, a Selta izgubi, prednost će biti smanjena na samo dva boda, i to na dva kola pre kraja šampionata, a sigurno je da će svi u klubu dati sve od sebe da sve to izbegnu. U prošlom kolu je tim iz Galicije poražen na gostovanju kod Atletiko Madrida, a taj meč je završen rezultatom 1:0.
Atletik Bilbao je praktično remijem u prošlom kolu protiv Osasune izgubio sve šanse da se domogne plasmana u Ligu šampiona, ali i peto mesto i Liga Evrope nisu za potcenjivanje, pogotovu što španski predstavnik ove sezone nije nastupao u evropskim takmičenjima.
Selta je pod moranjem pa vam hrabro preporučujemo da se opredelite za jedinicu, a sve to uz fantastičnu kvotu 2.60 u Superbetu.

Hetafe – Atletiko Madrid – 3+ @ 2.15 u Primobet

Hetafe je ovu sezonu odigrao na veoma visokom nivou, a svakako da je najbitnije to što se opstanak ovog tima ni u jednom trenutku nije ni doveo u pitanje, a svakako da je to primarni cilj godinama unazad.
Na tri kola pre kraja tim iz predgrađa Madrida je stacioniran na desetom mestu na tabeli, a u prošlom kolu je ova ekipa tesno poražena na gostovanju kod Kadiza, kada je bilo 1:0.
Sa druge strane, nije da su Madriđani briljirali ove sezone, ali je ponovo ova ekipa praktično bez dosta muke stigla do četvrte pozicije i plasmana u najkvalitetnije evropsko klupsko takmičenje. Trenutno Jorgandžije imaju čak osam bodova viška u odnosu na Atletik Bilbao, i nije realno da Baskijci ugroze tu prednost, pa je i četa Čola Simeonea ostvarila svoj primarni cilj za ovu sezonu.
Sva je prilika da nas očekuje jedan veoma otvoren meč gde golova neće manjkati, pa vam predlažemo da se oprobate sa igrom 3+ koju kladionica Primobet plaća sa kvotom 2.15.

Las Palmas – Betis – GG @ 1.78 u Maxbet

Las Palmas se dosta dobro pokazao u svojoj povratničkoj sezoni u najkvalitetnijem rangu španskog fudbala, pošto se trenutno ova ekipa nalazi na četrnaestom mestu na tabeli i samo jedan bod nedostaje kako bi klub sa Kanarskih ostvrva i definitivno obezbedio opstanak u društvu najboljih.
Nažalost, Las Palmas igra jako loše u poslednje vreme, međutim, ne smemo zaboraviti perfektne partije ovog tima u prvom delu sezone.
Sa druge strane, Betis je trenutno glavni kandidat za plasman u Ligu Evrope, međutim iz prikrajka opasno vreba Sosijedad koji ima samo bod manje.
U prošlom kolu su Andalužani ostvarili izuzetno važan trijumf na svom stadionu protiv Almerije, a taj meč je završen rezultatom 3:2, ali je utisak da Betis ovog puta ima dosta teži posao.
Najrealnije je da će i jedni i drugi postići makar po jedan pogodak, pa vam savetujemo da se oprobate sa igrom GG uz kvotu 1.78 u Maxbetu.

Almerija – Barselona – 4+ @ 1.85 u Primobet

Jedan od poslednjih mečeva 36. kola elitnog ranga španskog fudbala se igra u Almeriji, gde će istoimena ekipa ugostiti Barselonu.
Nažalost, domaću ekipu ćemo naredne sezone gledati u Segundi, i to potpuno zasluženo, pošto je ova simpatična ekipa od prvog do poslednjeg kola pružila daleko najmanje od svih timova u La Ligi.
U prošlom kolu je Almerija u jednom fantastičnom duelu poražena na gostovanju kod Betisa, a taj susret u Andaluziji je završen rezultatom 3:2.
Barsa je pobedom u prošlom kolu nad Sosijedadom (2:0) stigla do pozicije broj dva, i svakako da će Katalonci dati sve od sebe da na kraju dođu do te pozicije a samim tim i vicešampionske titule.
Almerija želi da ostavi što bolji utisak na ovom duelu, ali je Barsa izraziti favorit, i vrlo lako bi mogli da prisustvujemo pravoj goledi pa savetujemo igru 4+ uz kvotu 1.85 u Primobetu.

Real Sosijedad – Valensija – GG @ 2.10 u Maxbet

Real Sosijedad nije uspeo da ponovi prošlu sezonu, mada to ruku na srce nije bilo ni realno, pošto je tim iz San Sebastijana stigao do plasmana u Ligu šampiona, ali ne samo to, već i uspeo da stigne do plasmana u osminu finala.
U ovom trenutku se tim sa Anoete nalazi na sedmom mestu na tabeli uz samo bod manjka u odnosu na Betis, a primarni cilj biće pozicija broj šest, koja na kraju donosi plasman u Ligu Evrope, za razliku od sedmog mesta koje je dovoljno za učešće u trećem po kvalitetu evropskom klupskom takmičenju.
U prošlom kolu je ova ekipa poražena na gostovanju kod Barselone, a taj meč je završen rezultatom 2:0.
Valensija je u prošlom kolu propustila lepu priliku da se umeša u borbu za mesto koje vodi u Evropu, pošto je ova ekipa na svom stadionu samo remizirala protiv Rajo Valjekana, kada mimo svih očekivanja nije bilo ni pogodaka.
Na ovom duelu će ih po našem mišljenju i te kako biti, i to na obe strane, pa vam savetujemo da se oprobate sa igrom GG uz kvotu 2.10 u Maxbetu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.