TIP DANA: Brajton – Čelsi: Plavci na korak od povratka u Evropu!

Polako ali sigurno se one najkvalitetnije lige u Evropi bliže svom kraju, a taj slučaj je i sa engleskom Premijer ligom.
Za vas smo ovog puta u moru zanimljivih susreta analizirali meč koji će biti odigran na “Ameksu” gde će fudbaleri Brajtona ugostiti Čelsi.
Početak susreta između ova dva tima je zakazan za 20 časova i 45 minuta.

Brajton: Da li je ova ekipa mogla više?

Poznato je da je Brajton prošle sezone igrao na veoma visokom nivou, pa je tako ova ekipa uspela da dođe do plasmana u Ligu Evrope.
Kada smo se već dotakli drugog po kvalitetu evropskog klupskog takmičenja, moramo napomenuti da je engleski predstavnik koji je bio stacioniran u jednoj veoma teškoj grupi, u kojoj su pored ovog tima tu još bili i Marsej, Ajaks i AEK, završio na prvom mestu na tabeli, što automatski u Ligi Evrope donosi i direktan plasman u osminu finala, za razliku od drugoplasirane ekipe koja ide u šesnastinu finala.
Ruku na srce, utisak je da izabranici Roberta De Zerbija nisu imali sreće ni na žrebu, pošto su izvukli Romu, koja je baš u tim trenucima prodisala, pošto je na klupu ovog tima seo Daniijele De Rosi.
Stvari su praktično bile poznate već posle prvog meča na Olimpiku, koji je italijanski predstavnik rešio u svoju korist sa više nego ubedljivih 4:0, dok je u revanšu Brajton uspeo da slavi sa minimalnim rezultatom, što naravno nije bilo dovoljno za prolazak u četvrtfinale drugog po kvalitetu evropskog klupskog takmičenja.
Kada je u pitanju Premijer liga, treba biti realan pa reći da Brajton ni blizu ne igra onako dobro kao što je to bio slučaj prošle sezone, iako je bilo i nekih blistavih partija.
U ovom trenutku se popularni Galebovi nalaze na sredini tabele, odnosno na desetoj poziciji, uz četiri boda manjka u odnosu na devetoplasirani Vest Hem i sada je već izvesno da Brajton naredne sezone nećemo gledati u Evropi, što i jeste bio primarni cilj pre početka šampionata.
Na poslednjih pet mečeva u elitnom rangu engleskog fudbala, izabranici trenera De Zerbija su ostvarili samo jedan trijumf i to protiv Aston Vile na svom terenu, uz dva remija i isto toliko poraza.
U prošlom kolu su Galebovi remizirali na gostovanju kod Njukasla, a taj susret na Sent Džejms Parku je završen rezultatom 1:1, uz konstataciju da smo oba pogotka videli u prvom delu igre, ali i da su Svrake bile daleko bolji rival na terenu.
Kada se radi o partijama na domaćem terenu do sada je Brajton odigrao sedamnaest mečeva na svom stadionu i ostvario osam trijumfa, šest remija i samo tri poraza, pa se stiče utisak da će ovaj tim imati čemu da se nada i na duelu protiv Čelsija, koji u poslednje vreme igra na veoma visokom nivou.
U prvom delu šampionata su ova dva tima odigrala jedan veoma zanimljiv susret na Stamford Bridžu na kom smo videli čak pet pogodaka, a na kraju je bilo 3:2 za Plavce.

Čelsi: I pored očajnih partija, Plavci i dalje u igri za Evropu!

Čelsi je katastrofalno startovao sezonu i već posle prvih par mečeva je bilo jasno da neće biti ništa od borbe za naslov prvaka, koja se sa Stamford Bridža najavljivala.
Pred početak šampionata je za novog trenera imenovan Maurisio Poketino, a primarni cilj je bio povratak u najkvalitetnije evropsko klupsko takmičenje, međutim, ni od toga nažalost neće biti ništa.
U ovom trenutku se nekadašnji šampion Evrope nalazi na sedmom mestu na tabeli uz isti broj bodova kao i šestoplasirani Njukasl, a dobro poznato je da to šesto mesto na kraju šampionata donosi plasman u kvalifikacije za Ligu konferecija, što naravno nije nešto što bi zadovoljilo ambicije Plavaca pre početka šampionata, međutim, u ovoj situaciji, i nakon svih turbulencija koje je ova ekipa imala ove sezone, bi ta šesta pozicija bila svakako sjajna stvar.
Deluje da je tim iz Londona tek u drugom delu šampionata pokazao zašto slovi za verovatno i najtalentovaniju ekipu u Evropi, pošto je poznato da nekadašnji šampion Evrope ima veoma mladu ekipu.
Uzmimo za primer i poslednji meč u Premijer ligi, na kom je ova ekipa savladala Notingem Forest sa 2:3. Samo Tijago Silva je u prvih jedanaest igrača imao više od 25 godina, a prosek će naredne sezone biti još i manji, pošto će vremešni brazilski internacionalac napustiti klub.
Nema nikakve sumnje da je pred Plavcima svetla budućnost, međutim, treba i sačuvati sve ove igrače na okupu, ali ako uzmemo u obzir da je vlasnik Čelsija Tod Boli jedan od najbogatijih ljudi na svetu, to ne bi smelo da se dovede u pitanje.
Kao što smo već napomenuli, u prošlom kolu je tim sa Stamford Bridža slavio na gostovanju kod Notingem Foresta, i to nakon preokreta koji su kreirali Sterling i Džekson, pa je plasman u Evropu veoma blizu, pogotovu što Njukasl u ovom kolu gostuje kod Mančester Junajteda.
Generalno, u poslednje vreme izabranici Maurisija Poketina igraju veoma dobro, pa je tako ovaj tim na tri poslednja duela u prvenstvu ostvario isto toliko trijumfa.
Pre tog trijumfa u prošlom kolu, Plavci su na svom stadionu demolirali Vest Hem sa više nego ubedljivih 5:0, uz dva gola Džeksona koji u poslednje vreme igra na veoma visokom nivou.
Kada se radi o partijama na strani, do sada je nekadašnji šampion Evrope odigrao osamnaest mečeva i ostvario šest trijumfa, pet remija, ali i sedam poraza, uz konstataciju da je klub iz prestonice Engleske poslednji poraz na strani doživeo krajem prošlog meseca protiv Arsenala, kada je bilo čak 5:0.

Naš predlog

Pre svega, smatramo da će nam ovaj duel na Ameksu doneti pregršt pogodaka, pa vam toplo preporučujemo da se oprobate sa igrom 4+ koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 2.00.

Kao što smo već napomenuli, Čelsiju su bodovi preko potrebni u borbi za plasman u evropska takmičenja, a mišljenja smo da će Plavci i doći do trijumfa na jednom od najtežih gostovanja u Premijer ligi, pa vam hrabro preporučujemo da okušate sreću sa 2, za koju je Meridianbet odredio koeficijent 2.05.

Za kraj, smatramo da će tim sa Stamford Bridža dosta lakše nego što to svi očekuju postići makar dva pogotka, pa vam predlažemo da fokus usmerite na igru G2+, a sve to uz kvotu 1.64.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.