DERBI DANA: Atalanta – Juventus: Dva trofeja i plasman u Ligu šampiona, mogu to Gasperinijevi momci!

U sredu je fenomenalna ponuda za klađenje, a ovaj dan nam između ostalog donosi i veliko finale italijanskog Kupa u kom će snage odmeriti Atalanta i Juventus.
Početak duela između ova dva tima je na programu od 21h
.

Atalanta: Tim iz Bergama juri svoj drugi trofej u Kupu!

Atalanta je ponovo uspela da oduševi Evropu sa spektakularnim partijama, a kako sada stvari stoje vrlo lako bi se moglo desiti da ovo bude najuspešnija sezona u istoriji ovog kluba koji je osnovan 1907. godine, a koji do sada od trofeja u svojim vitrinama ima jedan italijanski Kup, još davne 1963. godine, ali i čak šest naslova prvaka Serije B, uz konstataciju da je to poslednji put bio slučaj 2011. godine.
Iako je maj mesec kada se uglavnom sabiraju utisci, tim iz Bergama je i dalje u igri za dva trofeja, i to u Ligi Evrope, ali i u italijanskom Kupu.
Pre svega, u drugom po kvalitetu evropskom klupskom takmičenju popularna Boginja igra na veoma visokom nivou, o čemu najbolje svedoči i plasman u veliko finale gde će italijanski predstavnik odmeriti snage sa Leverkuzenom, koji kako sada stvari stoje vrlo verovatno trenutno igra i najlepši fudbal u Evropi.
Biće to sasvim sigurno jedno spektakularno finale, a na putu do istog tim iz Bergama je eliminisao timove poput Sportinga, Liverpula i Marseja, pa je sigurno da ni novom nemačkom prvaku neće biti nimalo lako.
Pored briljantnih partija u Ligi Evrope, izabranici Đanpjera Gasperinija blistaju i u italijanskom Kupu, gde je ovaj tim preko Fiorentine uspeo da stigne do plasmana u veliko finale, a tu će protivnik biti slavni Juventus koji u drugom delu sezone igra ispod svih očekivanja, i na prvi pogled deluje da Atalanta ima veliku priliku da stigne do svog drugog trofeja u istoriji.
Najzad, kada je Serija A u pitanju, Atalanta se trenutno nalazi na petom mestu na tabeli koje na kraju šampionata donosi plasman u Ligu šampiona, a u prošlom kolu je klub iz Bergama u direktnom duelu bio bolji od šestoplasirane Rome, koja je savladana na domaćem terenu sa 2:1, pa ako na sve to dodamo i da Atalanta ima meč manjka u odnosu na Rimljane, dolazimo do zaključka da je popularna Boginja veoma blizu povratku u elitno evropsko takmičenje.
Poslednji poraz u svim takmičenjima je Atalanta doživela još sredinom aprila u revanš meču četvrtfinala Liga Evrope od Liverpula na svom stadionu, kada je bilo 0:1, međutim taj poraz nije previše zasmetao nikome u klubu, pošto je prvi četvrtfinalni duel italijanski predstavnik dobio rezultatom 0:3.

Juventus: Ogromni problemi u poslednje vreme!

Kada se podvuče paralela, a svakako da je vreme za to, utisak je da Stara dama nije imala ni previše sreće ove sezone.
To pre svega mislimo zbog ogromnog broja povređenih fudbalera, ali i zbog dva velika peha koja su ovaj tim zadesila odmah na startu ovogodišnjeg izdanja Serije A.
Naime, prvo je Pol Pogba suspendovan zbog korišćenja nedozvoljenih sredstava, a potom je i Fađoli dobio sedmomesečnu suspenziju zbog učestvovanja u klađenju, što praktično znači da Alegri na oba fudbalera nije mogao da računa odmah na početku prvenstva, a da to nije bilo zbog povrede.
Start je bio fenomenalan, iako je malo ko to mogao da pretpostavi nakon ovih nemilih događaja, ali sve do kraja prvog dela šampionatata je klub bio rame uz rame sa prvoplasiranim Interom.
Međutim, iako su italijanski mediji pominjali da je Juventus ravnopravan kandidat za Skudeto, Masimilijano Alegri je još tada pričao da je realni cilj ovog tima plasman u Ligu šampiona, i sva je prilika da je iskusni italijanski stručnjak bio u pravu.
U ovom trenutku, na dva kola pre kraja se Stara dama nalazi na četvrtom mestu na tabeli uz čak sedam bodova viška u odnosu na šestoplasiranu Romu, pa je na dva kola pre kraja i definitivno poznato da će Juve nakon godinu dana pauze naredne sezone igrati u najkvalitetnijem evropskom klupskom takmičenju, što i jeste bio primarni cilj.
Ipak, treba biti realan pa reći da tim iz Torina igra katastrofalno u poslednje vreme, a to se možda i najbolje videlo u prošlom kolu kada je ova ekipa samo remizirala na svom stadionu protiv Salernitane, kada je bilo 1:1, uz podatak da je tim sa juga Italije odavno ispao iz elitnog ranga italijanskog fudbala.
Na poslednjih pet mečeva u Seriji A puleni Masimilijana Alegrija su isto toliko puta remizirali, a poslednju pobedu u šampionatu je ova ekipa ostvarila još početkom prošlog meseca na svom stadionu protiv Fiorentine kada je bilo 1:0.
Jedina svetla tačka ekipe iz Torina ove sezone su nastupi u italijanskom Kupu gde je ova ekipa uspela da dođe do plasmana u finale, a sve to nakon trijumfa u polufinalu nad ekipom Lacija, koja pruža odlične partije od kako je na klupi ovog tima seo Igor Tudor. Prvi duel u Torinu je završen pobedom Juvea od 2:0, da bi u revanšu Lacijali slavili sa 2:1, što je bilo dovoljno za plasman u veliko finale i biće to lepa prilika da klub iz Torina koliko toliko spase ovu jako lošu sezonu.

Naš predlog

Iako Juventus ima daleko više iskustva kada su ovakvi mečevi u pitanju, prednost na ovom duelu ipak dajemo Atalanti, koja igra na veoma visokom nivou u poslednje vreme, a na sve to izabranici Đanpjera Gasperinija će dati sve od sebe da dođu do svog drugog trofeja u Kupu, pa vam hrabro preporučujemo da odigrate 2 za koju je kladionica Meridianbet odredila koeficijent 2.70.

Smatramo da je dupla šansa na tim iz Bergama X2 takođe veoma pristojna, pošto je kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.46.

Finalni dueli italijanskog Kupa nam retko kada donose dosta pogodaka, pa nije isključeno da tako bude i ovog puta, i smatramo da je možda i idealno da se oprobate sa igrom 0-2 gola za koju je kladionica Meridianbet odredila koeficijent 1.61.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.