MEČ DANA: Rijeka – Dinamo: Rujevica je mesto konačnog obračuna za ovu sezonu!

Rijeka će u okviru revanš meča finala kupa Hrvatske na Rujevici dočekati Dinamo. Prvi meč koji je odigran u Zagrebu je završen bez pogodaka, pa je u večerašnjem meču sve otvoreno. Dinamo je nedavno slavio upravo na Rujevici u meču koji je riješio šampiona, te sada ima priliku obezbijediti još jedan trofej na ovom stadionu. Utakmica je na programu od 18 časova.

Rijeka: Kup kao nagrada za vrlo dobru sezonu!

Glavna nagrada otišla je na Maksimir. Titula nije promjenila vlasnika, Dinamo je ostao viječiti vladar hrvatskog fudbala, iako je Rijeka prijetila i igrala najdopadljivije. Na Rujevici je u direktnom obračunu ispustila gol prednosti, zagrebački klub odnio je sve, a večeras će se vratiti na isto mjesto sa namerom da dovrši posao. Na domaćinima je da im to onemoguće.
Emotivno i psihološki uništeni posle poraza u derbiju sa Dinamom, Riječani su još jednom nakon poklekli. Varaždin je slavio na svom terenu sa 3:1. Zanimjivo da je Sopić napravio čak devet promjena u startnih 11 u odnosu na derbi s Dinamom. Konkretno, samo su golman Labrović i vezista Lindon Selahi počeli u oba susreta.
I ovaj podatak govori kako se Rijeka već tada okrenula kupu. Rijeka će po treći put otkako je uzela poslednju titulu 2017. završiti iza Modrih u HNL-u, ali će imati šansu da popravi utisak iz poslednjih nekoliko nedelja u finalu kupa Hrvatske.
U prvom meču su uspijeli da izbore pozitivan rezultat, iako su odigrali utakmicu bez mnogo prilika, a sigurno je da će domaći navijači prepoznati momenat i ponovo napuniti kultnu Rujevicu.
Težište igre Rijeke u tom meču bilo je na desnoj strani, pokušavali su tamo da sarađuju Marko Pašalić i Franjo Ivanović, koga je u nastavku zamjenio Mirko Marić, ali gosti nisu bili na bogzna kakvom dobitku. Nije probojan na suprotnoj strani bio ni Marko Pjaca. Zapravo, najviše je pokazao najbolji kreator tima – Toni Fruk.
Prvi asistent Rijeke je u drugom poluvremenu prodrmao stativu, bila je to najbolja šansa za ekipu Željka Sopića. Tukao je sa preko 20 metara u suprotan ugao, malo ga je dijelilo od pogotka.
Trener Rijeke Željko Sopić večeras može da računa na sve igrače. Marko Pjaca bi trebalo da bude najveća opasnost po nekadašnji klub.

Dinamo: Dupla kruna za kraj još jedne uspiješne sezone!

Činilo se prošlog mjeseca da će šampionski pehar konačno da se preseli iz bogatih vitrina Maksimira, ali Rijeka je u pala kada je najpotrebnije, pa je “vječiti” prvak Hrvatske trijumfom u direktnom obračunu na Rujevici prije 15 dana i nakon toga pobjedom protiv Osijeka na svom terenu, opet na tronu. Timu Željka Sopića je ostala utiješna borba za pehar u Kupu Hrvatske, a rival su opet Modri Sergeja Jakirovića.
Posle proslave titule na Maksimiru lakše se diše za Dinamo, ali cilj je dupla kruna i na kraju jedna od uspiješnijih sezona kluba u ovoj deceniji. Prezimilo se i u Evropi. U tom ključnom meču za titulu prije petnaestak dana na Rujevici, Dinamo je posle preokreta slavio u gradu na Kvarneru sa 2:1, i to posle preokreta u finišu. Prvo je Bruno Petković fantastičnim udarcem iz slobodnog udarca zaledio Riječane, da bi Albanac Hodža doneo zlata vrijedna tri boda.
Sve oči navijača Dinama biće uperene u hrvatskog reprezentativca Bruna Petkovića, koji igra sezonu karijere i najzaslužniji je za titulu. Teško će i naredne sezone da ostane na Maksimiru. Na lijevoj strani Dinama igraće Takuja Ogivara, koji je bio jedan od junaka pobjede na Rujevici, ušao je s klupe i asistirao Hodži za pogodak. Bio je odličan i protiv Osijeka, pa je vjerovatno izborio mjesto u startnih 11. Isto tako, logično bi bilo da među starterima bude i Albanac Hodža. Bio je junak na Rujevici, postigao gol za pobjedu na Rujevici, a protiv Osijeka je iznudio crveni karton Duartea.
Štoperski par bi trebalo da čine Stefan Ristovski i Kevin Theofil, desno bi u toj formaciji onda zaigrao Pjer Gabrijel. Jedina nedoumica bilo bi desno krilo, hoće li od prvog minuta da zaigra Dario Špikić ili Takuro Kaneko?
Dinamo ide u Rijeku po duplu krunu! Prednost nema posle prve utakmice finala, ali sa obzirom na to da se računa gol u gostima, više nego zadovoljan može da bude nulom u Maksimiru. Em bi mu potencijalno jedan gol na Rujevici dao orkanski vjetar u leđa, em ga je u njegovoj kući sačuvao okvir gola.

Naš prijedlog:

Gosti iz Zagreba kao blagi favoriti ulaze u ovaj meč, a kvota na trijumf Dinama je 2.45 u MaxBet kladionici. Trijumf domaćina plaća se kvotom 2.95.

Prvi meč je bio pun duela i sa samo jednom zanimljivom situacijom, pa i ne čudi da je taj duel okončan bez ispaljenog metka. Večeras očekujemo sličan duel, mišljenja smo da ni jedna ni druga ekipa neće puno riskirati i da će igrati na kontre. Naš prvi prijedlog je igra PIK X po kvoti 1.70 u MaxBet kladionici, dok nam se igra 0-2 gola čini takođe veoma primamljivo, a ona se plaća kvotom 1.65. Iako je veoma teško prognozirati konačnog pobjednika ovog meča, predlažemo da pokušate sa igrom 1X&0-2 po kvoti 2.30 takođe u MaxBet kladionici.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.