Tiket dana (sreda, 22.05.2024)

Tiket dana

Dan kada ćemo saznati ime prvog pobednika u nekom od evropskih kupova za ovu sezonu. U Dablinu se sastaju italijanska Atalanta i novi nemački šampion Bajer iz Leverkuzena u bici za trofej Lige Evrope. Igraju se i finala kupa u Hrvatskoj i Češkoj. Kvote iz predloga bile su važeće u vreme sastavljanja tiketa.

Atalanta – Leverkuzen – GG3+ @ 2.35 u MaxBet

Za obe ekipe se može reći da su imale fantastičnu sezonu i da su prevazišle sva očekivanja, pa čak i ona svojih najvernijih navijača. Moramo ipak da kažemo da je učinak Bajera nestvaran. Ekipa iz Leverkuzena je postala šampion Nemačke, po prvi put u svojoj istoriji, skinula Bajern sa trona posle 11 uzastopnih godina a još uvek nema ni poraz u celoj sezoni, računajući sva takmičenja. Mogu Farmaceuti do još dva trofeja. Posle ovog finala Lige Evrope čeka ih finalni meč DFB kupa u kome će za rivala imati drugoligaški tim Kajzerslauterna i biće svakako apsolutni favoriti. Oborio je tim trenera Ćabija Alonsa i rekord po broju uzastopnih utakmica bez poraza i šta još očekivati od ovog tima. Pa još dva pehara, naravno. Atalanta još uvek nema ni jedan trofej, a neće ga ni imati ako izgubi ovo finale. Boginja iz Bergama je pre sedam dana igrala u finalu Kupa Italije, poraženi su od Juventusa minimalnim rezultatom i tako sebi podigli nivo pritiska pred ovaj meč. Njima pobeda ne donosi samo pehar već i učešće u Ligi šampiona naredne jeseni, što je Bajer već ostvario. Ipak, realno je da Atalanta obezbedi igranje u evropskoj eliti i preko Serije A koja će davati najmanje pet timova u najjačem klupskom takmičenju, a najveće zasluge za to idu na adresu Atalante i Fiorentine, finalista evropskih kupova. I Nemci daju dodatnog učesnika Lige šampiona, i oni imaju dva finalsta, Dortmund u LŠ i Bajer. Finalni meč se igra u Dablinu, na stadionu Aviva na kome igra nacionalni tim Republike Irske u fudbalu i ragbiju. Recimo još da je Atalanta u polufinalu Lige Evrope eliminisala Olimpik iz Marseja a da je Leverkuzen izbacio još jedan italijanski tim, ekipu Rome. Očekujemo efikasan meč i golove na obe strane. Za GG3+ kvota je 2.35 u kladionici MaxBet.

Den Hag – Ekscelzior – 2 @ 2.80 u MaxBet

U drugom polufinalu plej-ofa za plasman u holandsku Erediviziju sastaju se ekipa Den Haga i Ekscelziora. Gosti su zauzeli 16. mesto u elitnom rangu i moraju svoj status prvoligaša da potvrde kroz doigravanje sa timovima koji su su u drugoj ligi zauzeli pozicije od treće do osme. Den Hag je u Erstediviziji bio na kraju peti, od drugog mesta koje donosi direktan plasman bili su udaljeni čak 12 bodova i odavno je bilo jasno da mogu samo do plasmana u plej-of. Den Hag je već igrao jednu rundu u doigravanju, posle dvomeča su bili uspešniji od De Grafšapa koga su pobedili u gostima sa 3:2 nakon što su na svom terenu igrali nerešeno 2:2. Ekscelzior se tek sada priključuje zarigravanju, oni su u nedelju imali priliku da osvajanjem jednog boda u gradskom derbiju sa Fejnordom obezbede opstanak u eliti ali vicešampion Holandije nije imao milosti prema sugrađanima i slavio je sa 4:0, poslavši Ekscelzior u pakao doigravanja. U drugom polufinalu igraju Emen i Breda, pa ćče pobednici ova dva okršaja igrati finale za zauzimanje poslednjeg upražnjenog mesta u Erediviziji za sezonu 2024/25. Prednost dajemo Ekscelzioru i verujemo da će tim iz Roterdama slaviti već u prvoj utakmici. Za dvojku se u kladionici MaxBet dobija kvota 2.80.

Ilves – Inter Turku – 1 @ 1.90 u MaxBet

Finski šampionat se tek zahuktava a sudeći po rezultatima u prvih osam kola čini se da će biti zanimljiv utoliko što se više timova nalazi u vrhu tabele. U prethondim sezonama za titulu su se borili Helsinki i KuPS, a pehar je pripadao prestoničkom timu zahvaljujući minimalnoj prednosti, prošle sezone samo zbog bolje gol razlike. Dakle, neizvesno je bilo i ranije ali bi sada timovima HJK-a i KuPS-a mogli da se priključe i VPS i SJK koji su odlično započeli sezonu i trenutno su na dve prve pozicije. Prijatno iznenađenje je i Ilves, ekipa iz Tamperea je na trećem mestu sa 13 bodova iz 7 utakmica, što je tri manje od vodećeg VPS-a. Ilves je u seriji od četiri uzastopna trijumfa i to nakon početka prvenstva kada su u prva tri kola imali samo jedan bod na kontu. U Tampere dolazi Inter iz Turkua, a gosti su tek deseti sa samo 5 bodova iz 7 odigranih mečeva. Inter je vezao tri prvenstvena poraza, savladali su ih Mariehamn i SJK, a izgubili su u Turkuu od Helsinkija. Zanimljivo je da su u ovom intervalu ostvarili i jedan trijumf, u Kupu Finske su pobedili drugi tim Ilvesa koji igra u trećoj ligi i plasirali se u šesnaestinu finala najmasovnijeg takmičenja. Prednost u ovom meču dajemo Ilvesu a za jedinicu se u kladionici MaxBet dobija koeficijent koji iznosi 1.90.

Ukupna kvota na tiketu za sredu u kladionici MaxBet iznosi 12.50.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.