Najava i analiza: La Liga, 38. kolo: Poslednje kolo u Španiji, a sve je već poznato!

Došli smo do samog kraja ovogodišnjeg izdanja La Lige, pa je tako ovog vikenda pred nama poslednje kolo. Sve je već uveliko poznato, i nijedna utakmica u ovom kolu nema rezultatski značaj. Real Madrid je novi šampion, Barselona, Đirona i Atletiko Madrid će uz tim iz Madrida u Ligu šampiona, dok će Atletik Bilbao i Real Sosijedad u Ligu Evrope. Betis je kao sedmoplasirani obezbijedio sebi kvalifikacije za Ligu konferencija. U nizi rang sele se Kadiz, Granada i Almerija. Napominjemo su kvote bile aktuelne u momentu pisanja tiketa.

Đirona – Granada – 1&GG @ 1.97 u MozzartBet

Najveće iznenađenje ove sezone i najveće osviježenje je svakako Đirona, koju ćemo od naredne sezone gledati u Ligi šampiona. Ovaj simpatični klub je dugo vremena bio konkurentan u borbi za titulu, a sa 78 postignutih golova su drugi najefikasniji tim u čitavoj ligi, što je zaista fascinantno. Sezonu će završiti na trećoj poziciji, a na poslednjih 5 mečeva upisali su 3 trijumfa, 1 remi i 1 poraz. Granada je drugi najlošiji tim ovogodišnjeg izdanja šampionata, a već par mečeva igraju bez ikakvog rezultatskog značaja, a ovu sezonu će okončati na pretposlednjem mjestu na tabeli. Sa 72 primljena golova trenutno imaju drugu najgoru odbranu u ligi, sa samo 2 gola manje od poslednjeplasirane Almerije. U nizu su od 4 uzastopna poraza, a u poslednjem kolu su na domaćem terenu poraženi od Selta Viga rezultatom 1:2. Granada će sigurno biti jedan od glavnih favorita za povratak u Primeru naredne sezone. Naš prijedlog je igra 1&GG po kvoti 1.97 u MozzartBet kladionici.

Osasuna – Viljareal – 1X @ 1.66 u MaxBet

Osasuna je ovu sezonu odradila onako kako su i zamišljali početkom sezone, a to je daleko od zone ispadanja tokom većeg dijela sezone. Trenutno se nalaze na 11. mjestu na tabeli, a seriju loših rezultata u kojima nisu znali za pobjedu, prekinuli su u poslednjem kolu kada su savladali Atletiko Madrid na Vanda Metropolitanu rezultatom 1:4! Viljareal je ove sezone ostao bez izlaska u Evropu, pošto su veoma kasno počeli da igraju onako kako najbolje umiju. Dugo vremena su proveli u donjem dijelu tabele, što ih je na kraju koštalo boljeg plasamana. Sezonu će okončati na 8. mjestu na tabeli. Mišljenja smo da će Osasuna večeras odigrati jedan domaćinski meč, u kom će htjeti da se oprosti od domaće publike sa mečom u kom neće upisati poraz. Kvota na igru 1X je 1.66 u MaxBet kladionici.

Real Sosijedad – Atletiko Madrid – X @ 3.35 u SuperBet

Nije uspio tim iz Baskije da ponovi prošlogidšnji uspijeh kada su se plasiraju u Ligu šampiona i čak šta više dogurali do osminefinala u kom su eliminisani od PSŽ-a. Ovu sezonu će okončati na 6. pozciji i naredne sezone ćemo ih gledati u Ligi Evrope. Atletiko je sa druge strane uz dosta muka uspio da obezbijedi tu četvrtu poziciju, koja je nakon ispadanja iz Lige šampiona dovedena u pitanje. Čolova ekipa je bila veoma konkurentna u elitnom takmičenju, međutim eliminisani su od Borusije iz Dortmunda na putu do finala, čime je ova sezona za njih zvanično postala neuspiješna. Mišljenja smo da u ovoj utakmici ni jedni ni drugi neće pretjerano zapinjati, vjerovatno će priliku dobiti igrači koji nisu imali prilike da igraju ove sezone, pa vam shodno tome predlažemo igru X po kvoti 3.35 u SuperBet kladionici.

Almerija – Kadiz – GG @ 1.67 u PrimoBet

Almerija je već na polusezoni bila maltene otpisana i viđena kao prvi tim koji se vraća u Segundu. U drugom dijelu sezone su malo podigli nivo igre, počeli su da osvajaju bodove ali prekasno. Sezonu će najvjerovatnije okončati na poslednjem mjestu na tabeli, a trenutno imaju najgoru odbranu u ligi sa 74 primljena gola. Kadiz je već par godina bio konkurentan u eliti i činilo se da bi i ove godine mogao da se sačuva, međutim loše partije u prvom dijelu sezone doprinijele su da tome da od naredne sezone igraju u drugom rangu. U poslednje vrijeme su značajno podigli formu, pa na poslednjih 5 mečeva imaju po 2 trijumfa i remija, te 1 poraz. Mišljenja smo da će obje ekipe izaći rasterećeno i da će rezervni igrači pružiti svoj maksimum, pa vam shodno tome predlažemo igru GG po kvoti 1.67 u PrimoBet kladionici.

Rajo Valjekano – Atletik Bilbao – 1X @ 1.58 u MozzartBet

Tim iz Valjekasa je prethodne sezone bio dugo vremena u gornjem dijelu tabele i činilo se da bi ih vrlo lako mogli gledati i u Evropi ove sezone, međutim pred kraj su posustali i od toga nije bilo ništa. Ova sezona je bila sušta suprotnost, pošto su čitavu sezonu proveli u donjem dijelu tabele u borbi za opstanak. Uspijeli su u toj namjeri i sezonu će okončati na potezu između 17. i 14. pozicije, u zavisnosti od rezultata ovog meča. Za Atletik Bilbao je ovo istorijska sezona iako nisu uspijeli da se plasiraju u Ligu šampiona, što je svakako bila velika želja navijača. Trofej je nakon 20 godina ponovo u vitrinama ovog velikog kluba i sigurno je da će ovu sezonu pamtiti samo po lijepom. Mišljenja smo da u ovom meču domaći neće biti poraženi, te da će kraj sezone željeti da okončaju neporaženo pred svojim navijačima. Kvota na igru 1X je 1.58 u MozzartBet kladionici.

Real Madrid – Betis – GG3+ @ 1.80 u MaxBet

Kraljevski klub je uspio da vrati šampionski trofej u Madrid, a najveći konkurent im ove godine nije bila Barselona već Đirona. Dugo se Real žargonski rečeno “rvao” sa ovogodišnjim iznenađenjem sezone ali na kraju je ipak prelomio kada je bilo najvažnije. Kao po navici i ove godine ćemo Real gledati u finalu Lige šampiona, gdje će biti veliki favoriti protiv Borusije iz Dortmunda. Vjerujemo da će u ovom meču igrati igrači sa nešto manjom minutažom, kako se ne bi rizikovalo sa eventualnim povredama pred finale. Betis je u prethodnom kolu obezbijedio 7. mjesto na tabeli i kvalifikacije za Ligu konferencija, što svakako nije takmičenje po njihovoj mjeri, ali bolje išta nego ništa. Mečevi ove dvije ekipe tradicionalno donose mnogo golova, pa vam shodno tome predlažemo igru GG3+ po kvoti 1.80 u MaxBet kladionici.

Hetafe – Majorka – 1 @ 2.40 u SuperBet

Uspio je Hetafe svoj primarni cilj za ovu sezonu, a to je opstanak među najboljima. Sezonu će okončati na sredini tabele, daleko od mjesta koje vodi u relegaciju, što je podatak koji im je omogućio da poslednjih par mečeva odigraju potpuno rasterećeno. To je dovelo i do 4 uzastopna poraza, pa će sigurno biti motivisani da sezonu okončaju prekidom te crne serije. Majorka je sa druge strane mogla ovu sezonu pamtiti po istorijskom podizanju trofeja nacionalnog klupa, međutim u finalu su poraženi na penale i ova sezona će biti upamćena samo po tome. Imali su mnogo problema i u borbi za opstanak, ali su na kraju ipak uspijeli da sebi obezbijede mjesto u eliti i za narednu sezone. Mišljenja smo da će Hetafe slaviti pred svojim navijačima u poslednjem kolu, a kvota na jedinicu je 2.40 u SuperBet kladionici.

Selta – Valensija – X @ 3.45 u PrimoBet

Selta je u ovoj sezoni obilježavala stogodišnjicu svog postojanja, na početku sezone su ambiciozno najavljivali napad na Evropu ali se onda sve pretvorilo u košmar. Kako je sezona odmicala Selta je igrala sve gore i gore i relegacija u Segundu je u jednom momentu izgledala neizbježno. Rafa Benitez je dobio otkaz i čini se da je upravo ta šok terapija urodila plodom, te je pred kraj sezone tim iz Viga zaigrao mnogo bolje. Sezonu će okončati na sredini tabele i sigurno je da će u narednu sezonu ući mnogo bolje pripremljeni. Valensija je imala priliku da nakon 5 godina obezbijedi izlazak u Evropu, međutim loše partije u poslednja 2 mjeseca su dovele do toga da ispadne iz svih mogućih kombinacija za gornji dio tabele. Sezonu će okončati na 9. mjestu na tabeli, a trenutno su u nizu od čak 5 mečeva bez trijumfa (4 poraza i 1 remi). Naš prijedlog za ovaj meč je hrabar, a to je igra X koja se plaća kvotom 3.45 u PrimoBet kladionici.

Las Palmas – Alaveš – 1 @ 2.50 u MozzartBet

Tim sa Kanara je po povratku u La Ligu odigrao možda i najbolju polusezonu u elitnom rangu. Dugo vremena su nizali sjajne rezultate i bili su među 7 najboljih ekipa. Međutim nakon matematičkog osiguravanja opstanka, njihova igra se raspala i od tada nisu uspijeli da se vrate u staru formu. Nevjerovatno je da će sezonu okončati u donjem dijelu tabele, međutim 10 mečeva bez trijumfa dovoljno govore za sebe. U poslednja 2 kola su upisali 2 remija, a bilo bi sjajno kada bi sezonu okončali pobjedom. Alaveš je u poslednje vrijeme zaigrao sjajno, što im je omogućilo veliki skok na tabeli, iako su u jednom momentu bili u borbi za opstanak. Na poslednjih 5 mečeva upisali su 3 trijumfa i po 1 poraz i remi. Trijumfom na ovom meču bi sezonu završili na sjajnoj 10. poziciji. Ipak prednost dajemo domaćinu i predlažemo vam jedinicu po kvoti 2.50 u MozzartBet kladionici.

Sevilja – Barselona – GG3+ @ 1.65 u PrimoBet

Sevilju posle mnogo vremena nećemo gledati u evropskim takmičenjima, a krivac za to su svakako rezultati iz prvog dijela sezone, kada je Sevilja bila dugo vremena u opasnoj zoni. Pred kraj su uspijeli da se razdrmaju i da vežu neke veoma bitne pobjede, međutim u poslednja 3 kola su upisali sva 3 poraza i jasno je da igrači jedva čekaju kraj ove sumorne sezone. Barselona će kao vicešampion završiti ovu sezonun i sigurno je da niko nije zadovoljan kako je ona izgledala. Ćavi je najavio da ostaje trener i naredne godine, a vidjećemo kako će stvari funkcionisati u narednoj takmičarskoj sezoni. Meč bez ikakvog rezultatskog značaja mogao bi da nam donese goleadu, a Sevilja će sigurno biti motivisana da prekine negativan niz i upiše bodove protiv Barselone. Naš prijedlog je igra GG3+ po kvoti 1.65 u PrimoBet kladionici.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.