Najava i analiza: Serija A, 38. kolo: Ko će Salernitani i Sasuolu praviti društvo u Seriji B?

Od večeras su na programu mečevi poslednjeg kola italijanske Serije A. Nema mnogo nepoznanica, a najveća se odnosi na to, ko će u Seriji B praviti društvu Salernitani i Sasuolu.
Novi šampion je Inter, u Ligu šampiona će Milan, Juventus, Bolonja, Atalanta, a nakon trijumfa tima iz Bergama u Ligi Evrope najverovatnije i Roma, a timovi koji će naredne sezone predstavljati Italiju i Ligi Evrope i Ligi konferencija su Lacio, Fiorentina, i Torino ili Napoli, što će biti poznato nakon mečeva poslednjeg kola, međutim, dosta toga će i zavisiti od finalnog meča Lige konferencija, pa ukoliko Viola dođe do trofeja u trećem po kvalitetu evropskom klupskom takmičenju, a ujedno i završi ispod sedmog mesta na tabeli Serije A, igraće naredne sezone Ligu Evrope. To znači i da će čak i deveti tim iz Italije igrati Evropu i to Ligu konferencija.  To bi u ovom slučaju bili ili Torino ili Napoli, u zavisnosti od razvoja situacije u poslednjem kolu.
Neće biti ovog puta nekog većeg derbija, a ovog puta ćemo na dosta mečeva probati sa igrom na dosta golova, pošto nam po tradiciji poslednje kolo Serije A donese dosta pogodaka.

Đenova – Bolonja – 2 @ 2.25 u Mozzartbet

Premijerni meč poslednjeg kola se igra na Marasiju, gde će Đenova ugostiti Bolonju. Ono što je najbitnije je da se u Đenovi ove sezone ni u jednom trenutku nije pričao o opstanku, pošto su puleni Alberta Đilardina uglavnom bili tu negde na sredini tabele, što je i situacija uoči poslednjeg kola pošto su u ovom trenutku Grifoni stacionirani na jedanaestom mestu na tabeli i da je Đenova bila malo konstantnija sada bi pričali i o borbi za plasman u evropska takmičenja.
Šta reći o Bolonji koja igra svoju najbolju sezonu u poslednjih pedesetak godina, pošto je ova ekipa obezbedila plasman u Ligu šampiona, međutim, veliko je pitanje sa kakvim timom će tim sa Renato Dal’ Are tamo nastupati, a i sa kojim trenerom, pošto će Tijago Mota kako sada stvari stoje postati novi trener Juventusa.
U prošlom kolu su Bolonja i Juventus upravo i odmerili snage, a bio je to jedan fantastičan meč koji je završen rezultatom 3:3.
Smatramo da Bolonja želi na najbolji mogući način da završi sezonu pa vam savetujemo da odigrate 2 za koju je kladionica Mozzartbet pripremila kvotu 2.25.

Juventus – Monca – 3+ @ 1.58 u Maxbet

Iako su navijači Juventusa praktično zaboravili kada je njihova omiljena ekipa poslednji put slavila u elitnom rangu italijanskog fudbala, primarni cilj je ispunjen, a to je naravno godinama unazad plasman u Ligu šampiona.
Trenutno je Stara dama stacionirana na četvrtom mestu na tabeli uz isti broj bodova kao i trećeplasirana Bolonja, a upravo ova dve ekipe su u prošlom kolu odigrale jedan spektakularan meč na kom smo videli čak šest pogodaka, a na kraju je bilo 3:3.
Što se tiče Monce, i navijači ovog tima mogu da budu zadovoljni sa drugom sezonom ovog kluba u Seriji A, pošto je ponovo obezbeđen opstanak, a velike zasluge za to ima trener ovog kluba Rafaele Paladino, koji bi vrlo lako ovog leta mogao da promeni sredinu.
U prošlom kolu je Monca poražena na svom stadionu od Frozinonea, a taj meč je završen pobedom gostiju od 0:1.
Deluje da bi moglo da bude dosta pogodaka u Torinu, pa savetujemo igru 3+ uz kvotu 1.58 u Maxbetu.

Milan – Salernitana – I2+ @ 1.81 u Primobet

Milan će doći do vicešampionske titule, međutim, u klubu nisu previše zadovoljni sa tim rezultatom, iako moramo podsetiti da su Rosoneri sve do dolaska Piolija imali ogromnih problema da uopšte obezbede i plasman u Ligu šampiona, a sada smo u situaciji da italijanskog velikana treći put zaredom gledamo u elitnom klupskom takmičenju, što sasvim sigurno nije mala stvar.
U prošlom kolu je ova ekipa poražena na gostovanju kod Torina, a taj meč je pripao domaćoj ekipi rezultatom 3:1 i sigurno je da je to bila jedna od slabijih partija Milana u ovoj sezoni.
Salernitana je odavno ispala iz Serije A, i to potpuno zasluženo, pošto se tim sa juga Italije nije proslavio u ovogodišnjem izdanju italijanskog fudbala.
Do sada je klub iz Salerna sakupio samo šesnaest bodova, što je premalo, a u prošlom kolu je ova ekipa poražena na svom stadionu od Verone sa 1:2.
I ovde nas po svemu sudeći očekuje jedan meč sa velikim brojem pogodaka, zbog čega vam savetujemo da se oprobate sa igrom I2+ uz kvotu 1.81 u Primobetu.

Atalanta – Torino – X2 @ 1.27 u Mozzartbet

Atalanta igra fenomenalno ove sezone, a kruna sjajnih partija desila se u sredu kada je italijanski predstavnik u velikom finalu Liga Evrope demolirao Leverkuzen i stigao do svog prvog evropskog trofeja, što su navijači popularne Boginje i te kako znali da proslave.
Bio je to ujedno i prvi poraz Leverkuzena ove sezone, pa je jasno o kakvom se podvigu radi, a sve ovo znači da ćemo tim iz Bergama naredne sezone gledati u Ligi šampiona, a to je upravo i bio primarni cilj.
Torino može da dođe i do plasmana u Ligu konferencija, međutim, za to će kako sada stvari stoje biti potreban trijumf kod Atalante, što neće biti nimalo lak zadatak.
Trenutno su Bikovi stacionirani na devetom mestu na tabeli uz bod viška u odnosu na Napoli, a ukoliko Fiorentina osvoji Ligu konferencije, i deveti tim na tabeli će imati plasman u Evropu.
Zbog svega ovog i dajemo prednost gostima, pa vam predlažemo da se oprobate sa duplom šansom X2 za koju je kladionica Mozzartbet pripremila kvotu 1.27, a za one najhrabrije savetujemo da okušaju sreću i sa čistom dvojkom.

Napoli – Leće – 1-1 @ 2.05 u Superbet

Napoli ne blista ove sezone, mada je teško bilo za očekivati da ovaj tim ponovi partije iz prošle sezone kada su Napolitanci mimo svih očekivanja stigli do naslova prvaka Italije.
Kako sada stvari stoje vrlo je realno da tim sa stadiona “Diego Armando Maradona” naredne sezone ne gledamo u evropskim takmičenjima, međutim, ukoliko Napoli pobedi Leće što se očekuje, Fiorentina osvoji LK, a Italija dobije i devetog predstavnika u Evropi, a na sve to i Torino ne slavi u gostima kod Atalante, Napolitance ćemo gledati u Ligi konferencija naredne sezone.
Deluje da baš dosta kockica domaćem timu treba da se ponovi, ali svakako da nije nerealno, međutim, sve bi bilo drugačije da je Napoli u prošlom kolu slavio na gostovanju kod Fiorentine, u duelu koji je završen rezultatom 2:2.
Leće je obezbedio opstanak u društvu najboljih i tim sa juga Italije može da odigra maksimalno rasterećeno u poslednjem kolu, međutim, mišljenja smo da se ova ekipa neće previše pitati pa vam savetujemo da probate sa prelazom 1-1 uz kvotu 2.05 u Superbetu.

Empoli – Roma – GG @ 1.68 u Maxbet

Jedan od najzanimljivijih mečeva ovog kola se igra u Toskani gde će snage odmeriti Empoli i Roma, što je važan meč i za jednu i drugu ekipu.
U ovom trenutku se Empoli nalazi na osamnaestom mestu na tabeli, koje je ujedno i poslednje koje na kraju sezone znači selidbu u niži rang. U prošlom kolu je tim iz Toskane remizirao u gostima kod Udinezea, a taj meč je završen rezultatom 1:1, uz napomenu da je domaća ekipa do izjednačenja stigla u četrnaestom minutu sudijske nadoknade nakon gola Samardžića sa bele tačke.
Ono što je dobro je da se Frosinone i Udineze međusobno sastaju u ovom kolu, što znači da Empoliju pobeda sa ovog meča i definitivno donosi opstanak u elitnom rangu italijanskog fudbala.
Roma ima sve u svojim rukama kada je pitanju plasman u Ligu šampiona, a za to najviše moraju da zahvale Atalanti, koja je osvojila Ligu šampiona, pa je Serija A dobila još jedno mesto u najkvalitetnijem klupskom takmičenju.
Za to će ipak biti potreban najverovatnije bod sa ovog gostovanja, a kako i jedni i drugi na ovom meču imaju za šta da igraju, savetujemo da se fokusirate na igru GG uz kvotu 1.68 u Maxbetu.

Frosinone – Udineze – X2 @ 1.58 u Mozzartbet

Još jedan duel koji je od velike važnosti se igra u prestonici, gde će Frosinone ugostiti Udineze, i ukoliko Empoli slavi na svom stadionu protiv Rome, jednu od ove dve ekipe ćemo naredne sezone nažalost gledati u Seriji B.
Frosinone je u prošlom kolu stigao do zlata vrednih bodova na gostovanju kod Monce, a taj susret je završen rezultatom 0:1, nakon čega se klub iz prestonice nalazi na šesnaestom mestu na tabeli uz bod viška u odnosu na Udineze, pa ovom timu u poslednjem kolu odgovara i bod.
Što se tiče Udinezea, u prošlom kolu je ova ekipa stigla do izjednačenja protiv Empolija u dubokoj sudijskoj nadoknadi, međutim, vrlo je moguće da popularnim Zebrama za opstanak u Seriji A biti porebna pobeda u poslednjem kolu kod direktnog konkurenta Frosinonea.
Pre svega, i jedna i druga ekipa će navijati u poslednjem kolu za Romu, jer ukoliko Vučica slavi kod Empolija i jedna i druga ekipa će naredne sezone igrati u Seriji A, a prednost na ovom meču dajemo ipak gostima iz Udina, koji imaju daleko više iskustva kada su ovakvi dueli u pitanju, pa vam savetujemo da okušate sreću sa duplom šansom X2 uz kvotu 1.58 u Mozzartu.

Lacio – Sasuolo – 4+ @ 2.14 u Primobet

Lacio je u prošlom kolu propustio veliku priliku da ostane u igri za Ligu šampiona, pošto je ova ekipa na gostovanju kod Intera remizirala, a taj susret na Đuzepe Meaci je završen rezultatom 1:1.
Moramo napomenuti i to da je Inter do izjednačujućeg pogotka stigao u samom finišu susreta, pa je jako malo nedostajalo da Lacijali priđu na sam bod manjka u odnosu na petoplasiranu Romu, i da kolo pre kraja imaju nadu da bi mogli da zaigraju u Ligi šampiona, pogotovu što Vučica putuje na teško gostovanje kod Empolija, kome su bodovi preko potrebni u borbi za opstanak.
Sasuolo je nažalost porazom u prošlom kolu na domaćem terenu od Kaljarija i definitivno ispao u Seriju B, i to posle nekoliko izuzetno uspešnih sezona u elitnom rangu italijanskog fudbala, gde se pitanje opstanka nije ni dovodilo u pitanje.
Kada se sve sabere i oduzme, utisak je da je tim iz Ređo Emilije uz Salernitanu najmanje i pokazao u dosdašnjem toku, pa selidba u niži rang i ne predstavlja veliko iznenađenje za sve ljude koji su pomno pratili dešavanja u ovogodišnjem izdanju Serije A.
Treba ovde očekivati baš dosta pogodaka, pa je najrealnije da se oprobate sa igrom 4+ koju kladionica Primobet plaća sa kvotom 2.14.

Verona – Inter – GG @ 1.70 u Mozzartbet

Verona je pobedom u prošlom kolu na gostovanju kod Salernitane i zvanično obezbedila opstanak u društvu najboljih, što je naravno i bio primarni cilj za Darka Lazovića i drugare.
Trenutno je klub iz grada ljubavi stacioniran na trinaestom mestu na tabeli uz četiri boda viška u odnosu na najugroženije timove.
Tim sa Bentegodija nije blistao u kontinuitetu, međutim, presudilo je to što je ova ekipa na poslednjih pet mečeva u Seriji A ostvarila čak tri trijumfa, i to je na kraju bilo dovoljno za opstanak.
Inter je svakako tim koji je najviše pružio u ovogodišnjem izdanju Serije A, o čemu najbolje govori i osvojen Skudeto i to na jedan poprilično ubedljiv način.
Inače, u proplom kolu je četa Simonea Inzagija remizirala na svom stadionu protiv Lacija, a taj meč je završen rezultatom 1:1.
Ovo je sjajna prilika da i jedan i drugi trener izađu sa nešto izmenjenim postavama, pa je idealno da okušate sreću sa igrom GG za koju je kladionica Mozzartbet pripremila kvotu 1.70.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.