TIP DANA: Lion – PSŽ: Zahuktali Lion želi trofej u Kupu, ali sa druge strane su Parižani!

U subotu je veoma interesantna ponuda za klađenje, pošto nas širom Evrope očekuje nekoliko veoma intereasntnih mečeva, a za vas smo ovog puta analizirali finalni duel francuskog Kupa u kom će fudbaleri Liona ugostiti PSŽ.
Početak susreta između dva francuska velikana je zakazan za 21h.

Lion: Fenomenalne partije u drugom delu sezone!

Fudbaleri Liona su u prvom delu sezone igrali ispod svakog nivoa, i svi u klubu su bili zabrinuti da li će ova ekipa uspeti da izbori prvoligaški status, međutim, u drugom delu šampionata desio se veleobrt.
Krenimo redom. Prošle sezone popularni Lavovi nisu uspeli da se domognu plasmana u neko od evropskih takmičenja, što je naravno bio primarni cilj.
Nova sezona je donela nekoliko poprilično loših partija, pa je Loran Blan brzo smenjen, a na njegovo mesto postavljen Fabio Groso, koji je dobio otkaz krajem novembra, a u tom trenutku se Lion verovali ili ne nalazio na poslednjem mestu na tabeli sa samo sedam osvojenih bodova, što je upalilo crveni alarm u ovom klubu.
Za novog trenera je imenovan Pjer Saže, a tokom zimskog prelaznog roka je u klub stiglo nekoliko veoma dobrih fudbalera, a sve u nastojanju da Olimpik i naredne sezone bude član elitnog ranga francuskog fudbala.
Kako je počeo drugi deo prvenstva, tako je i Lion krenuo sa dosta boljim partijama i relativno brzo su Lavovi došli do sredine tabele, a nakon nekoliko veoma dobrih mečeva u gostima, ovaj tim se ravnopravno uključio i u borbu za plasman u neko od evropskih takmičenja, što je praktično bilo nezamislivo nakon onako slabih partija u prvom delu prvenstva.
Epilog svega je da je jedan od najtrofejnih francuskih klubova nakon trijumfa u poslednjem kolu na domaćem terenu protiv Strazbura uspeo da stigne do pozicije broj šest i plasmana u drugo po kvalitetu evropsko klupsko takmičenje – Ligu Evrope!
Na sve to, moramo pomenuti i da su popularni Lavovi u poslednjem kolu stigli do trijumfa nakon gola Lakazeta u petom minutu sudijske nadoknade, što je bio povod za veliko slavlje domaćih navijača, koji su na kraju ipak imali dosta razloga za slavlje.
Naravno, ne smemo zaboraviti ni sjajne partije Liona u francuskom Kupu, pošto je ova ekipa stigla do plasmana u veliko finale, gde će puleni Pjera Saža večeras odmeriti snage protiv PSŽ-a, i svakako da će to biti prava poslastica za sve ljubitelje francuskog fudbala.

PSŽ: Parižani su favoriti, ali ovakvog Liona se svi pribojavaju!

Godinama unazad Parižani dominiraju francuskim fudbalom, a to je naravno bio slučaj i ove sezone, pošto su Sveci elitni rang francuskog fudbala završili na prvom mestu na tabeli uz devet bodova viška u odnosu na drugoplasirani Monako, pa je utisak zaista da se pitanje naslova prvaka ni u jednom trenutku nije ni dovodilo u pitanje.
Već u ranoj fazi šampionata su Parižani napravili ozbiljnu bodovnu prednost u odnosu na svoje najbliže rivale, a potvrda naslova prvaka stigla je još krajem prošlog meseca, kada su Sveci na svom stadionu samo remizirali protiv Avra, a taj meč je završen rezultatom 3:3.
Moramo pomenuti i da je Luis Enrike nakon što je njegov tim napravio ogromnu bodovnu prednost u odnosu na svoje najbliže rivale dosta kombinovao u Ligi 1, i opšti utisak je sigurno da bi Parižani imali i daleko veću zalihu da je španski stručnjak uvek igrao sa prvim timom u prvenstvu.
U poslednjem kolu je tim iz prestonice slavio na gostovanju kod Meca, kada je bilo 0:2, a ostaje žal što je domaća ekipa tim porazom ispala u niži rang.
Generalno, na pet poslednjih mečeva u prvenstvu Sveci su ostvarili tri trijumfa, pomenuti remi sa Avrom, i neočekivani poraz na Parku Prinčeva od Tuluza, kada je bilo 1:3.
Što se tiče Lige šampiona, sve do polufinala je francuski predstavnik igrao na veoma visokom nivou, a onda je Borusija iz Dortmunda bila kobna po Parižane, koji su se dobrano ispromašivali na oba meča, pa tako puleni Luisa Enrikea nisu uspeli da dođu do novog finala Lige šampiona, prvog od 2020. godine i poraza od Bajerna iz Minhena.
Poput Liona, aktuelni šampion Francuske je igrao dosta dobro u Kupu, a u polufinalu je ovaj tim eliminisao ekipu Rena, i to sa minimalnim rezultatom.
Prethodnih dana se dosta pisalo o Embapeu, i ovo će biti njegova poslednja utakmica u dresu PSŽ-a, pošto će francuski reprezentativac karijeru nastaviti u Realu iz Madrida.
Za razliku od trenera Liona koji za ovaj duel može da računa na sve raspoložive fudbalere, španski stručnjak će biti uskraćen za usluge Ernandeza i Kimpembea koji su povređeni, a neće biti ni duže odsutnih Kurzave i Rika, iako i jedan i drugi sve i da su u kombinaciji za ovaj duel, finalni meč sigurno ne bi počeli u prvoj postavi.

Naš predlog

Na papiru je PSŽ daleko bolja ekipa u odnosu na Lion, međutim, nekadašnji šampion Francuske igra fenomenalno u drugom delu šampionata, a kruna tih sjajnih partija bi svakako bio i trofej u Kupu, nakon što su Nemanja Matić i drugari uspeli da dođu do plasmana u Ligu Evrope, pa vam hrabro savetujemo da okušate sreću sa duplom šansom 1X, a sve to uz kvotu 2.39 u Meridianu.

Po tradiciji, dueli između ova dva francuska velikana nam po nepisanom pravilu donose dosta pogodaka, a sva je prilika da nas tako nešto očekuje i ovog puta, bez obzira što je ulog trofej u Kupu, pa vam savetujemo da se oprobate sa igrom 4+ koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 2.38.

Za one najhrabrije, smatramo da bi Lion dosta lakše nego što se očekuje mogao da postigne makar dva pogotka na ovom duelu, pa vam savetujemo da okušate sreću sa igrom D2+, a sve to uz fenomenalnu kvotu 3.30 u Meridianu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.