MEČ DANA: Lids – Sautempton: Ko će nazad u Premijer ligu?

Danas ćemo od 16 časova gledati najskuplju utakmicu u istoriji fudbala, meč čiji će pobjednik nakon samo jedne sezone u Čempionšipu ponovo zaigrati Premijer ligu. Oba tima su realtivno lako izborila plasman u finale, koje se tradaicionalno igra na Vembliju.

Lids: Blagi favorit!

Lester i Ipsvič opet su dio Premijer lige, a krupan korak ka povratku u elitni rang engleskog fudbala napravio je – Lids! Sve što na Kerou roudu u prvom meču polufinala plej-ofa nije uspio, jeste na svom Eland roudu.
Napravili su navijači zapaljivu atmosferu, a imali su i šta da vide. Pucalo je sa svih strana! Norič nije znao šta ga je snašlo. Razbijen je u paramparčad u revanšu, klub iz Jorkšira je u velikom stilu stigao do Vemblija i velikog finala, a put ka njemu trasirao mu je Bugarin.
Po Mančester Siti se polufinalni dvomeč nije dobro završio, ali po Lids – jeste. Bernardo Silva je u kraljevskom domu prodao foru Andriju Lunjinu. Uhvatio je ukrajinskog golmana na spavanju, ekspresno izveo slobodan udarac i spakovao loptu u bliži ugao.
Nešto slično, na daleko nižem nivou, uradio je Ilija Gruev. Skenirao je situaciju, vidio da se živi zid raspao, da škotski golman Angus Gan drijema i ‘zapalio’ je Eland roud. Kompletan plan Noriča pao je u vodu za sedam minuta, a Lids je dobio krila.
Sve se otvorilo klubu iz Jorkšira i – znao je to da iskoristi. Napadao je u talasima domaćin, zaključao loptu – imao preko 60 odsto posijeda u prvom poluvremenu – do odlaska na odmor uputio čak deset udaraca i riješio pitanje prolaska u finale. Jer, tri su završila u mreži.
Džeol Pirou i Žoržinjo Ruter bacili su na koljena Norič. Bio je bespomoćan na Eland roudu. Tek jedan udarac u okvir gola je uputio, čestitu šansu nije napravio u drugom poluvremenu, a pogodak mu je bio neophodan. Umjesto da postigne makar jedan i bar malo zakuva – primio je novi.
Za poker je bio zaslužan čovijek koji je ove sezone ostvario dabl-dabl. Krisensio Samervil je do te večeri upisao deset asistencija i čak 20 golova! Nije moglo da prođe bez njegovog novog. Našao se Holanđanin gdje treba i zapečatio sudbinu Noriču.
Na Vembli ide Lids, pratiće ga armija navijača i sigurno je da će kao blagi favorit imati svoje šanse za povratak u elitu.

Sautempton: Manje su povratak zaslužili od protivnika!

Sautempton ili Lids vratiće se u Premijer ligu kroz finale baraža na Vembliju.
Tamo gdje se ranije plasirao Lids pobjedom nad Noričem, kasnije mu se pridružio Sautempton, koji je u revanšu polufinala plej-ofa na svom terenu savladao Vest Bromvič Albion – 3:1 (u prvoj utakmici je bilo 0:0).
Finale na legendarnom „Vembliju“ igraće se danas i nema dileme da će biti pun kao oko, jer dva engleska kluba sa dugom tradicijom tražiću stazu za povratak u elitu. A, tamo iz Londona može samo jedan. Drugi će morati da sačeka makar još godinu dana.
Posle prvog duela bez golova, tvrdo je bilo i u prvom poluvremenu revanša na „Sent Meris“ stadionu. Ipak, nošeni sjajnom podrškom sa tribina „Sveci“ su marš ka Londonu započeli u 49. minutu, kada je Smolboun pogodio sa distance pod prečku.
Dirigentsku palicu u ruke preuzeo je posle toga Adam Armstrong. U 78. minutu je Douns pretrčao pola terena s loptom, niko mu nije izašao u susret dok nije došao do šesnaesterca Albiona, a onda je odložio loptu do Armstronga, koji je gađao precizno uz dalju stativu.
Morali su gosti da krenu na sve ili ništa i dobili su – ništa. Tačnije, dobili su treći gol u mrežu. Ponovo je egzekutor bio Armstrong, ovog puta iz penala.
Gol koji je Kipri postigao u 96. minutu nije bio ni utješna nagrada za goste.
Lids i Sautempton su ligaški dio završili kao treći i četvrti na tabeli. Oba duela ove sezone dobili su Sveci i biće zanimljivo vidjeti mogu li to da ponove i u meču sezone.

Naš prijedlog:

Lids kao blagi favorit ulazi u ovaj meč, a kvota na njihov trijumf je 2.35 u SuperBet kladionici. Trijumf Sautemptona plaća se kvotom 3.15.

Iako su godinama unazad ove utakmice bile pune borbe i veoma često na mali broj golova, mišljenja smo da ćemo u današnjem meču vidjeti makar po jedan gol od obje ekipe. Kvota na igru GG je 1.73 u SuperBet kladionici. Takođe igra PIK X po kvoti 1.70 izgleda veoma primamljivo, pošto očekujemo veoma neizvjesnu utakmicu. Iako je veoma nezahvalno tipova na konačnog pobjednika ovog meča, mišljenja smo da Lids ima veće šanse da se vrati u elitu, a za vas koji jurite nešto veće kvote predlažemo igru 1X&GG po kvoti 2.55 takođe u SuperBet kladionici.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.