Tiket dana: Poeni igrača

U finalu Evrolige sastaju se aktuelni branilac trofeja Real Madrid i ekipa atinskog Panatinaikosa. Iako je ulog ogroman očekujemo efikasan meč sa dosta poena, pa smo izabrali sledeće košarkaše. Kvote i granice važile su u trenutku pisanja predloga.

Vensan Poarje (Real Madrid) – Poeni + (granica 7,5) @ 1.85 u MaxBet

Veliki posao predstoji centrima Reala u finalu. Vodiće bitku protiv, još jednom, najbolje ”petice” Evrolige, Matijasa Lesora, koji svojom brzinom može napraviti dosta problema Ediju Tavaresu. Poarje je u odličnoj formi od finiša sezone, u polufinalu protiv Olimpijakosa je odigrao manje od 18 minuta ali mu to nije smetalo da ubaci 11 poena. Ćus Mateo će morati češće da odmara Tavaresa jer će meč biti mnogo brži od onog protiv Pirejaca. Moraće Francuz da se nosi sa svojim zemljakom, sa kojim će najverovatnije na Olimpijske igre. Ovosezonski prosek Vensana Poarjea je na 9 poena aočekujemo da bude bar na tom nivou i u finalu. Granica je na 7,5 u kladionici MaxBet a za (+) koševe na francuskog centra dobija se kvota 1.85.

Džanan Musa (Real Madrid) – Poeni + (granica 13,5) @ 1.84 u MaxBet

Što se spoljne linije Madriđana tiče naš izbor je Džanan Musa. Bosanski reprezentativac je bio najefikasniji u pobedu nad Pirejcima, mada je onu ključnu razliku na početku meča doneo Mario Hezonja. S obzirom da momak iz Dubrovnika igra protiv svog, najverovatnije, budućeg kluba, Musa nam deluje kao bolji izbor kada je broj poena u pitanju. Kampaco nije košarkaš koji će uzimati mnogo šuteva, dok Hezonja i Musa nemaju problema sa samopouzdanjem, ali ne osećaju ni neki poseban pritisak jer već imaju trofej sa Fajnal fora. Ove sezone je MUsa u Evroligi ubacivao 14 poena u proseku, dok je u polufinalu stao na 20. Sada je granica na 13,5 i očekujemo da ode preko nje. Za (+) koševe na beka Reala kvota je 1.84 u kladionici MaxBet.

Matijas Lesor (Panatinaikos) – Poeni + (granica 13,5) @ 1.91 u MaxBet

Što se Lesora tiče jedna stvar je jako bitna. Procenat pogođenih slobodnih bacanja. Ne sumnjamo da će ih francuski centar imati dosta, ali ako ih bude izvodio kao u petom meču protiv Makabija, ne verujemo da može preko ove, dosta visoke, granice u poenima. Ipak, njegovo samopouzdanje je na visokom nivou, protiv Fenera u polufinalu je odigrao još jedan u nizu fantastičnih mečeva i sa 17 poena i 10 skokova bio najzaslužniji za prolaz Zelenih u veliko finale. Ataman mu beskrajno veruje i ne čudi odluka turskog trenera da prvo angažuje Lesora u prethodnom prelaznom roku. Igrao je u polufinalu 31 minut, a sumnjamo da će manje u finalu, osim u slučaju problema sa ličnim greškama. U toku sezoone bio je na skoro 15 poena, ali i u plej ofu je oko te brojke. Granica je na 13,5 poena, a za više od toga kvota je 1.91 u kladionici MaxBet.

Konstantinos Mitoglu (Panatinaikos) – Poeni + (granica 8,5) @ 1.79 u MaxBet

Od kada se Papapetru vratio u tim i dobija sve više minuta, Mitoglu je nekako pao u drugi plan. I dalje krilni centar Zelenih provodi dosta vremena na parketu, u polufinalu je igrao 26 minuta, ali se retko odlučivao da loptu uputi ka košu. Ubacio je samo 2 poena, i u potpunosti se posvetio timu. Biće tako i u finalu, imaće, sigurni smo, neki specijalni zadatak, ali sumnjamo da može odigrati još jedan meč sa tako slabim košgeterskim učinkom. U regulernom dleu sezone imao je prosek od 12 koševa po meču, u plej-ofu je taj procenat pao na nešto manje od 10, ali ako bude i na tom nivou ne bi trebalo da ima problem sa granicom od 8,5, koliko je ponuđeno u kladionici MaxBet. Za (+) koševe na Konstantinosa Mitoglua kvota za (+) je 1.79.

Ukupna kvota na tiketu za nedelju u kladionici MaxBet iznosi 11.64.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.