TIP DANA: Fortuna Dizeldorf – Bohum: Mogu li gosti do čuda?

U ponedeljak je nešto slabija ponuda za klađenje nego što je to bio slučaj u prethodnih nekoliko dana, a za vas smo ovog puta analizirali revanš meč baraža za ulazak u elitni rang nemačkog fudbala, u okviru kog će Fortuna Dizeldorf na svom stadionu ugostiti Bohum.
Prvi meč između ove dve ekipe je tim iz Dizeldorfa dobio na gostovanju rezultatom 0:3, a revanš meč je zakazan za 20 časova i 30 minuta.

Fortuna Dizeldorf: Blistave partije u drugom delu sezone!

Fortuna iz Dizeldorfa je imala dosta problema na startu sezone, međutim, kako je sezona odmicala tako je i ova ekipa pružala sve bolje partije, i na kraju su Crveni stigli do svog primarnog cilja.
Zapravo, primarni cilj ove ekipe je bio plasman u Bundesligu, ali svakako da su se navijači ove simpatične ekipe zadovoljili i sa pozicijom broj tri, pošto je poznato da ona na kraju donosi baraž meč za ulazak u elitni rang nemačkog fudbala, i to sa šesnaestoplasiranim timom iz Bundeslige.
Pre svega, moramo reći da je iza Fortune jedan fenomenalan period, pa je tako ova ekipa pre tog odlučujućeg meča protiv Bohuma ovaj tim na četrnaest uzastopnih duela bez poraza.
Poslednji neuspeh je klub iz Dizeldorda doživeo još početkom februara od Padorborna na strani, kada smo videli čak sedam golova, a krajnji rezultat je bio 4:3.
Naravno u toj sjajnoj seriji rezultata ne računamo poraz u nemačkom Kupu od Leverkuzena, iza kog je nestvarno dobra sezona, pošto su popularni Farmaceuti stigli do duple krune nedavno.
Na pet poslednjih mečeva regularnog dela Fortuna je ostvarila tri trijumfa uz dva remija, a u poslednjem kolu je ova ekipa slavila na svom stadionu protiv Magdeburga kada je bilo 3:2, međutim tada je već sve rešeno, pošto je tim iz Dizeldorfa već imao nenadoknadivu bodovnu razliku u odnosu na četvrtoplasirani Hamburg, koji je ponovo izvisio kada je u pitanju plasman u elitni rang nemačkog fudbala.
U baražu je tim koji je ovu sezonu završio na trećem mestu na tabeli Cvajte samo nastavio sa fenomenalnim partijama iz prvenstva i bez većih problema slavio na gostovanju kod prvoligaša Bohuma, a taj meč je završen rezultatom 0:3, pa su praktično Crveni već obezbedili plasman u najkvalitetniji rang nemačkog fudbala.
Generalno rano su gosti na tom susretu došli do vođstva, i to posle autogola, a domaći tim je ekspresno mogao da stigne do izjednačenja, ali se stativa isprečila na putu ka tome.
U drugom delu igre je Bohum bio primoran da napadne Fortunu, što je ostavilo dosta prostora za kontre gostiju, pa su fudbaleri Dizeldorfa postigli još dva pogotka, a usput i sačuvali svoju mrežu i bilo bi pravo čudo kada nakon ovog prvog duela ovaj tim naredne sezone ne bi gledali u Bundesligi.

Bohum: Smeši se selidba u Cvajtu!

Od prvog kola je bilo jasno da ćemo Bohum sve do samog kraja gledati u velikoj borbi za opstanak, a to je nažalost i bio slučaj, iako je ova ekipa praktično imala sve u svojim rukama i isključivo od sebe je zavisila kada je u pitanju opstanak u elitnom rangu nemačkog fudbala.
Nažalost, na kraju je presudio poraz u poslednjem kolu od Verdera iz Bremena, a najveći problem je zapravo bio što je nekadašnji šampion Nemačke na tom duel slavio sa ubedljivih 4:1, što je gol razlika koja nije odgovarala Bohumu, a sve to je iskoristio Union Berlin, koji je slavio na svom stadionu protiv Frajburga sa 2:1 i na kraju stigao do opstanka.
Treba biti realan pa reći da Bohum nije imao ni sreće, a da tim iz Berlina jeste, pošto je u poslednjem kolu ova ekipa promašila čak dva jedanaesterca i na kraju uspela da dođe do trijumfa koji im je doneo opstanak u eliti, a samim tim i pošalju Bohum na šesnaesto mesto na tabeli.
Upravo Bohum je na tri kola pre kraja odigrao spektakularan meč na gostovanju kod Union Berlina i slavio sa 3:4, pa su svi tada bili mišljenja da će ovaj tim uspeti da se spasi i dođe do svog primarnog cilja.
Generalno, čitavim tokom šampionata je ova ekipa pružala veoma promenljive partije, a posebno loše je ova ekipa igrala na strani, pošto je Bohum bio najslabija gostujuća ekipa, jer je ovaj tim osvojio samo deset bodova na strani što je svakako premalo.
Na poslednjih pet mečeva u elitnom rangu nemačkog fudbala ovaj tim je ostvario dva trijumfa, uz tri poraza, a deluje zaista da je ovaj tim morao dosta više na gostovanju u poslednjem kolu kod Verdera, kome bodovi sa tog susreta praktično ništa nisu značili.
Pre toga je novi šampion Leverkuzen bio koban po Bohum, pošto Farmaceuti nisu imali milosti prema ovoj ekipi o čemu najbolje svedoči krajnji rezultat 0:5.
Nažalost, kada je to bilo najpotrebnije, fudbaleri Bohuma su odigrali svoju najslabiju partiju. Bio je to naravno slučaj u prvom meču baraža, koji je ova ekipa izgubila na svom stadionu od Fortune iz Dizeldorfa, i to sa ubedljivih 0:3.
Možda nije toliki problem poraz, već to što gosti uoči revanša imaju čak tri gola prednosti, i veoma teško je zamisliti da Bohum, koji je i u prvom susretu bio u veoma podređenom položaju može to da nadoknadi, pogotovu što Fortuna ove sezone blista na svom stadionu i zaista retko gubi.

Naš predlog

Iako je Bohum pod moranjem, Fortuna iz Dizeldorfa je u prvom meču između ove dve ekipe pokazala da je trenutno bolja ekipa, i smatramo da će tim koji je ovu sezonu završio na trećem mestu na tabeli Cvajte slaviti i u revanšu, pa vam savetujemo da se oprobate sa jedinicom za koju je kladionica Meridianbet pripremila koeficijent 2.20.

Bohum naravno nema izbora nego da krene ofanzivno od prvog minuta susreta, a smatramo da nam to potencijalno može doneti i dosta pogodaka, zbog čega vam preporučujemo da se fokuisirate na igru 3+ koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.77.

Za kraj, utisak je da je Fortuna na prvom meču da postigne i koji gol više, a deluje da se makar dva pogotka na domaćem terenu ne dovode u pitanje, pa vam predlažemo da okušate sreću sa igrom D2+ uz kvotu 2.01 u Meridianu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.