Tiket dana: Poeni igrača

Večeras se igraju utakmice finalnih serija u četiri zanimljive lige, španskoj, turskoj, italijanskoj i nemačkoj. Pokušali smo da sklopimo tiket sa učinkom košarkaša. Predložene kvote i granice važile su u trenutku pisanja predloga.

Šejvon Šilds (Olimpija) – Poeni + (granica 16,5) @ 1.89 u MaxBet

Milanezi su odmah napravili brejk u finalu. Slavili su u Bolonji protiv Virtusa i poveli sa 1:0. U Palkanestru se finale igra na četiri pobede te je titula još daleko. Međutim, ako bi dobili i drugi duel u Segafredo areni šampionski naslov bio bi baš blizu Milana. Olimpija je odigrala slabo prvo poluvreme ali je dominirala u trećoj četvrtini. Virtus se vratio u poslednjoj deonici i izbori produžetak, mada se čini da su gosti oštećeni u svom polsednjem napadu kada nije suđen faul nad Nejpirom. Tvorac pobede bio je najbolji šuter Olimpije Šejvon Šilds. Danski internacionalac je meč završio sa 25 poena pogodivši 6 trojki iz 7 pokušaja. Opet verujemo u njegov dobar učinak a ovog puta je granica na 16,5 poena. Za (+) koševe na Šildsa kvota je 1.89 u kladionici MaxBet.

Ife Lundberg (Virtus) – Poeni + (granica 10,5) @ 1.90 u MaxBet

Još jednog Danca smo uzeli kao predlog. Ife Lundberg je propustio 7 uzastopnih mečeva u plej-ofu u serijama sa Tortonom i Venecijom i vratio se tek u prvom duelu finala. Povreda je bila teže prirode i Luka Banki je bio očajan u trenutku kada mu je jedna od najvećih uzdanica ispala iz tima. U prvom meču finala Lundberg je odigrao 24 minuta i to sasvim solidno. Završio je sa 10 poena, 5 asistencija i tri skoka. To nije bilo dovoljno da njegov tim odbrani domaći teren i sada Bolonjezi moraju da vrate brejk kada se serija bude preselila u grad mode. Pre odlaska u Milano moraju da dobiju ovaj drugi meč pred svojim navijačima a to neće biti lako jer je Olimpija sada bez pritiska, što se za crno-bele ne može reći. Granica za poene na Ife Lundberga je na 10,5 koševa, a kvota za (+) iznosi 1.90 u kladionici MaxBet.

Vil Klajburn (Efes) – Poeni + (granica 13,5) @ 1.85 u MaxBet

I u turskom finalu gost, odnosno slabije plasirani tim je poveo u seriji. Feren je slavio u Sinan Erdem areni i poveo sa 1:0. Pivari sada moraju da uzvrate i odu u goste velikom rivalu makar sa 1:1. Jedan od razloga poraza Anadolu Efesa leži i u lošoj igri Vila Klajburna. Krilni košarkaš Efesa je meč završio sa samo 4 ubačena poena iako je igrao više od 25 minuta. Dobre role Šejna Larkina i Osmanija nisu bile dovoljne da tim trenera Mijatovića doće do pobede. Fener je u poslednjih 10 minuta ušao sa prednošću od 20 poena i Pivari su samo uspeli, koliko-toliko, da ublaže poraz. Za trijumf u drugom meču Efesu je neophodna mnogo bolja igra Vila Klajburna, nešto kao protiv Karšijake u poslednjem duelu polufinala kada je ubacio 19 koševa, ili kao ona sa Turk Telekomom u četvrtfinalu sa 26 poena i 10 skokova. Granica je na 13,5 poena a za (+) kvota je 1.85 u kladionici MaxBet.

Skoti Vilbekin (Fenerbahče) – Poeni + (granica 13,5) @ 1.85 u MaxBet

Ono što je važilo za Klajburna za prvi meč, važi i za Skotija Vilbekina. Plejmejker Fenera nije bio na svom prepoznatljivom nivou, utakmicu je završio sa samo 6 poena za 23 minuta na parketu, ali nije preterano ni forsirao šut. Jasikevičijusu je bio dovoljan Najdžel Hejz-Dejvis koji je blistao i ubacio čak 28 koševa, a odličan je bio i Dešon Pjer. Vilbekin igra nešto slabije u finišu sezone. Ne mislimo tu samo na turski plej-of već pre svega na onaj polufinalni meč iz Berlina u Evroligi kada je protiv Panatinaikosa ubacio samo 2 poena i bio jedan od isključivih krivaca za izostanak plasmana u finale. Realno bi bilo da se sada potrudi da svom timu pomogne u obezbeđivanju titule i očekujemo njegovu reakciju već u drugom meču. Granica je na 13,5 poena na Skotija Vilbekina, a za (+) kvota je 1.85 u kladionici MaxBet.

Vladimir Lučić (Bajern) – Poeni + (granica 8,5) @ 1.90 u MaxBet

Bajern je u finale Bundeslige otišao sa 3:0 protiv Vircburgera. Prethodno su Bavarci u četvrtfinalu sa 3:1 izbacili Ludvigzburg. Vladimir Lučić je u sva tri meča protiv Vircburgera bio odličan i uvek je bio dvocifren sa prosekom od 12 poena po utakmici. Njegovo iskustvo mnogo zanči timu Pabla Lasa u finišu sezone koja se može oceniti uspešnom samo ako se Bajern domogne titule nemačkog prvaka. U Evoligi nisu uspeli da ostvare primarni cilj a to je plasman u doigravanje. Lučić je propustio dosta utakmica zbog povrede, posebno na početku sezone i čini nam se da je u formu ušao tek u njenom finišu. Za prvi meč sa starim znancem, ekipom Albe, granica na njegove poene je na 8,5 sa kvotom 1.90 za (+) u kladionici MaxBet.

Johanes Timan (Alba) – Poeni + (granica 12,5) @ 2.00 u MaxBet

Albatrosi su se jedva plasirali u finale Bundelsige. Da su ispali od Kemnicera bila bi ovo još jedna katastrofalna sezona jer su u Evroligi opet uzeli ”fenjer”, završili su kao poslednji. Još uvek je neizvesno da li će Berlinci igrati naredne sezone u elitnom takmičenju i od toga će zavisiti njihov sastav, odnosno kako će reagovati u prelaznom roku. Prošlog leta su izgubili trojicu nosilaca igre i to nisu uspeli da nadoknade. Sada se uveliko govori o odlasku Johanesa Timana iz Albe, a radi se o košarkašu koji je u prestonici već šest godina, a ujedno je i reprezentativac Nemačke, aktuelnog šampiona sveta. Timan je tri meča sa Kemnicerom odigrao odlično, dok je na dva bio nešto slabiji. Alba je gubila sa 2:1 u seriji ali je uspela da preokrene i eto ih u finalu gde im se ne daju velike šanse protiv Bajerna. Granica za Johanesa Timana u prvom meču u Audi domu je 12,5 koševa a za (+) kvota je 2.00 u kladionici MaxBet.

Ukupna kvota na tiketu za subotu u kladionici MaxBet iznosi 46.70.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.