Tiket dana: Poeni NBA igrača

Pred nama je drugi meč u finalnoj seriji NBA lige. Boston je lako zadržao prednost domaćeg terena u prvoj utakmici i sada je na Dalasu da pokuša da dođe do jednog brejka pre selidbe u Teksas. Predložene kvote i granice važile su u trenutku sastavljanja predloga.

Kajri Irving (Dalas) – Poeni + (granica 22,5) @ 1.86 u MaxBet

Jedan od glavnih razloga slabe igre i poraza Maveriksa u prvoj utakmici je i loše izdanje Kajrija Irvinga. Bivši košarkaš Bostona, koji se nije rastao sa Seltiksima u ljubavi, imao je očajno veče i meč završio sa samo 12 poena uz šut za dva poena 6 od 19 i promašenih pet pokušaja za tri. To mu je drugi najlošiji učinak u ovogodišnjem plej-ofu u kome prosečno ubacuje više od 22 koša, što je ipak manje od 25,6, koliko je imao u ligaškom delu sezone. Kada je Irving stigao u Dalas iz Bruklina mnogi su sumnjali u kompatibilnost sa Lukom Dončićem, još jednim velikim individuallcem, ali se pokazalo da oni mogu biti ubitačan tandem. Da bi nastavili da pobeđuju u ovom plej-ofu i stignu do ”prstena”, moraće obojica da budu na svom nivou u svakom meču. Očekujemo reakciju Irvinga u drugoj utakmici u TD Gardenu i prelazak granice od 22,5 poena koliko mu je predloženo u kladionici MaxBet, sa kvotom 1.86.

P.J. Vašington (Dalas) – Poeni + (granica 12,5) @ 1.91 u MaxBet

Krilni košarkaš Dalasa bio je na svom nivou i u prvom meču u Bostonu iako je njegov tim lako ”počišćen” sa terena. Ispostavilo se da je dovođenje P.J. Vošingtona iz Šarlota, u trejdu koji je uključivao odlazak Grenta Vilijamsa i Seta Karija, pravi potez i ovaj košarkaš je bio ona kockica u pazlu koji znači osvajanje ”prstena”. Od tog cilja su Maveriksi još daleko, posebno nakon poraza u prvom meču od Bostona, koji pritom ima i prednost domaćeg parketa. Međutim, Dalas je bio sa slabijim učinkom i od Klipersa, Oklahome i Minesote, pa je eliminisao sva tri riivala na Zapadu i stigao do velikog finala. Sumnjamo da Maveriksi mogu da odigraju onako slabo, a što se tiče Vošingtona on još nijednom nije podbacio, pa je i u toj utakmici imao 14 poena i 8 skokova. Njegov učinak u plej-ofu je 13,7 koševa i verujemo da će i sada biti barem na tom nivou. Granica za poene na P.J. Vošingtona je na 12,5 a kvota za (+) u kladionici MaxBet iznosi 1.91.

Džejlen Braun (Boston) – Poeni + (granica 23,5) @ 1.97 u MaxBet

Jedan od najzaslužnijih igrača za vođstvo Bostona u finalnoj seriji protiv Dalasa je Džejlen Braun. Nije nikakvo iznenađenje da ovaj košarkaš ubaci 22 poena, čak je to i malo kada je on u pitanju, ali je zato odlično čuvao Luku Dončića, koji je promašio veliki broj šuteva. Čak je i trener Dalasa Džejson Kid istakao da je Braun najbolji košarkaš Seltiksa i pored jednog Džejsona Tejtuma ili Kristapsa Porzingisa. Odao mu je priznanje na igri na oba dela terena, a u plej-ofu je defanziva ono što razlikuje dobre od sjajnih igrača. Džejlen Braun je čak malo i popravio statistiku iz ligaškog dela. Tada je imao 22,9 poena u proseku a u plej-ofu ja na 23,2. Čak je nešto bolji i kad su skokovi u pitanju. U prvom meču je pogodio 7 puta za dva iz 12 pokušaja i dve trojke iz šest šuteva, a sa linije bacanja je bio nepogrešiv. Sada je granica na 23,5 poena, nešto je viša ali mi verujemo u ovog košarkaša. Za (+) koševe kvota je 1.97 u kladionici MaxBet.

Derik Vajt (Boston) – Poeni + (granica 14,5) @ 1.91 u MaxBet

Vajt je i u prošlom meču ”ispoštovao” i otišao u plus. Postigao je 15 poena, taman koliko je bilo potrebno da prebaci granicu koja mu je dodeljena pre meča. Na parketu je proveo nešto manje vremena nego što smo navikli, ali nije ni bilo potrebe za duđe igranje kada je Boston rešio pitanje pobednika. Seltikse, ubeđeni smo, čeka teži posao u drugom meču i moraće više da zapnu ako žele da odbrane domaći teren pre selidbe u Teksas. Od učinka Detika Vajta mnogo toga zavisi kada su rezultati Bostona u pitanju. Ovaj sjajni bek je tokom sezone ubacivao 15,1 poen na 71 utakmici, a u plej-ofu je taj prosek podigao na 17,6. Pošto će se odbrana Dalasa opet fokusirati na Tejtuma, Porzingisa i Brauna, eto ponovo šanse da Vajt bude u prilici da uputi dosta šuteva ka košu rivala. U prvom meču je šutirao 19 puta za dva i tri, a ubacio je 8 pokušaja. Verujemo da će sada biti malo precizniji i opet imati bar isti učinak. Granica je na 14,5 poena a za (+) kvota je 1.91 u kladionici MaxBet.

Ukupna kvota na tiketu za noć između nedelje i ponedeljka u kladionici MaxBet iznosi 13.37.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.