DERBI DANA: Totenhem – Arsenal: Koje boje je severni London?

Totenhem će u okviru 4. kola Premijer lige dočekati ljutog rivala Arsenal. Derbi sjevernog Londona dolazi nakon reprezentativne pauze u kojoj je dosta igrača i jednog i drugog tima imalo obaveze u svojim selekcijama. Totenhem je nakon 3 odigrana kola ostvario po jednu pobjedu, remi i poraz, dok je Arsenal ostvario 2 trijumfa i jedan remi. Utakmica je na programu od 15 časova.

Totenhem: 2 ipo godine bez trijumfa u derbiju!

Totenhem je, sa igračkim kadrom koji ga krasi i lucidnim Angelosom Postekogluom na klupi, ekipa koja ima kapacitet da se nađe među četiri tima Premijer lige, ali koja ni po čemu ne garantuje da će to i učiniti. Boljka koje Totenhem ne uspijeva da se riješi jeste branjenje prekida. Upravo posle slobodnjaka i kornera odbrana londonskog kluba kapitulirala je čak 16 puta u prošloj sezoni što je u rangu sa Barnlijevom, a samo su Šefild i Luton (19), odnosno Notingem Forest (23) više puta dozvolili rivalima pogotke van otvorene igre. Ranjivost u odbrani se pokazala kao glavni problem i na startu nove sezone, pošto su do sada ostvarili remi protiv Lestera (1:1), trijumf protiv nepovezanog Evertona (4:0), a potom i poraz od Njukasla sa 2:1.
Treću sezonu zaredom, Sent Džejmsis park je mjesto Totenhemovih stradanja. Možda Pijevci u 3. kolu Premijer lige nisu nagrabusili ubjedljivo kao prilikom prethodne dvije posjete kultnom stadionu kada su primali po četiri i šest pogodaka, ali su se i ovoga puta u sjeverni London vratili kao pokisli.
Jeste Totenhem dominirao u udarcima ka golu, jeste dobrim dijelom drugog poluvremena izgledao kao moćniji rival kojem je pri rezultatu 1:1 gol falio da potpuno proguta Svrake… I jeste Totenhem pred istek 90. minuta igre imao 48 dodira lopte u protvničkom šesnaestercu nasptam samo 13 Njukaslovih, ali to nisu parametri koji dobijaju utakmice.
Sparsi su posle četiri boda iz prve dvije runde doživjeli premijerni poraz u sezoni, a ostali su na svega jednoj pobjedi iz 30 pokušaja da preokrenu zaostatak iz prvog poluvremena.
Sada je na redu derbi i jurnjava za prvom pobjedom još od 2022. godine.

Arsenal: Da li je to ta sezona?

Autoritativan start sezone i rutinske pobjede nad Vulverhemptonom i Aston Vilom, ukazivale su da je Arsenal ove sezone namjeren da od prvog kola krene u meso, da ne ustukne u već viđenoj šampionskoj trci sa Mančester Sitijem u prvih nekoliko kola i vjerovatno do pokleknuća ne bi došlo ni u trećom kolu, da je Deklan Rajs imao malo više razuma u 48. minutu. Pri vođstvu svog tima 1:0, Rajs je zaradio drugi žuti karton, nakon što je blago dodirnuo loptu i tako je sklonio sa mjesta prekršaja dosuđenog u korist Brajtona. Holanđanin Žoel Feltman pokazao je svu prefriganost, dodatno pojačao utisak i ubjedio arbitra Kavanu da pokaže reprezentativcu Engleske put u svlačioniocu. Rajs je prvi put u karijeri dobio crveni karton u Premijer ligi, na 245. utakmici.
Nije od tog momenta tim Mikela Artete ličio na sebe, dozvolio je Brajtonu preuzimanje kontrole, a ubitačni Žoao Pedro je posle pobjednosnog gola protiv Mančester Junajteda, dao gol u 58. minutu za ispostavilo se konačnih 1:1 i skidanje još jednog velikog skalpa.
Znaju na Emirejtsu da ovo nije put do titule, pogotovo što će u naredne dvije runde gostovati Totenhemu i Mančester Sitiju, a između ta dva duela i Atalanti u Ligi šampiona.
Još nije donio titulu, i mada je već prošlo nepunih pet godina otkako je u klubu, u Arsenalu vjeruju da nema boljeg trenera da to i učini, i zato će Mikel Arteta još tri sezone ostati ‘za volanom’.
Posle niza loših vijesti koje su tokom reprezentativne pauze zabrinule navijače londonskog kluba pred važne susrete u drugoj polovini septembra, najzad i jedna lijepa. Mikel Arteta potpisao je novi, trogodišnji ugovora sa Tobdžijama koja će ga na Emiratima zadržati do ljeta 2027.
Ova vijest izvjesno će poboljšati raspoloženje među pristalicama Arsenala uoči predstojećeg derbija sjevernog Londona sa Totenhemom koji vicešampion Engleske dočekuje bez Deklana Rajsa, Martina Edegora, Mikela Merina, Rikarda Kalafjorija…

Naš prijedlog:

Arsenal kao blagi favorit ulazi u ovaj meč, a trijumf gostiju plaća se kvotom 2.45 u MaxBet kladionici. Trijumf domaćina plaća se kvotom 2.95, dok je za neriješen ishod ponuđena kvota 3.60.

Trenutna kadrovska situacija će sigurno u mnogome odrediti startnih 11 obje ekipe, ali uprkos nekim izostancima trebalo bi da gledamo pravi spektakl. Golovi su nešto što godinama unazad krasi duele ova dva tima, pa vam i ovog puta predlažemo igru 3+ po kvoti 1.58 u MaxBet kladionici. Za očekivati je neizvjestan duel sa dosta borbe i čarki na obje strane, pa vam shodno tome predlažemo i igru PIK X po kvoti 1.70. Za vas koji jurite nešto veće kvote predlažemo da probate sa kombinacijom 2&3+ po kvoti 3.05 takođe u MaxBet kladionici.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.