Tip dana košarka: Cedevita Olimpija vs Budućnost, nakon ovog meča mnoge stvari će biti jasnije u ABA ligi!

Budućnost

Cedevita Olimpija će pred praznom dvoranom dočekati ekipu Budućnosti u okviru ABA lige. Oba tima imaju veliki motiv na ovom susretu. Cedevita Olimpija se grčevito bori za plejof mesto i doigravanje, dok Budućnost juri i dalje prvu poziciju. Ipak, mnogo komotonije se osećaju gosti, jer znaju da će sigurno igrati u borbi za trofej, dok je domaćin pod većim pritiskom. Mnogo izmena u rosteru Cedevita Olimpije u toku ove sezone, što je u bitnoj meri uticalo na rezultate. Ova utakmica je na programu od 19h i nakon nje će mnoge stvari biti jasnije u regionalnoj ABA ligi. Očekujemo jedan otvoren meč na veliki broj poena.

Cedevita Olimpija: Odlazak bitnih igrača i smena trenera, to je rezime sezone za ovaj tim.

Jedna jako zanimljiva stvar se desila u ABA ligi, a to je da su se dva tima fuzionisala u jedan. U pitanju su klubovi Cedevita i Olimpija, pa se novi tim tako i zove. Predsednik Cedevite je preneo svoj kapital u Ljubljanu gde je već odlična infrastruktura i sada ovaj tim može da se pohvali idealnim uslovima. Samim tim i doveli su dobra pojačanja kako bi ovu sezonu kao novi klub odigrali dobro. Pre svega najveći kvalitet ovog tima leži u plejmejkerima Katiću i Mekentajeru koji iza sebe imaju zavidno iskustvo i poseduju odlične napadačke karakteristike. Pored njih dvojice, u tim je došao i Mikael Hopkins, kao i Jaka Blažič. To su dva proverana igrača koja imaju dosta kvaliteta, pogotovo u napadačkom delu. Tu su i Filip Krušlin, Edo Murić, Mirko Mulalić i Andrija Stipanović. Ulogu da predvodi ovaj tim sa klupe dobio je Slaven Rimac, ali je posle serije loših rezultata smenjen i na njegovo mesto je došao Jurica Golemac. Ovo je susret koji domaćina ostavlja u borbi za četvrto mesto i plasman u plejof ABA lige.

Budućnost: Nakon ispadanja iz Evrokupa, sve bolja igra plavih iz Podgorice.

Ekipa iz Podgorice ove sezone ima nešto manje „poznat“ roster. Iz Evrolige su se vratili u Evrokup i samim tim i pojačanja ne mogu da budu toliko zvučna. Pokušavaju svi u klubu da vrate tim u Evroligi, ali će to ići jako teško pored Crvene zvezde i Partizana ove sezone. Međutim, plavi su sastavili sasvim korektan roster. Od pojačanja, ima tu nekoliko jako zanimljivih igrača. Skot Bamford od kojeg se očekuje veliki broj poena igra promenljivo ove sezone. Kada uđe u dobar šuterski ritam, jako ga je teško zaustaviti. Spoljne pozicije je pojačao i Džastin Kobs koji je iz Cedevite došao u ovaj sastav i videli smo koliko on može da bude dobar na ovakvom nivou takmičenja. Glavni je igrač ovog tima i od njega mnogo toga zavisi na svakom meču Budućnosti. Hasan Martin je pojaćao reket i pokazao se kao pravi izbor. Jako je nezgodan u igri jedan na jedan i odlično sarađuje sa Ivanovićem u pik igri. Kao zadnje pojačanje ovom timu, stigao je Kim Tili iz Monaka koji treba da doprinese u širenju igre, jer kao visoki igrač ima odličan šut za tri poena. Danilo Nikolić je neko ko je konstatan tokom cele sezone i svojim trojkama može da promeni momentum utakmice.

Naš predlog:

Blagi favorit na ovom susretu je ekipa Cedevita Olimpije i Meridianbet za pobedu domaćina nudi kvotu 1.71. Ukoliko smatrate da Budućnost može do pobede na ovom susretu i brejka u Ljubljani, Meridianbet za pobedu gostiju nudi kvotu 2.02. Mi smo se odlučili za jedan zanimljiv predlog. A to je: ukupan broj poena u prvoj četvrtini manji od 40.5 i Meridianbet za taj predlog daje kvotu 1.77. Smatramo da će timovi zbog važnosti meča u duel ući nešto stegnutije, odnosno sa dužim napadaima i postavljenim akcijama. Dovoljno je da jedan tim nema dobro otvaranje ovog susreta i ovaj tip je veoma izgledan.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.