Tiket dana tenis (petak, 13.05.2022)

Na mastersu u Rimu igraju se mečevi četvrtfinala. Ovo je poslednji veliki turnir pred vrhunac sezone na šljaci, čuveni Rolan Garos. Predložene kvote mogu se menjati.

Kristijan Garin – Aleksandar Zverev – 2,G- (granica 19,5) @ 2.20 u MaxBet

Nemac je dobro odigrao dva prethodna mastersa na šljaci, u Monte Karlu je stigao do polufinala u kome je poražen od Cicipasa, dok je nedavno u Madridu izgubio u finalu od nove teniske senzacije Karlosa Alkaraza. Do četvrtfinala u Rimu nije izgubio ni set, Baeza iz Argentine i Australijanca De Minora pobedio je lako sa po 2:0. Čileanac Garin je dugo čekao na nešto bolji rezultat na velikim turnirima, po tri vezane pobede imao je ove sezone samo u Hjustonu i sada u glavnom gradu Italije. Do četvrtfinala je eliminisao trojicu rivala, momka sa specijalnom pozivnicom Pasara iz italije, Finca Rusuvuorija i najteži posao imao je protiv Marina Čilića u osmini finala. Zverev ne bi smeo da ima mnogo probelma sa Garinom, mada je od njega izgubio jedini dosadašnji okršaj. Predlog je pobeda Zvereva uz manji broj gemova od ponuđene granice, a ona je na 19,5 gemova ukupno. Za 2,G- koeficijent je 2.20 u kladionici MaxBet.

Janik Siner – Stefanos Cicipas – S3 @ 2.25 u MaxBet

Imaće mladi Italijan veliku podršku, skoro fudbalsku, sa tibina Foro Italika. Siner je jedini domaći teniser koji je ostao u konkurenciji, što je sigurno malo razočaranje za domaće navijače, pošto je Italija imala veliki zalet u poslednje dve sezone. Siner je najmlađi u novoj generaciji i već je nadomak Top 10. Do četvrtfinala morao je da izbaci trojicu rivala, prvo Španca Martineza, pa zemljaka Fonjinija i na kraju Filipa Krajinovića. Igra dobro od početka sezone, ali mu nedostaje jedan veliki trofej. Od Cicipasa je izgubio u četvrtfinalu Australijen opena ove sezone, kao i dva puta u tri prethodna odmeravanja snaga. Grk igra sasvim dobro na šljaci koja polako postaje njegova omiljena podloga. U Madridu ga je zaustavio Zvezrev u polufinalu, ali je zato osvojio Monte Karlo. U Rimu je već bio bolji od Dimitrova i Hačanova, ali je oba meča dobio u tri seta. I sada očekujemo da se igra maksimalan broj setova, dakle tri, a za igru tačan broj setova, S3, u kladionici MaxBet dobija se koeficijent 2.25.

Denis Šapovalov – Kasper Rud – G+ (granica 22,5) @ 1.90 u MaxBet

Mnogi su u ovom četvrtfinalnom duelu sa jedne strane mreže očekivali branioca titule Rafaela Nadala, ali ga je u tri seta izbacio Denis Šapovalov. Prošle godine je Kanađanin imao dve meč lpte protiv Nadala na ovom istom turniru, ali se Španac na volšeban način izvukao i kasnije u finalu pobedio Đokovića. Sada ostaje bez velikog broja poena, a njegove navijače više brine način na koji je izgubio pošto se u trećem setu bukvalno predao i videlo se da nešto nije u redu s njim. Svi se nadaju da nije opet neka povreda, pogotovo sada pred Rolan Garos. Šapovalov je bio uporan i preokrenuo je za plasman u četvrtfinale i okršaj sa Norvežaninom Kasperom Rudom. Skandinavac nije u prošlogodišnjoj formi, ali na šljaci i dalje zaslužuje respekt. Izbacio je dvojicu, realno, slabijih igrača od njega, Holanđanina Van De Zandšulpa i Amerikanca Bruksbija. Šapovalov je pre Nadala bio bolji od Sonega i Basilašvijila. Ova dvojica su se do sada samo jednom sastajali, a Rud je slavio prošlog maja u Ženevi i to u finalu. Predlažemo više gemova, a ponuđena granica je na 22,5. Za G+ kvota je 1.90 u kladionici MaxBet.

Novak Đoković – Feliks Ože-Alijasim – G+ (granica 19,5) @ 1.68 u MaxBet

Đoković igra mnogo važan meč protiv mladog Kanađanina iz više razloga. Pobeda i plasan u polufinale garantuje srpskom teniseru ostanak na prvom mestu bar do završetka Rolan Garosa, dakle još najmanje tri sedmice, što će ga značajno približiti apsolutnom rekordu po broju sedmica na prvoj poziciji koji drži legendarna Štefi Graf. Ukoliko bi izgubio od Ože-Alijasima, a Zverev osvojio turnir, na Rolan Garos bi otišao kao treći teniser sveta. Nezgodno može biti i to što protiv Ože-Alijasima Đoković nikad nije igrao, a Kanađanin se već probio među desetoricu najboljih na svetu. Videlo se i protiv Alkaraza da Novak ima problema kada igra protiv tenisera čiju igru ne poznaje do tančina. Kanađanin je do četvrtog kola, ako i Đoković, izbacio dvojicu rivala, Španca Davidovića-Fokinu i Amerikanca Đirona. Novak je u dva seta bio bolji od Rusa Karaceva i starog znanca Švajcarca Stena Vavrinke. Nije se Srbin mnogo potrošio i to može da bude od ključne važnosti u ovom i, eventualnim, narednim mečevima u Rimu gde brani finale. Naš predlog je veći broj gemova od predložene granice koja iznosi 19,5 gemova ukupno. Za ovaj tip G+ u kladionici MaxBet koeficijent iznosi 1.68.

Ukupna kvota na tiketu za tenis u kladionici MaxBet iznosi 15.80.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.