Premijer liga, 34. kolo, najava, analiza, predlozi

premijer liga

Englezima su ostala dva tima u Evropi, Liverpul u Ligi šampiona i Arsenal u Ligi Evrope, to je epilog revanš mečeva četvrtfinala evropskih kupova. Sada su ponovo na redu domaće obaveze, derbi se igra na Vembliju, gde Totenhem dočekuje lidera Mančester Siti.

Sautempton – Čelsi – 0-2 @ 1.95 u 10Bet

Utakmica koja je domaćinu mnogo važnija. Šampion se već oprostio od krune, a u poslednje vreme igra jako promenjivo, pa je Čelsi pobedio samo jednom u poslednjih pet utakmica. “Sveci” su na ivici provalije, nalaze se u zoni ispadanja, ali im na ruku ide jedan meč manje odigran od Kristal Palasa i hadersfilda, prvih iznad crte. Ne smeju ni da pomišljaju na poraze na svom terenu, ali šta da rade kada im sada stiže, još uvek, aktuelni šampion. Od konačnog ishoda, pre bismo se odlučili za golove, a neće ih biti mnogo.

Barnli – Lester – GG @ 2.05 u 10Bet

Domaćin je obeležio sezonu u pozitivnom smislu. Sjajne igre dovele su Barnli blizu plasmana u Evropu, a ako pobede bivšeg šampiona, to će postati gotovo izvesno. Na ruku im ide i odlična forma, četiri pobede u nizu, ali treba imati u vidu dobru igru “lisica” na gostujućim terenima. Opredelili smo se za igru oba tima postižu gol.

Kristal Palas – Brajton – 1 @ 1.86 u 10Bet

Palas je u težoj situaciji od novajlije, pa smatramo da će motiv biti presudan u ovom okršaju. Važan bod je osvojio londonski tim prošle nedelje protiv Bornmuta, ali je još daleko od opstanka. Brajton je tri kola bez pobede, pa je iz jedne komotne pozicije, došao u donji dom, gde mu je opstanak doveden u pitanje. Domaćin je favorit i slaviće u ovom meču.

Hadersfild – Votford – 0-2 @ 1.64 u 10Bet

Obe ekipe su u lošoj formi, ali je gostima lakše jer nisu ugroženi. Hadersfild je neočekivano ušao u Premijer ligu kroz baraž i dobro je gurao do pre nekoliko kola. Sada imaju pet utakmica bez pobede i svaka naredna  biće im kao finale baraža prošle godine. “Stršljenovi” su u prethodna četiri kola osvojili samo bod i sigurno bi voleli da se prvenstvo što pre završi, dok još imaju neku zalihu bodova. Ovde nema goleade, a domaćin je bliži pobedi.

Svonsi – Everton – 1 @ 2.50 u 10Bet

Velšani su imali veliku priliku da trijumfom nad otpisanim Vest Bromom malo pobegnu od davljenika. Osvojili su samo bod u Birmingemu, pa sada nemaju izbora protiv Evertona. “Karamele” su u gradskom derbiju bile bolje od Liverpula, međutim, nisu uspele da postignu gol. Za njih je prvestvo, tom utakmicom, bukvalno završeno, pa neće imati neki poseban motiv ni kod “labudova”. Svonsi je bliži važnoj pobedi.

Liverpul – Bornmut – 3+ @ 1.37 u 10Bet

“Redsi” su na devetom nebu, pošto su prošli u polufinale Lige šampiona i to drugom pobedom nad Sitijem. Takvo raspoloženje u redovima Klopove ekipe može da bude mač sa dve oštrice, pa da iznedri opuštanje, koje bi gosti mogli da iskoriste. Bornum je relativno bezbedan u sredini, pa će doći da se nadigrava. Zato ćemo preskočiti konačni ishod, a preporuka je da igrate na dosta golova. Navijači koji će ispuniti Enfild, zaslužili su još jedan festival golova.

Totenhem – Mančester Siti – GG @ 1.60 u 10Bet

Derbi kola igra se na čuvenom Vembliju, gde će domaći Totenhem, tim u najboljoj formi, dočekati budućeg šampiona Mančester Siti. Po najavama to bi trebao da bude okršaj dve ekipe koje su ispunice svoje ciljeve, pa mogu da uživaju u utakmici bez nekog opterećenja. Međutim, nije tako. “Građani” su doživeli tri poraza u nizu, a ne zna se koji je bolniji. Dva puta ih je liverupl dobio u Evropi i tako im srušio san o osvajanju Lige šampiona, dok su prošlog vikenda vođstvo od 2:0 nad gradskim rivalom Junajtedom, pretvorili u poraz od 2:3 u drugom poluvremenu, i to na svom Etihadu. “Pevci” igraju odlično i sigurno da mnogo žale za onih desetak minuta meča sa Juventusom, koji ih je koštao ispadanja. Totenhem ima šest uzastopnih pobeda, ali je pitanje da li je favorit. realnije je da će golova biti na obe strane.

Njukasl – Arsenal – GG @ 1.62 u 10Bet

Obe ekipe imaju po tri uzastopne pobede u Premijer ligi, a Arsenal iza sebe ima i uspešan niz u Ligi Evrope. “Tobdžije” su nekako osvojile Moskvu i sada imaju najteži ispit u Evropi, jer će morati da izbace Atletiko iz Madrida, ako žele u finale, koje im može doneti plasman u Ligu šampiona. Zato će preostali deo šampionata više misliti o LIgi Evrope, nego o domaćim rivalima. Tako će biti i na Sent Džejms parku, gde ih čeka probuđeni Njukasl. Po nama domaćin ima podjednake šanse za pobedu, ali su golovi na obe strane zagarantovani.

Mančester Junajted – Vest Brom – 1/1 @ 1.62 u 10Bet

Neće biti mnogo dilema u okršaju Junajteda i, sada već člana Čempionšipa, ekipe Vest Bromvič Albiona. “Crveni đavoli”, na krilima pobede na Etihadu, rešiće pitanje pobednika još u prvom poluvremenu i tako još za neko vreme odložiti promociju gradskog rivala u novog šampiona. Tim iz Birmingema će igrati pošteno do samog kraja, što je pokazao u prošlom kolu sa Svonsijem, ali snage da iznenadi Murinjov tim, ipak nema.

Vest Hem – Stouk – 1 @ 2.00 u 10Bet

Gostima gori pod nogama, ali to “čekićare” ne zanima. Domaćin je odigrao dve odlične utakmice, srušio Sautempton i doneo bod sa Stamford Bridža, pa će to zasladditi trijumfom nad Stoukom. Gosti su u očajnoj formi, imaju četiri poraza u nizu iza sebe, a poslednji put su slavili još 20. januara protiv Hadersfilda. Teško da će niz neuspeha prekinuti protiv Vest Hema.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.