Liverpul – Mančester Siti: Najava, analiza i predlog

Liverpul – Mančester Siti

Engleska je imala čak pet predstavnika u grupnoj fazi Lige šampiona ove sezone, ali su do četvrtfinala stigla samo dva, Liverpul i Mančester Siti, koji će ukrstiti koplja u četvrtfinalu.

Ove dve ekipe nikada se nisu sretale u Ligi šampiona, ali su vodili veliku borbu u Premijer ligi. Kada je u pitanju njihov odnos u Kup takmičenjima, dva puta su igrali u Liga Kupu, a oba puta uspešniji su bili „crveni“ sa Enfilda.

Liverpul je prvi put u četvrtfinalu Lige šampiona posle punih devet godina, dok „građani“ iz Mančestera u ovoj fazi tek drugi put u svojoj istoriji.

Statistika i istorija

Ove sezone Liverpul na Enfildu nije uspeo da pobedi samo Sevilju u Ligi šampiona, bilo je 2:2. Na četiri odigrane utakmice na svom terenu „redsi“ su postigli 12 golova, a uz to su produžili niz bez poraza u Evropi na 14 utakmica (9 pobeda i 5 remija). Poslednji evropski poraz u Liverpulu doživeli su još 2014. godine.

Siti je trijumfovao na prvih pet utakmica u Ligi šampiona. Ipak, u poslednjem kolu grupne faze poražen je od Šahtjora u Ukrajini 2:1, a istim rezultatom izgubio je i od Bazela na svom Etihadu u revanšu osmine finala, mada to nije uticalo na konačan ishod dvomeča sa Švajcarcima. Ono što može da brine engleskog lidera je to što ima samo četiri pobede na poslednjeh 11 gostovanja u evropskim kupovima.

Kompletna statistika međusobnih duela ova dva tima je sledeća: 87 pobeda Liverpula, 45 remija i 46 pobeda Mančester Sitija. Ove sezone u Premijer ligi „građani“ su demolirali Liverpul sa 5:0, ali su „redsi“ uzvratili na Enfildu i naneli jedini poraz Gvardiolinoj četi, bilo je 4:3 u fantastičnom meču.

Jirgen Klop i Pep Gvardiola imaju istorijat svojih međusobnih okršaja i u Bundesligi u periodu od 2013. Do 2015. godine, a Katalonac vodi sa 4:3 u pobedama. U Engleskoj bilans je dve pobede za Klopa, jedan remi i jedan Gvardiolin trijumf.

Povrede i suspenzije

Oba trenera nemaju velike kadrovske probleme pred večerašnji okršaj. Jirgen Klop ne može zbog povreda da računa na Matipa i Lalanu, a pod znakom pitanja je nastup Emre Džana, koga će najverovatnije zameniti Milner na sredini terena.

Što se Sitija tiče, pored odavno povređenog Mendija, Gvardiola ne može da računa ni na Serhija Aguera, koga će u napadu zameniti sve bolji Gabrijel Žezus, upitan je  i nastup golmana Edersona, a njega bi između stativa zamenio Klaudio Bravo.

Emre Džan je ključni čovek za Klopa

Iako je nastup nemca pod znakom pitanja za prvi duel, verujemo da će ga Klop poslati na teren. Emre Džan je idealan fudbaler koji može da se suprotstavi napadačkoj liniji Fernandinjo – De Brujne – Silva – Žezus. To može da bude ključno za Liverpul, jer Siti započinje napade iz zadnje linije, a svaka presečena lopta bila bi velika opasnost za „građane“.

Gvardiola zna da će teško zaustaviti Salaha pa će zato na levom boku igrati Laporte, koji je klasičan štoper, ali će mu u odbrambenim zadacima pomagati i Sane.

Mada je ovo duel dve ekipe sa sjajnim napadima, smatramo da će se glavna borba voditi na sredini terena, a tu je Siti u velikoj prednosti.

Verovatni sastavi:

Liverpul: Karijus – Arnold, Lovren, Van Dajk, Robertson – Henderson, Milner, Okslejd-Čemberlen – Salah, Firmino, Mane.

Mančester Siti: Ederson(Bravo) – Voker, Kompani, Otamendi, Laporte – De Brujne, Fernandinjo, David Silva – Sterling, Gabrijel Žezus, Sane.

Kvote i predlog

Za kladioničare Mančester Siti je favorit u ovom duleu, pa je kvota u kladionici 10Bet na pobedu „građana“  2.35, na remi je 3.50, dok se pobeda Liverpula procenjuje na 3.00.

Pošto se radi o dva veoma efikasna tima, naš predlog je igra više od tri gola na meču, a kvota za tu igru u kladionici 10Bet iznosi 1.65.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.