Španska Primera, 31. kolo, najava, analiza, predlozi…

Španska Primera

Šampion Španije je odavno poznat, naziru se i učesnici Lige šampiona, dok je dosta toga jasno i oko opstanka, međutim, i dalje su svi mečevi više nego interesantni.

La Korunja – Malaga – 0-2 @ 1.62 u 10Bet

Duel dve ekipe sa začelja tabele, posle koga će se jedna i definitivno opsrostiti od elite, a možda i obe, ukoliko bude nerešeno. Malaga je proigrala u poslednja dva kola i osvojila četiri boda, bod kod Selte i tri protiv Viljareala. Samo da nisu kasno počeli da igraju. La Korunja odavno nije pobedila i ovo joj je poslednja šansa da počne beg iz zone ispadanja. Biće neizvesno na Rijazoru, pa prognoziramo mali broj golova.

Alaves – Hetafe – 0-2 @ 1.47 u 10Bet

Domaćin još nije obezbedio opstanak, ali nije previše ugrožen, pa bi mu eventualna pobeda prebrinula sve brige. Slično je i sa Hetafeom, koji takođe nema imperativ rezultata, ali se radi o ekipama koje postižu malo golova, pa ne verujemo da će se nešto sada promeniti.

Selta – Sevilja – 1 @ 2.15 u 10Bet

Andalužani će pokušati nemoguće u Minhenu, da sustignu prednost Bajerna iz Sevilje. Naravno da to ne izgleda lako izvodljivo, ali Sevilja nema šta da izgubi. Zato mislimo da neće preterano obraćati pažnju na meč u Vigu, iako se bore za peto mesto u ligi. Selta bi pobedom uhvatila priključak sa ekipama koje se bore za izlazak u Evropu.

Betis – Eibar – 1 @ 2.25 u 10Bet

Domaćin je hit prvenstva, a ima dve vezane pobede iza sebe. Verujemo i u treću, jer mu stiže Eibar koji već četiri kola ne zna za uspeh. I Betis želi u Ligu Evrope, a sa nova tri boda potpuno bi se uključio u trku.

Barselona – Leganes – 3+ @ 1.41 u 10Bet

Katalonci su napravili veliki korak ka polufinalu Lige šampiona, ali i pored ubedljive pobede, neće olako shvatiti gostovanje u Rimu. Zato bi mogli malo da spuste gas protiv leganesa, koji zna da bude nezgodan u gostima. To su najbolje na svojoj koži osetili u Realu kada su od njih ispali u Kupu kralja. Kvota na pobedu Barse je mala, a na tri, ili više golova, neznatno je povoljnija.

Levante – Las Palmas – 1 @ 1.90 u 10Bet

Veoma važan okršaj u borbi za opstanak. Domaćin je u mnogo boljoj situaciji i beži gostu sedam bodova. Ako to gledamo, Levanteu bi i bod bio po meri, ali smatramo da će ekipa iz Valnsije trijumfovati i tako otkloniti sve dileme oko putnika u Segundu. Tim sa Kanarskih ostrva je svoje šanse prokockao znatno ranije.

Real Madrid – Atletiko Madrid – 1 @ 1.74 u 10Bet

Direktna borba za vicešampionsku titulu. Atletiko ima četiri boda više, pa mu nerešeno odgovara, dok bi Real morao da pobedi, ako želi da završi bar na drugoj poziciji na kraju sezone. Oba tima su umorna od utakmica u Evropi, ali je Real imao više vremena da se oporavi posle sjajnog izdanja u Torinu. Verujemo u pobedu domaćina na Santjago Bernabeu.

Real Sosijedad – Đirona – GG @ 1.76 u 10Bet

Đirona je u boljij formi, a Sosijedad je smenio trenera zbog slabih rezultata. Gosti mi mogli sezonu da završe učešćem u Ligi Evrope, što bi bilo iznad svih očekivanja. Malo su podbacili u poslednjem kolu kada su remizirali na svom terenu sa Alavesom, pa bi mogli taj kiks da nadoknade u San Sebastijanu.

Valensija – Espanjol – 1 @ 1.50 u 10Bet

“Slepi miševi” ponovo ruše sve pred sobom, pa ne bi trebalo da imaju većih problema protiv drugog tima iz Barselone. Niz od četiri pobede, mogao bi da se produži, a Valensija čeka ishod meča u Madridu, koji bi mogao da ih pomeri jedno mesto napred na tabeli. Ako se to i ne desi, njima je najvažnije da zadrže četvrtu poziciju i plasiraju se u Ligu šampiona, a jako su blizu tog cilja.

Viljareal – Atletik Bilbao – GG @ 2.05 u 10Bet

“Žuta podmornica” je uspela da izgubi i od Malge u prošlom kolu. Od Lige šampiona su se oprostili, a predstoji im borba da obezbede bar Ligu Evrope. Bilbao neće uspeti ni to, pa će posle nekoliko sezona u kojima su imali zapažen učinak u Ligi Evrope, naredne biti fokusirani na domaća takmičenja. U ovom meču bi moglo da bude golova, bar po jedan na obe strane.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.