Serija A 31. kolo, najava, analiza, predlozi…

serija a

Italijanski šampionat ulazi polako u završnicu, Juventus je stekao četiri boda prednosti ispred Napolija, i nema sumnje da će njihov međusobni susret u 34. kolu, koje je na programu 22. aprila, odlučiti na koju će stranu Skudeto.

Benevento – Juventus – 2 @ 1.22 u 10Bet

Igraju prvi i poslednji, mnogi izbegavaju klađenje na takve parove, ali ovde dileme ne bi trebalo da bude. Ustvari, ima je, a ona glasi da li će Juve pobedu obezbediti već u prvom, ili će čekati drugo poluvreme? Benevvento je zablistao protiv Verone, koju je ubedljivo pobedio, ali protiv šampiona, uzdrmanog porazom od Reala, ipak nema šanse.

Roma – Fiorentina – 3+ @ 1.83 u 10Bet

Rimljani su se nadali da mogu do senzacije na Nou Kampu, ali se to pokazalo kao utopija. Istina, predstoji revanš na Olimpiku, ali pobediti Barsu sa 3:0, ili recimo 5:1, previše je čak i kao naziv dela Tomasa Mora. Zato se “vučica” mora što pre okrenuti domaćem prvenstvu gde pokušava da izbori novi plasman u Ligu šampiona. Za sada je sve u redu, nalaze se na trećem mestu, ali ne bi smeli ponovo da kiksiraju, kao prošle nedelje u Bolonji. “Viola” je bila ubedljiva u Udinama u sredu, a u seriji je od pet uzastopnih pobeda. Sigurnije jee igrati na golove u ovom meču.

SPAL – Atalanta – 0-2 @ 1.76 u 10Bet

Domaćin je jedno mesto iznad crte i svaka utakmica do kraja biće mu kvalifikaciona u borbi za očuvanje statusa. Atalanta nema nekih velikih briga, ali ako želi ponovo u Evropu, morala bi da pobeđuje u većini utakmica koje su joj preostale, pa tako i protiv SPAL-a. Domaćina raduje niz od pet utakmica bez poraza, a tri poslednje su odigrali nerešeno. Atalanta je dobar učinak pokvarila porazom od Sampdorije u utorak. Čini se da neće biti goleade u ovom meču.

Sampdorija – Đenova – 0-2 @ 1.74 u 10Bet

Derbi Đenove uvek je težak za pogađanje, pa tako i sada. Ovde trenutna forma i plasman na tabeli ne igra bitnu ulogu, pa se odlučujemo da pokušamo sa golovima, a njih ne bi trebalo da bude mnogo. Sampdorija je posle tri poraza pobedila u Bergamu, a Đenova je osvojila tri boda protiv Kaljarija i pobegla u zlatnu sredinu. Poslednjih godina uspešnija je bila Sampdorija u međusobnim okrđajima, a pobedila je i u prvom odmeravanju snaga ove sezone.

Torino – Inter – 3+ @ 1.90 u 10Bet

Možda i najzanimljiviji duel ovog kola odigraće u Torinu domaći “bikovi” i Inter. Bodovi su značajniji gostima koji planiraju da iduće sezone, posle duže pauze, igraju u Ligi šampiona. Osvojio je Inter bod u derbiju “della madonnina” i tako prekinuo niz od dve pobede, ali njegova mreža miruje već pet kola. Podatak za svaku pohvalu. Torino je posle manje krize, odigrao dve odlične utakmice i Kaljariju i Krotoneu ubacio 8 lopti u mreže, po četiri svakom. Razigrao se i Beloti, kao i naš Ljajić, kome Macari ponovo daje šansu u prvih 11, pa očekujemo da se i Interova mreža zanjiše. Predlog su golovi, bar tri na meču.

Krotone – Bolonja – 1 @ 2.30 u 10Bet

Ako neko mora da pobedi u ovom kolu, to je Krotone. Ekipa je ponovo zapala u zonu ispadanja, i finiš prvenstva sve više liči na prošlogodišnji. Bolonju, koja je u sredini tabele, Krotone mora da savlada kako zan i ume, inače će opstanak biti sve dalje na horizontu.

Napoli – Kjevo – 3+ @ 1.55 u 10Bet

Napolitanci su ispali iz forme u nevreme, baš kad se odlučuje o Skudetu. Frustracije navijača su razumljive, jer kada je izgledalo da će Napoli prekinuti dominacijiu Juventusa, usledili su poraz od Rome i remiji sa Interom i Sasuolom. “Stara dama” je poklone oberuučke prihvatila. Sada Napoli čeka gostovanje u Torinu, gde će morati da pobedi, a do tada ne sme ni da pomišlja na neki kiks, poput ovog meča sa Kjevom, koga je Sasuolo šokirao golom u 95. minutu i to pored dva igrača manje  na terenu.

Verona – Kaljari – 1 @ 3.50 u 10Bet

Tim iz grada ljubavi je načinio veliki korak nazad u borbi za opstanak porazom od otpisanog Beneventa. Sve šanse nisu izgubljene, ali bi Verona, za početak, morala da pobedi Kaljari, a onda da donese i neki bod sa strane. Na tri poslednje utakmice nisu osvojili ni bod, a nisu postigli čak ni gol. Sada moraju da trijumfuju, ili će njihova avantura u Seriji A trajati samo jedno leto. Tim sa Sardinije je takođe u opasnoj zoni i ima dva vezana poraza. Smatramo da je domaćin bliži pobedi, pored svih problema koje ima.

Udineze – Lacio – 3+ @ 1.74 u 10Bet

Ovde treba biti maksimalno obazriv i pored očajne forme domaćina i dobrih igara Lacija. imljani imaju samo nekoliko dana kasnije revanš sa Salcburgom koji ih može uvesti u polufinle Lige Evrope, sa dobrim izgledima da se nađu i u završnoj predstavi. S druge strane, Lacio ne sme da zaostane za Interom i Romom ukoliko želi da se nađe u Ligi šampiona naredne sezone, a to ne uspe da ostvari preko Lige Evrope. Zamršeno, zar ne? Udineze igra toliko loše da je vezao osam poraza, a pri tom postigao samo dva gola. ne pamtimo da je tim iz Udina imao ovakvu krizu u skorije vreme. Srećom po njih, još uvek imaju zalihu bodova koju su stekli u prvom delu sezone. Šta da vam preporučimo, teško je reći. Pobeda Lacija je prvi tip, ali može se pokušati i sa golovima.

Milan – Sasuolo – 1 @ 1.46 u 10Bet

Milanezi su protiv Intera propustili možda poslednju priliku da pojure Ligu šampiona. Ruku na srce, to je sredinom prvenstva izgledalo kao nemoguće, ali je dolaskom Gatuza na klupu “roso-nera” i to postalo izvodljivo. Sad im preostaje da obezbede Ligu Evrope, u kojoj su dobro igrali ove sezone sve do ispadanja od Arsenala. sasuolo je napravio podvig u Veroni protiv Kjeva i sa dva igrača manje uspeo je da izjednači u 95. minutu igre, golom Kasate iz slobodnog udarca. Možda na kraj ispadne da će ih taj gol i ostaviti u eliti. Na San Siru nemaju većih izgleda.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.