Liga šampiona: Mančester Siti – Liverpul, da li „građane“ čeka nemoguća misija?

Mančester Siti – Liverpul

Mančester Siti ima težak zadatak u revanšu četvrtfinala Lige šampiona protiv Liverpula. Minus od tri gola koji su doneli sa Enfilda izgleda nedostižno, ali se u Sitiju nadaju čudu. Očekuje nas zanimljiv meč u kome je domaćin favorit, ali je Liverpul više puta dokazao da može da igra protiv jačih rivala i da sutne daleko u Ligi šampiona.

Teška sedmica za Siti

Mančester Siti je propustio šansu da overi titulu u Premijer ligi u međusobnom duelu sa gradskim rivalom Junajtedom. U subotu na Etihadu Siti nije iskoristio prednost od dva gola i izgubio je meč sa 3:2. Takav ishod primorao je trenera Pepa Gvardiolu da prizna da njegov sistem može da bude i pogrešan.

Samo nekoliko dana pred gradski derbi, „građani“ su izgubili od Liverpula u prvom meču četvrtfinala Lige šampiona, kada su primili tri giola za samo 19 minuta. Zanimljivo je da su i protiv Junajteda primili tri gola u drigom poluvremenu za samo 16 minuta. Šest primljenih golova za tako kratko vreme, može da se označi jedino kao katastrofa.

Za sada. Katalonac ostaje vezan za svoj sistem igre i pored toga što se prvi put dogodilo da izgubi dva vezana meča u Engleskoj. Gvardiola najavljuje ultra ofanzivnu formaciju i napad od prvog minuta, pa je jasno zašto svi očekuju spektakularan meč večeras.

Serhio Aguero bi trebalo da bude u stratnoj postavi, pošto se oporavio od povrede, dok se u sastav vraćaju Kevin De Brujne i Kajl Voker, koji su odmarali u subotu. Ostaje da se vidi da li Vensan Kompani može da odigra tri utakmice u jednoj sedmici, što bi značilo da Džon Stouns ostane na klupi.

Jirgen Klop ima problema u veznom redu, ali je odmorio neke fudbalere

Strateg Liverpula, Jirgen Klop, odmarao je nekoliko fudbalera na „Mersisajd“ derbiju protiv Evertona na Gudisonu. Mohamed Salah nije bio u sastavu, dok su Robertson, Aleksandar-Arnold, Firmino i Aleks Okslejd-Čemberlen meč počeli na klupi za rezervne igrače.

Sva petorica bi trebalo da se vrati u prvi tim večeras. Međutim, sada Jirgen Klop ima problema u sredini terena, pošto Emre Džan i Džordan Henderson nemaju pravo nastupa na ovom meču. Očekuje se da Vajnaldum pojača vezni red i zajedno sa Džejmsom Milnerom i Oklejd-Čemberlenom vodi bitku na sredini, gde svi očekuju ključnu borbu.

Zadatak Sitija je gotovo nemoguć

Barselona je za sada jedina ekipa koja je uspela da prestigne prednost rivala od 3:0 iz prvog meča. Bilo je to 1986. godine u tadašnjem Kupu šampiona. Iako je Mančester Siti veliki favorit pred ovaj duel, nije favorit za plasman u polufinale. Kvota na pobedu Sitija od 1.45 u kladionici 10Bet, dovoljno govori o ulozi favorita u ovoj utakmici.

S obzirom na to da je pet ekipa od šest, koje su izgubile prvu utakmicu sa 3:0 u Ligi šampiona u ovom veku pobedile u revanš meču, od Gvardioline ekipe se očekuje isto. Međutim, nijedan od tih pet prethodnih pobednika u revanđima, nije uspeo da nadoknadi zaostatak od tri gola.

„Redsi“ bi bili zadovoljni svakim rezultatom koji ih vodi u narednu rundu. Neće imati pritisak, igraće mirno, a sa eventualno jednom loptom u mreži Sitija rešili bi sve dileme oko plasmana u polufinale. Kvota na pobedu Liverpula iznosi 6.50 u Unibetu. Mi verujemo da Liverpul ima kvalitet da postigne gol na Etihadu, a to samo povrđuje da Siti ove sezone ne može biti putnik u polufinale Lige šampiona.

Naš predlog:

Obe ekipe postižu gol @ 1.54 u 10Bet

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.